Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!

Тя щяла да бъде около северната провинция Латакия
12 яну 2016 21:05, Елка Василева
312
Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че Русия подготвя почвата да създаде "бутикова" сирийска държава около северната провинция Латакия и че извършва нападения срещу тюркмените там, предаде Ройтерс.

В реч на конференция в Анкара на турските посланици Ердоган отбеляза, че действията на Москва в Сирия и Украйна са довели до сериозни проблеми между нея и Анкара.

"Трябва да се попита: Влязохте в Сирия, защото бяхте поканени. Ами Грузия покани ли ви, че влязохте там? Украйна покани ли ви да влизате? Тези въпроси трябва да получат отговор", посочи още Ердоган, цитиран от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Според държавния глава на Турция Русия не води борба срещу "Ислямска държава", а "старателно си подготвя условия за създаването на бутикова сирийска държава в Латакия и околния район".

"Ето че в една такава обстановка, инцидентът със самолета (свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турските ВВС през ноември м.г.) не е причина, а повод отношенията ни с Русия да стигнат до това ниво", каза той.

Турският президент критикува също Иран, заявявайки, че той се възползва от развитията в страни като Сирия, Ирак и Йемен, за да разшири сферата си на влияние и че се опитва да разпали опасен процес с намерение да превърне междусектантските различия в конфликт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вьв всеки слух си има известна доза истина
80
2
 
3
 
! Отговори
НА 232 преди 8 години
232 ИЗПОЗУВАЙ,ЧЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ХОДИ НА ЕКСКУРЗИЯ,ВЗЕМАЙ МАЛКО БАГАЖ И ДА ТЕ НЯМА.,ЩОМ ТАКА ВИЖДАШ НЕЩАТА.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената на петрола продължава да пада ....-------да пада, да пада, колко да пада....??До 5 долара за барел??? Нали камиларите ще издъхнат. САЩ не мога вечно да им компенсират загубите.
78
1
 
6
 
! Отговори
до 223 преди 8 години
Много глупав коментар, писан от същество без умственни способности. Типично за десно мислещи анти български бок.ци.
77
1
 
6
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ,НА ЕДНО МЯСТО МУ Е ТРУДНО ДА СТОИ, СЯКАШ ИМА НЕЩО ПОД ДУПЕТО СИ.СЛУША, КОГОТО НЕ ТРЯБВА НЕ ПРЕМЕРВА ПРАВИЛНО ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИТУАЦИИ,ЩЕ ИМА *** МУ МНОГО ДА ЯДЕ БОЙ,ДОРИ ОТ СОБСТВЕНИЯ МУ НАРОД.КАКТО ВЪРВИ ЕРДОГАН ПО БЪРЗО ЩЕ СЛЕЗЕ ОТ СЦЕНАТА.КАКВОТО ОТГЛЕДАШ ЗА ИД,ТАКОВА ЩЕ ПОЛУЧИШ.,СЕГА ПЪК РУСНАЦИТЕ МУ ВИНОВНИ.УТРЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ И НИЕ ..ВИНОВНИ ЗА НЕЩО ,ТОГАВА......
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този човек или не е добре с акъла, или по заповед на господарите си публично си прави сепуко.Крайно време е Русия да му резне зелката, точно така както правят американците, когато някой не им изнася. Тогава може и да изтрезнеят.
75
0
 
4
 
! Отговори
Калина до 232 преди 8 години
Ако имаш нужда да си смениш гумата на колата и помолиш твой познат да ти помогне, той няма ли право да го направи? Друг е въпросът, че е крайна сметка всичко е въпрос на едни или други интереси и намирам това за напълно нормално. Защото и ти ще се опиташ да си смениш гумата сам, за да не даваш пари за сервиз.
74
1
 
18
 
! Отговори
янев преди 8 години
Рев и пак рев феса изтърва сирия далаверата с нефта също в турция атентати свали мига сега ембарго от русия турците ще почнат да се бунтуват армията ще му спретне преврат това са го правили и друг път и Асад може да надживее бившия си приятел дето му копае гроба
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едроган е нагъл ДИКТАТОР!!!
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как точно в Сирия няма да остане и камък от руската база, като турчетата ги е страх да летят близо до южната граница, а нямат друго оръжие освен идилските камикадзета, които дори и кюрдските снайперистки свалят с малинхери? Англичаните ли ще извикате да се бият вместо вас или американците? Турчетата пак се оцапаха с кафяво и се завайкаха към падишаха в белия дом май.
71
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руската операция в Сирия няма нищо общо с цената на петрола. Повечето самолети, бомбите, пилотите и т.нт са произведени още по съветско време и просто трябва да бъдат утилизирани. Един от най - евтините начини е това да стане вътху главите на турските терористи в сирия. И това става. Запасите от бомби от съветско време ще стигнат за 10 години интензивни бомбардировки над идилско - турските глави. А керосина и сутата са евтини. Собствено, руско производство. Геноцида над турчетата върви в Сирия.
70
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тдкВ сирия камък върху камък няма да остане от този наследствен диктатор и руската база там
69
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цената на петрола продължава да пада ....
68
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им имам на БТА подбора и преводите!!! Като за малооумни!!!
67
19
 
4
 
! Отговори
тдк преди 8 години
Путин счупи всички рекорди за трешна политика. Накрая да направи поне нещо хубаво. Да вземе Асад и да се омитат. Иначе в Сирия , бял ден няма да видят.
66
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гошоДа виждали сме, путин след като м у свалиха СУ бомбандировача от военно междузвездните космическите въздушни сили на путин ;-)
65
9
 
4
 
! Отговори
тдк преди 8 години
Вутикова илюзия. Излагациите на Путин.
64
1
 
14
 
! Отговори
гошо преди 8 години
Да попитам нещо, което няма нищо общо с темата. Някой виждал ли е как се мята риба на сухо?
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Korin каде ги четеш тия неща?
62
2
 
17
 
! Отговори
До 211 преди 8 години
Тоя па, тоя па, тоя па.....ти къде живееш бе! Русия губела битката в Сирия....Ти освен нашенските жълти издания, нещо друго четеш ли, слушаш ли???? В краен случай имаш компютър пред себе си, може ли такава излагация??? Ти знаеш ли колко населени места вече са освободени, всеки ден се записват доброволци-сирийци в армията и тяхната милиция да разчистват освободените населени места! Слушай ПРАВИЛНИ източници на информация....Едно доказателство - щом ердоганчо така се пеняви, значи има защо...кеф!