Американски изтребител се е разбил в Афганистан

Пилотът е жив, катапултирал е от машината
30 мар 2016 11:14, Елка Василева
17
Американски изтребител се е разбил в Афганистан
Снимка: архив, Reuters

Изтребител F-16 на американските военновъздушни сили се е разбил по време на излитане от авиобазата в Баграм, Афганистан.

Това съобщи прессекретарят на Пентагона Питър Кук на брифинг за журналисти в министерството на отбраната на САЩ, предаде ТАСС.

Кук посочи, че пилотът е катапултирал благополучно и е останал жив.

Започнало е разследване на произшествието.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: АфганистанF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
ДА преди 8 години
УРААААА-една хубава новина!
11
0
 
0
 
! Отговори
До №9 преди 8 години
Ще те допълня с още един авиоинцидент от днес - близо до Мадрид е паднал самолет. Жертви - поне двама. А до довечера има още време! Извод - да не търсим закономерности в изолирани прости съвпадения!И Да се отнасяме към смъртта с уважение и никога да не злорадстваме! 6 и 7, изложихте се! Тинев, и ти! Ако Ф-ката се беше плюхнала, след като е бомбила сватба - да!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За мнозина е трудно да го проумеят, но Пилотите са по-различна Каста.Няма значение от коя страна на "барикадата" са, винаги се радват за успеха на колегите, и страдат когато някой от тях загине!Май...ната му на "желязото", важното, е, че колегата е жив!
9
1
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 8 години
До до 6Вчера е паднал самолет в Канада - - 6 жертви, тази сутрин - в Мексико - 6 жертви. Падналият в Приморския край Су-25 - 49 жертви, но само кокошки. Кацащият в Ставрополския край Су-25 - пилотът загинал, парашутът му се е изстрелял почти от земята. Не разбрах, защо 6 и 7 намесиха темата с руските самолети, въпреки че се досещам.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. Гледах американски документален филм , показват как за 6 месеца са обучили талибаните , да свалят руски самолети ! Сега как са обучили афганистанци и иракчани , та се появиха Джихадистите и завзеха територии " Ислямска Държава " ? Та чак заляха Европа ?За днешната ситуаци , оправданието е че се е получил вакум , след като Обама е изтеглил американските войски от Ирак ! След това вкарват малки специални части , предимно авиация и, но какъв е ефекта !
7
0
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Руски бомбардировач Су-25 се разби в Приморския край Пилотът е катапултирал и не е пострадал
6
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОЩЕ ЕДИН руснак су 25 е паднал преди малко в близос до грузинската граница пилота е мъртъвв
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4Голяма радост, ама цензурата работи. Виж колко коментара са изтрити. Коментари, които не нарушават никакви правила. Хората не разбират за какви щайги и манивели говориш.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма радост беше,че руски СУ-25 е паднал,пък то кво стана сега...то не бяха щайги,то не бяха манивели,а като падне американски шошитата гледат небето за щъркели.
3
5
 
10
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Дай боже повече. И барабар с пилота да е.
2
23
 
2
 
! Отговори
До zeus преди 8 години
Тъй, тъй...Нещо друго умно да кажеш?
1
4
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дали се е разбил или са го свалили с някой "Стингър", любезно предоставен от САЩ едно време е трудно да се каже. Докато руснаците бяха там, американците щедро спонсорираха и обучаваха талибаните, а сега уж се мъчат да ги преборят. Остава само факта, че откакто американците са там производството на наркотици е скочило в пъти.