"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"

The Independent: Турция може да стигне много далеч в отстояване на влиянието си
31 яну 2016 15:11,
296
"Ердоган е непредвидим, може да нахлуе в Сирия"
Снимка: Reuters

Турция може да стигне много далеч в отстояването на своето влияние върху събитията в Сирия, особено сега, когато сирийският конфликт навлезе в решителна фаза, коментира британският вестник The Independent.

Според изданието развитието на събитията през следващите месеци вероятно ще определи кой ще бъде победител и кой губещ в региона.

Още по темата
Анализът идва ден след като напрежението между Анкара и Москва отново ескалира заради информация, че руски боен самолет пак е нарушил въздушното пространство на Турция. Русия отрече това. Информацията бе потвърдена от САЩ и НАТО.

The Independent припомня, че правителствените сили на сирийския президент Башар Асад напредват на няколко фронта, подкрепяни по въздух от руски самолети.

Петгодишната кампания на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за свалянето на Асад, с помощта на действията на въоръжената опозиция, изглеждат близо до поражението, отбелязва вестникът.

Ердоган е непредвидим и може да нахлуе в Сирия. Турция може да приеме провала на кампанията си като свършен факт и да признае, че е изключително трудно да изпрати войски в северната част на Сирия, на фона на протести от Русия и Съединените щати, пише още изданието.

Въпреки това, ако Анкара приеме загубата като унижение, тя може да вземе решение за военна операция, посочва The Independent.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
20
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 148Една война между НАТО и РФ ще свърши с унищожаване на живота на планетата. Който почне да пада в първата фаза - Класически бойни действия без ядрено оръжие в крайна сметка ще натисне копчето и Б У М няма да го има този град примерно. Ако това не спре Войната. следва повторно натискане на копчето но този път от двете страни и К Р А Й
115
11
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Знаете ,ли КОЛКО ДРУГИ "НАСЛЕДНИЦИ" /..от бившия СССР, ОСВЕН Украйна и Естония../...ЧАКАТ ДА СЕ СПОМИНЕ БОГАТИЯ "ЧИЧО ДЖУДЖИ-АУТИСТА"...ЗА ДА ГО НАСЛЕДЯТ е ДА СТАНАТ , ПО-БОГАТИ И ТЕ......ХА,ХА,ХАААААААА...ЧИЧО ДЖУДЖИ -аутиста.....затова воюва в Сирия -----ЗА ДА ДОКАЖЕ , ЧЕ Е ОЩЕ ЖИВ ...!!!!
114
2
 
22
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До НеоОсманлия 147За Сирия 80% подтиснати според КОЙ? Сирия е СВЕТСКА ДЪРЖАВА и в нея имаше поне 15 големи общости - Кюрди, Сунити, Алавити, Шиити, Християни , Копти(прото Християни), Католици, Тюрки и прочие. АСАД ги приравняваше към СВЕТСКИТЕ ПОРЯДКИ.Дойде "Свободната" Опозиция която стана после ИД и започна да налага РАДИКАЛЕН СУНИТСКИ ИСЛЯМСКИ РЕЖИМ - Закона на ШЕРИАТА. Всички освен Сунитите са НЕВЕРНИЦИ и може и трябва да се унищожават.
113
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров е нашият президент.
112
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен148 , кажи им го батко, че децата още си мислят че всичко дето лети се яде :)
111
3
 
5
 
! Отговори
ateist преди 8 години
do ИСЛЯМ = ТЕРОРИЗЪT: v istoriqta na chovechestvoto islqmiszite poglednato drugi religii sa prichinili nai malko zlo, istoriqta pomni vsichko!mejdu drugoto VSICHKI VQRVASHTI SA ISPERKALIediniq bie kambanata kato lud drugiq bie po mikrofona kazo lud no nito edin vojd na tezi religii nee chul civilnite decata v Ukraina,Siriq,Palestina priqtno ispovqdvane na vsichki
110
11
 
6
 
! Отговори
НАТО БОГ преди 8 години
Късате ми нервите тука повечето хахаха. Харесвам *** като политик, ама нищо не може да направи, просто защото НАТО Е БЕСЕН!
109
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една евентуална война между НАТО и путлерастка Русия ще приключи за две седмици. Най-големия проблем е кой ще подпише акта за безусловната капитулация на рашистите. Шайката на Путин ще е избягала в Севернс Корея или Китай или избита от самите руснаци.
108
3
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 136Това че ти не слушаш специалистите я вярваш само на лозунги измислени от разни НПО си е твой проблем.1. Ядрени сили Подводници и наземни ракети дори да са в пристанището си а не на боен поход могат да поразят всички основни НАТО цели включително Турция2. Авиация 60% е напълно модерна или модернизирана до съвременно ниво3. Сухопътни войски 60% от персонала са ПРОФЕСИОНАЛНИ НАЕМНИЦИ и те са въоръжени с ново оръжие произведено в последните 10 години
107
27
 
8
 
! Отговори
НАТО БОГ преди 8 години
Няма к'во да стане, щото батко НАТО гледа отвисоко!
106
4
 
43
 
! Отговори
Фесконтрол преди 8 години
Фесове, каквото сте дробили, сега Вовата ще ви накара да си го изкусате. Вие сте нация от изверги. Единственото което ви се удава е геноцид над съседите си. Вярвате в някакъв арабин, пишете на латиница, медицината ви е еврейска, даже знамето ви е византийско. Събрали сте се роми от кол и въже и се гордеете да се наричате с руското име турци. Нали така османлар?
105
2
 
38
 
! Отговори
Македонец от Тракия преди 8 години
Ердоган е на път да направи така, че България да има суха граница с Русия.
104
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
НЕ В СИРИА А В БЪЛГАРИА
103
0
 
7
 
! Отговори
Петко Киряков преди 8 години
Вредньй чельовеьй, что знаю дат всьо земьъ е богарска! Богарски народьъ! Аз не знаю какво пишъй сега, но знаьъ , что Господ е българин! МРШИ
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
otvorete ruskata televizia rusnatsite sa prevzeli İstanbul piyat kafe ( vodka li bese ) na bosfora
101
42
 
10
 
! Отговори
До 121 преди 8 години
Абе, червен ***, Русия не можа да се справи с Афганистан, та какво остава заТурция!Турция превъзхожда Русия по всички показатели: По добро оръжие, по добре обучен персонал, НАТО е зад гърба им!Русия е Допотопната , както в икономическо, така и във военно отношение.Митовете и пропагандата им я слушаме 70 г. но реалността е друго.Руските мигове в Ирак преди 20 г. дори не МОЖАХА да излетят!Всички бяха унищожени от американците!
100
4
 
18
 
! Отговори
Некой си... преди 8 години
Време е Путин да анексира Турция. Референдум!!!
99
12
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Путин е на месечна почивка в перлата на руския туризъм Верхоянск...
98
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските слуги са станали много серт! Рогозин, Жириновски и Александър ДУГИН са като набожни монахини пред тях. За нула време затриха Турция и Истанбул, създадоха Кюрдска държава и извадиха България от НАТО!
97
4
 
31
 
! Отговори
Фесконтрол преди 8 години
За този Ад в Сирия главният виновник е Ердуган и турция. Нормално е сега след като терористите им са напълно разбити и демотивирани, след като видяха руските роботи, да нахлуят в Сирия и... да се окаже, че няма да могат да се върнат в турция. Просто там няма вече да има земя, само море. От друга страна нахлуването е задължително за да прикрият геноцида срещу кюрдите. Така, че сбогом турция, ти няма да липсваш на никого!