Германия: Не бива да се забранява свинското у нас

Всеки има право да яде онова, което е свикнал, убеден е министър Шмит
Обновена: 26 мар 2016 12:00 | 26 мар 2016 11:57, Анисия Иванова
212
Германия: Не бива да се забранява свинското у нас
Снимка: Reuters

Не бива да се ограничава употребата на свинско за приготвяне на храна в обществените и училищните столове в Германия. Това заяви германският министър на прехраната и земеделието Кристиан Шмит в интервю за издания от медийната група "Функе", извадки от което са публикувани днес, предаде ТАСС.

"Тревожи ме, че махат свинското от менютата на училищните и обществените столове", каза Шмит. "Не бива да тръгваме по пътя, на който културните разлики в храненето се свеждат до търсене на най-малкия общ знаменател", смята той.

Министърът очаква "растящото културно разнообразие да разшири избора, а не да го свие". "Храненето в детските градини и училищата не бива да се ограничава чрез критерии като "халал" и "кошерно" или пък ей тъй да се маха свинското от менюто", подчерта Шмит.

"Да, разнообразието в хранителните продукти предполага по-големи разходи, но искаме ли обществото ни все тъй да зачита културните усещания и традициите, трябва да приемем тези трудности", добави той.

"Всеки има право да яде онова, което е свикнал", каза германският министър на прехраната и земеделието. В случая става дума не само за свинското, а за опазване на различните традиции в храненето, допълни Шмит.
През 2015 г. в Германия пристигнаха близо 1,1 милиона кандидати за бежански статут, повечето от Сирия, Ирак и Афганистан.

В началото на март т. г. в страната пламнаха оживени дискусии във връзка с тенденцията свинското месо да изчезва от менютата на все повече заведения за обществено хранене.

Според местния печат, кафетата, столовете и закусвалните гледат да не засягат чувствата на клиентите мюсюлмани, тъй като свинското е под забрана в ислямския свят, обяснява агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега разбрах , защо тия терористи хвърляха сандвичите на унгарската граница.
128
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да го забраните свинското, за да могат лесно да се интегрират емигрантите в Германия. Също така октомври месец - никакъв октоберфест. Край на алкохола!
127
2
 
14
 
! Отговори
не вярвах преди 8 години
че немците са толкова затъпели и то много и то за дълго време
126
0
 
0
 
! Отговори
Понко преди 8 години
До Анонимен 177Аз не виждам нито един ресторант в изброените от теб имена...
125
1
 
26
 
! Отговори
11111 преди 8 години
Колко смешна държава е станала Германия
124
1
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Абе, минавайте на трева. Кеф ти коприва, кеф ти щир и троскот. По-евтино, ще икономисате от прекарването на тревите през прасето.
123
21
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
ВЕРОЯТНО РЕШЕНИЕТО НЕ Е ВЗЕТО ПОД НАТИСК НА МЮСУЛМАНИТЕ ,А ПОНЕЖЕ СВИНСКОТО МЕСО ВОДИ ДО РАЗЛИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ И НАЙ-ВЕЧЕ НА СЪРЦЕТО И КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ ! МОЕТО МНЕНИЕ Е ДА СЕ ЯДЕ СВИНСКО НО В УМЕРЕНИ КОЛИЧЕСТВА !
122
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някои иска да живее в Европа целува кръста и хапва свинска пържолка ако ли не обратно в *** от която е дошъл
121
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във почти всички ресторантски вериги за бързо хранене няма меню със свинско месо ,въпреки това правят големи печалби Мекдоналдс, KFC, Quick,Burger King .
120
0
 
21
 
! Отговори
Шериатски съдилища преди 8 години
Вече има съдилища по законите на Шериата във Великобритания :)
119
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До къде стигна Германия !. Упадъкът ще започне.
118
2
 
56
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
началото на края...
117
0
 
40
 
! Отговори
Грешник преди 8 години
С часовете по музика кво прайм?
116
0
 
18
 
! Отговори
Трезвеник преди 8 години
Добре, че в училищата не се внася алкохол. Какъв ли бунт щеше да бъде?
115
1
 
29
 
! Отговори
Литература преди 8 години
Имамът на Кьолн, халал храната в немските училища, Рамазанът в Германия ...Това защо не е научна фантастика?
114
1
 
48
 
! Отговори
. преди 8 години
Германците са здравомислещи, съвестни и работливи хора, които по незнайни причини на всеки 100 години правят по някоя огромна глупост от която страда целият свят и загиват десетки милиони хора.Съвсем наскоро изтекоха 100 години от една от най-трагичните глупости, започната от германците- Първата световна война...
113
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес свинското ,утре бурките,вдруги ден джамиите ,после забрана на църквите , следва камшика и рязането на глави и т.н. - ясно накъде отивамеЗападна Европа със сигурност отива натам и няма връщане. Ако има надежда е в централна Европа и източна Европа, но Балканите, с изключение на Румъния която е по-далече от Ердоган, са друга история.
112
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес свинското ,утре бурките,вдруги ден джамиите ,после забрана на църквите , следва камшика и рязането на глави и т.н. - ясно накъде отиваме, ама защо не съм чул да се уважават ценностите на будисти,кришнари,хиндуисти, какво само ни го натрапват този ислям,нещо май много искат да го разпространят, общо взето съмнителна работа, някой иска да командва чрез ислям
111
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази тема въобще не следва да се споменава, а те дори я обсъждат! Следва ли от това, че няма да празнуваме Коледа и Великден щото на някой може да не му харесва? То бива навеждане, ама от там им идват и проблемите!
110
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия продължава да изумява с престъпната си малоумщина!Германците са научени да си гледат в техния двор съвсем буквално. От там идва зен енергията им. Докато техния двор е подреден и чист, всичко е наред със света. Не очаквайте някакво драстично събуждане за каквото се пише по форуми.