Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!

Тя щяла да бъде около северната провинция Латакия
12 яну 2016 21:05, Елка Василева
312
Ердоган: Русия готви "бутикова" сирийска държава!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че Русия подготвя почвата да създаде "бутикова" сирийска държава около северната провинция Латакия и че извършва нападения срещу тюркмените там, предаде Ройтерс.

В реч на конференция в Анкара на турските посланици Ердоган отбеляза, че действията на Москва в Сирия и Украйна са довели до сериозни проблеми между нея и Анкара.

"Трябва да се попита: Влязохте в Сирия, защото бяхте поканени. Ами Грузия покани ли ви, че влязохте там? Украйна покани ли ви да влизате? Тези въпроси трябва да получат отговор", посочи още Ердоган, цитиран от турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Според държавния глава на Турция Русия не води борба срещу "Ислямска държава", а "старателно си подготвя условия за създаването на бутикова сирийска държава в Латакия и околния район".

"Ето че в една такава обстановка, инцидентът със самолета (свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турските ВВС през ноември м.г.) не е причина, а повод отношенията ни с Русия да стигнат до това ниво", каза той.

Турският президент критикува също Иран, заявявайки, че той се възползва от развитията в страни като Сирия, Ирак и Йемен, за да разшири сферата си на влияние и че се опитва да разпали опасен процес с намерение да превърне междусектантските различия в конфликт.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
13
 
! Отговори
До 205 преди 8 години
Ти не си блатен, а платен ***! Но скоро ще ти спрът стотинките, защото не вършиш никаква работа. Не може с такива тъпизми да изпълняваш "поръчките"! Русия не допринасяла нищо добро на света!!!!!!! Да бе да, то нали има други дето допринасят - като почнеш от краварията да свършиш с всичките и 28 пуделчета...те до сега такова благоденствие допринесоха, че хората вече биха се изнесли на Марс ако можеха..такова щастие им "донесоха" тия "миротворци"....
60
15
 
8
 
! Отговори
Блатен трол преди 8 години
Толкова много си приличат Русия и Турция... Изостанали, с имперски амбиции, въоражени до зъби, недопринасящи с нищо добро за света, и двете мислят България за своя собственост...
59
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коя ще е следващата Сирия:Турция +Русия -
58
2
 
12
 
! Отговори
яснооо преди 8 години
Значи -ясно е=Русия -лоша, Ирак -черен и помежду тях като бял пухкав лебед-Турция=света вода ненапита.
57
6
 
3
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
3 милиона българи ли е имало по света !?!? Отпишете ги. Познавам българи избягали от България и хич не искат да се връщат. Все аз ги запитвам първо ....не така ....все пак..... а те , не и не. Брей ! Изтървах моабета май. Надули сте статията. :)
56
2
 
15
 
! Отговори
skymaster1 преди 8 години
Aйде почна се Ердоган взе да си ги изсмуква от *** кой какви бутикови държави щял да прави,пак пилафчията от босфора взе да продава развалена боза,ама стига сига де ееее,по колко лие бензина у турцията,дали синът му не го взема на тънкана от идил,дали ?
55
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 175Именно защото не печатат рубли както биха и направиха на запад. Защо не печатат рубли а купуват злато стига да се появи на пазара. а и те самите са в топ 5 по производство на злато?Защото в един много близък момент ще ВЪЗСТАНОВЯТ ЗЛАТНОТО ПОКРИТИЕ НА РУБЛАТА и Йо-Йото с курса веднага ще спре. След това всеки ще иска да има рубли и да търгува в рубли. Китай същото прави за конвертируемия Юан(външната им валута така да се каже)
54
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 153Ти Умнико не може да смяташ Русия е 140 милиона като поне 100 милиона живеят на места където зарзават не се произвежда. Това е ОГРОМЕН ПАЗАР за храни. Но той няма да е обслужван от Турските фирми. Да ти го кажа на по-*** език Рашките като си пият водката няма да замезват с Турски кисели краставички а с Руски пелмени направени от Пшеница. А за твое сведение РФ е в топ 5 по ИЗНОС на зърнени в света. Преди години Канадци ги научиха на северно земеделие.
53
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turskite komandosi rasplakaha maykata na pkk gnidite koito sa podkrepeno ot amerika,rusiq,izrael,iran ,franciq, angliq ,gernaniq
52
1
 
6
 
! Отговори
До Ястреб Османлията преди 8 години
Ястребе,толкова сте били умни османлийте,че когато сте превзели Константинопол се оказало,че нямате капацитета да управлявате собствената си империя.Добре,че са били приелите исляма гърци и еврей,затова елита ви е светъл сравнение със диарбекираската ви пастмина.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 домат = 240 рубли . Ха. Тръгнали санкции да правят. Турция си намери нови пазари , за 2 седмици. Колко рускини се изпожениха , за да отърват кожата :). Вземат кредити , да купуват къщи в Турция . Ха. Путин отново сбърка , както винаги. ***. Да спи с ядрените си глави.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 138 вярно жалко инче щях да пусна вашите как драпат като котки като ги оправяме отзад
49
0
 
2
 
! Отговори
аса преди 8 години
Пише се история. Кой велик , кой жалък. Различни мнения ще има. Аз вярвам че бог е с хората защото е във всеки от нас и човешкото ще спечели, късно и скъпо дори да е това.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
nai golqmata greshka na Sultana e kato zavladql teritorii e ostavil horata da si jiveqt kakto si iskat i sega zatova nqkoi si mrankat pod nosa no chovek se uchi ot greshkite
47
1
 
8
 
! Отговори
обективен преди 8 години
Не са голяма болка доматите за руснаците- ще си направят оранжерии и ще си произведат сами, както вече правят между другото! Що се отнася до турците, ами няколкото АЕЦ-а, а къде забравихте празните курорти! Германските турци, дето всяко лято се връщат в Турция за определено време и ги броят за германски туристи, не пълнят много курортите! Кой сега ще пълни турските курорти- може би българите и румънците любители на синхронно плуване с трупове!:D
46
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Няколко слънца над Турсия и ще видите всичките девици на ония свят
45
2
 
3
 
! Отговори
тдк преди 8 години
Ако чуят кюрдите какво пишите за тях , биха се задавили от смях. Правата които имат са в пъти по големи от вашите. Ей ! Това да си *** , но да се мислиш за нещо е било голяма мъка бе !
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауу намери се експерта по всичко. Той знае и може всичко. Преценил ни е и е с 10 хода пред нас. Айде много турци станахте.
43
0
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 8 години
Но ПУТИН готви и стъклена Турция!Огън да ви гори читаци турчуляци!група кан Телериг
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЪРВО ФЕСОВЕ ВЙЕ НЕ ВОДИТЕ НИКАКВА ВОЙНА СРЕЩУ ИД А НАПРОТИВ ДАЖЕ Я ПОТКРЕПЯТЕ САМО И САМО ДА ПАДНЕ АСАД.И ДРУГОТО ЗА КАКЪВ УИ ВЛЯЗАХТЕ В ИРАК И в СИРИЯ ТРЯБВА ДА ОБЕСНИТЕ И ЗАЩО ПРЕДИ 600Г НАВЛЯЗАХТЕ В ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ГИ ОКОПИРАХТЕ и направихте ГЕНОЦИД.май сега боли.и треперите кюрдите дето избивахте да не си направят държава на ваща територия