Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!

Посланието - съобразяваш сe с културата на страната, в която си
Обновена: 24 яну 2016 17:12 | 24 яну 2016 16:58, Петя Славова
163
Дания провокира бежанците: Ще ядете свинско!
Снимка: архив, Reuters

Дания разбуни духовете със спорни предложения срещу бежанците. Най-трудно разбираемото e идеята, да се въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове, съобщава БНТ.

Някои го възприемат като провокация към мюсюлманите, чиято религия забранява консумацията на свинско. Други пък я определиха като нелепа и заявиха, че всеки е свободен да яде, каквото намери за добре. Посланието на самото предложение обаче е ясно - или се съобразяваш с културата на страната, в която си дошъл, или си тръгваш. Послание, което предизвиква остри критики от тези, които са за политически коректното говорене.

Правителството на страната реши да обсъди още няколко деликатни въпроси. Сред тях е отнемането от бежанците на вещи на стойност повече от 750 евро. Обяснението е, че аналогично на местните, които не могат да получават помощи, освен, ако не са социално слаби, бежанците също следва да заплатят по някакъв начин за престоя си. Появиха се обаче идеи и за други забрани.
 
Подобно на много други европейки, млади датчанки съобщават за неприятни инциденти в малките часове на нощта, предизвикани от имигранти. Няколко нощни клуба в страната въведоха забрана за достъп на хора, които не говорят датски, френски или английски. Обяснението е, че няма как да бъдат допускани посетители, с които комуникацията е невъзможна.
 
Едно предложение обаче предизвика много силен отзвук - правителството трябва да обсъди дали да въведе задължително свинско месо в менюто в училищните столове. Това, че подобна тема изобщо се обсъжда, предизвика недоумение както сред бежанците, така и сред датчаните.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още по темата: Даниябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
Съгласен съм с това че няма да се решат проблемите по този начин. Нелегалните имигранти са от половината свят, който включва държави от Африка, Близкия изток и Азия.Кой ги знае кой какъв е? Отделно че сред тях (например в Сирия) има и християни, мюсюлманите също ядат свинско а да не говорим че масово къркат всякакъв алкохол, само че се крият да не ги "види" Аллах.А знае ли някой колко вегетарианци има в Дания? Те изобщо не ядат месо а има и християни, като адвентистите които не ядат месо.
35
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер...,но тези ядът всичко,...те само претендират ,че не се яде свинско.....Тези мюсюлмани са способни на всичко...На времето връщаха всички от изсточна Европа...бяхме във черни списъци....какво ли не ,А тези идват наготово ,имат претенции......аут от Европа завинаги мюсюлмани....
34
1
 
6
 
! Отговори
xxx преди 8 години
abe ja van, koito ne se saobrazjava s nashite pravila. ne stiga, 4e vsi4ko nagotovo iskat, ami i da se saobrazjavame s tehnite prostotii. kato ne vi haresva, obratno kam pjasaka i hrastite....
33
5
 
40
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 8 години
Знаете ли що мюслитата не ядат свинско? Щото не са канибали .
32
0
 
14
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Кога и къде първо е забранено яденето на свинско?За лъжата и свинското месо и плагиатството в Корана!"Сура 2 аят173.Той визабрани мършата,кръвта,свинското месо и закланото за друг,а не за Аллах."-КоранА в Старият завет е това-"Левит 11 глава,стихове 7 и 87 и свинята, защото има раздвоени копита,и е с разцепени копита,но не преживя;тя е нечиста за вас.8 От тяхното месо да не ядете,и до мършата им да не се допирате;те са нечисти за вас."
31
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До баптизатораNo ako te hvanat kogato hvurlqsh shte stanesh jena
30
1
 
40
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Става въпрос, че когато менюто в столовете включва свинско месо никой няма да търси алтернативно месо специално за имигрантите. Да не говорим, че агнешкото е 5 пъти по скъпо от свинското.Няма да има полицаи, които да задължават някого да яде - ако ти харесва яж, ако не ти харесва стой гладен.Престанете да си измисляте ситуации.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здрасти какато кажеш аз чета друго. Но с такива мислители като теб не мога да споря. Не може да са с Японско гражданство могат на открито да се молят, не могат да имат имоти... Прав си не е забранена.
28
1
 
23
 
! Отговори
баптизатора преди 8 години
Ако се хвърли свински крак в джамия, това вече не е джамия. Или ако се намаже със свинска мад джамията отвън.
27
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой запитва ли се що никой от тея ислямисти не тръгна към Русия?Щото Путин не имаше топки да каже в едно изявление:"Майка тусия няма нужда от имигранти. Те имат нужда от нея. Затова който смята че може да имигрира при нас, ще се съобразява с нашите закони, навици и обичаи, ще се труди за хляба си"Кой от "големите" евро лидери се опита да направи нещо?А Америка като разбута кошера с осите, защо спира визити не само за тея от региона, ами и за такива които са го посещавали някога!!??
26
3
 
10
 
! Отговори
подкрепено преди 8 години
Подкрепям
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета коментарите...но според мен освен коментиращите, дори и медиите са преувеличили.Не вярвам че някой може да ги задължи да ядат свинско, а по-скоро е ответна реакция на надигащата се втора вълна-на дискриминация. С която извиват ръцете на всички.Сега всички на които им осигуряват безплатно подслон, храна, вода, а сигурно и удобства, започват да наглеят и да претендират-тованне ми харесва, това не го ядем...и тн. Явно смятат че трябва специално за тях да се готви агнешко само...
24
1
 
9
 
! Отговори
bidona преди 8 години
Ama razbira se svinsko sas zele
23
4
 
15
 
! Отговори
Изумен преди 8 години
Ся чак разбрах каква е била великата идея на вожда и учителя,да се свети името МУ...Б.Б., да не се яде сланинка, да не вземе някой мюслюм да се върне назад в пустинята....Това обаче е велика идея, свинско и свинска мас могат да се слагат на огромна част от хранителните произведения-от хляба до салама,да се шашкат тъпите козари от къде ще им дойде бомбата,а отряди доброволци могат да ги залавят и намазват с мас ,да не им се пука кожата от студ...Може и в джамиите да се метне някой свински крак
22
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълна забрана на бурките. То тва не го знаеш кво е отдолу, може и мъж да е. А в у-ще, или на работа, или където и да било как ще докажеш, че си ти.
21
2
 
29
 
! Отговори
баптизатора преди 8 години
Долу всички бурки, фереджета и хиджаби. Арапките ще ходят по 3 пъти на ден на църква с минижупи, високи токчета и деколтета до пъпа. Камбаните на всички църкви и катедрали ще бият денонощно. Снемане на дактилоскопски отпетачътци и сканиране на ириса за абсолютно всички пришълци, вкл. бебетата. И на кой не му харесва на шеста към пясъците.
20
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В казармата бях заедно с няколко мюсюлмани. Първите дни подбутваха кюфтетата и месото в ястията. След 3 месеца ядяха свинско та им плющяха ушите.
19
16
 
2
 
! Отговори
:D преди 8 години
До Анониментова са пълни глупости, в Япония исляма изобщо не е забранен :) Имам приятели работещи в Япония в софтуерна фирма, имат си и мюсолмани, и джамии, е може да не са на всеки ъгъл но има
18
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Jal mi e za Daniya
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До здрасти. В Япония е забранен исляма и всеки ден има бомбен атента от "Ислямска държава"