Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят", заяви канцлерът
22 мар 2016 15:40,
343
Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че на терористичните атентати в Белгия трябва да се отговори със солидарност и решителност, предаде ДПА.

"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят - солидарност с жертвите плюс решителност по отношение на терористите", написа в Туитър говорителят на Меркел Щефен Зайберт.

Меркел е един от най-атакуваните европейски политици заради толерантното й отношение към бежанците, сред които, според анализи на редица служби, има риск да се промъкнат и терористи.

Преди дни германският канцлер отново защити миграционната си политика. На митинг на своята партия Християндемократически съюз Меркел отново обяви, че стои зад решението си от миналата есен да отвори границите на Германия за бежанците.

“Има ситуации в живота, както се случи миналата есен, когато не можем да водим дълги дебати по въпроса за принципите, каза Меркел. Хората (бежанците) дойдоха внезапно и се нуждаеха от защита“, каза тя.

Преди дни в интервю за “Дойче веле“ българският президент Росен Плевнелиев подкрепи канцлера и обяви, че се възхищава от нейния хуманизъм и човечност.

"В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси", каза българският държавен глава.

Той отново обяви и че на миграционната криза и терористичните атентати трябва да бъде солидарност и единство в ЕС.

Германската полиция затяга мерките за сигурност по границата с Белгия след терористичните атентати в Брюксел, заяви полицейски говорител, цитиран от ДПА. Той не разкри повече подробности, но добави, че същото се прави по летищата и гарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
Най- вредното същество за Европа!
212
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли е трудно да се забрани мюсюлманството в Европа, и всичко ще се оправи...
211
0
 
3
 
! Отговори
ванката преди 8 години
Бабо Меркел инфаркт те чака
210
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
жалки нападения, наистина, само трийсетина неверници са загинали, а трябваше да са са хиляди, нали, ДТЕГ
209
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята ще я запомни като унищожителката на бяла християнска Европа!!!
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти си сред главните виновници за това, немска откачалко!
207
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Меркел зове: Със солидарност и решителност срещу терора"ХАХАХАХАХХАХАХАХХАХААААААААААААА...................
206
0
 
3
 
! Отговори
аноним преди 8 години
то наа роска вече е искуфала бабичка
205
0
 
9
 
! Отговори
озарен преди 8 години
Тази жена, ако и е останал грам мозък и капчица достойнство, трябва да се извини и на своя народ, и на всички хора в европа. Да се извини за проамериканската политика в ущърб и на Германия и на Европа( припомнете си безхарактерното и поведение когато се разбра че е подслушвана от американците). И след като се извини да напусне посдта. Колкото по-бързо го направи, толкова по-добре.
204
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли някой немец-родолюбец да я гръмне тая както гръмнаха на времето Кенеди?! Ясно е, че с избори няма да я свалят. Немците са овце - освен да лаят по форуми друго не правят - от работа в къщи и само псуват бежанците и чужденците, но нито излизат да протестират, нито правят нещо - за това и Меркел ще си прави каквото си иска - докато простите овце допускат "бежанците" да им опоскат държавата и да им таковат жените. Иде края на Европа, а нека немците още да спят... а да то немци не останаха.
203
8
 
2
 
! Отговори
OSMAN преди 8 години
Gospoja merkel e nay golemiyat politik na nasheto savremie.olicetvoryava mekata sila .na edna velika darjava.samo malki i jalki darjavi pravyat betonni steni .kato rusiya naprimer.GERMANIYA I TURCIYA SA VELIKI DARJAVI.I VINAGI SHTE SA.DRUGITE DA STROYAT BETONNI STENI I TELENI OGRADI.I DA SE TUPAT PO GARDITE CHE IMALI BOMBI.....
202
1
 
6
 
! Отговори
Малоумница преди 8 години
Кажи баба тенкю!
201
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво и става на тази бе.пълно кукуку запали Европа това бабе
200
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам я тази пред международния съд в Хага - за престъпления срещу човечеството! Солидарно с останалите хуманни евро-не-знам-какво-си!
199
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абсолютно е сигурно: тая баба не е добре и й трябва специално внимание! ако не от психиатри, то SS-отряд
198
0
 
26
 
! Отговори
... преди 8 години
Бабето май е прихванал нещо от нашия президент.
197
0
 
30
 
! Отговори
месара преди 8 години
"Жалките нападения в Брюксел трябва да ни сплотят", заяви канцлерът................. с какво да ни сплотят бе другарко меркел , с едно ново но още по голямо - добре дошли ?
196
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато в Турция след терористичен атентат властите наложат медийно затъмнение по време на следствието, еврогейтаците вдигаха врява до небесата, че видите ли, Ердоан подтискал медиите в Турция!Сега те правят ... какво правят белгийските власти?! Налагат медийно затъмнение на медиите, за да не повлияят на разследването и да не изтече информация, която може да затрудни разследването!!!!!!
195
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В центъра на Брюксел на няколко стотин метра от правителствените сгради от дни стои палатка на про-кюрдските терористи на ПКК, денонощно охранявана от белгийската полиция! Палатката на терористите, които взривяват бомби по оживени улици в градовете в Турция!Смъртта на тези хора в метрото и летището в Брюксел не е важно, важното е полицията да се погрижи за сигурността на палатката на ПКК, да не би някой откачен турчин да не и драсне клечка кибрит!
194
0
 
30
 
! Отговори
ОТДАВНА преди 8 години
От няколко години обикновените хора в ЕС и Европа алармираха че това ще се случи , включително и българите , след масовото приемане на бежанци .В САЩ американците чакаха докато се случи атентата с кулите близнаци и тогава намериха Ладен , главния мюфтия на ислямистите .И знаете ли какво направиха - застреляха го на място а трупа му изхвърлиха в Тихия Океан за да няма гроб .Така трябва да постъпи и ЕС , иначе ще стигнем Русия да ни спасява пак .,