USA военен самолет е прехванат опасно от руски изтребител

Пилотът на руската машина е действал непрофесионално
Обновена: 17 апр 2016 11:05 | 17 апр 2016 09:43, Камелия Цветанова
707
USA военен самолет е прехванат опасно от руски изтребител
Снимка: Reuters, архив

Американски военен разузнавателен самолет е бил прехванат "опасно и непрофесионално" от руски изтребител Су-27 по време на рутинен полет в международното въздушно пространство над Балтийско море, съобщи Пентагонът.

Това е вторият подобен инцидент за седмицата.

Инцидентът станал в четвъртък и, по информация на говорителката на Пентагона Лора Сийл, американският "Боинг RC-135" нито за момент не е преминал на руска територия.

"Тези прехващания във въздуха са опасни и непрофесионални и могат да доведат до тежки наранявания на екипажите и пилотите от двете страни", каза Сийл.

Тя отбеляза, че подобни инциденти могат само да доведат до ескалация на напрежението между двете страни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


707
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
1
 
21
 
! Отговори
Пентагона преди 8 години
Нямат срам тези руснаци, ние съвсем кротко и най-нагло си шпионирахме руската отбранителна система, когато пристига един лош руснак да ни изгони, намеквайки ни, че разузнавателния ни самолет се е отдалечил с няколко хиляди километра от САЩ. Изключително непрофесионално, поречи ни да си свършим шпионирането и да съберем разузнавателна информация.
253
2
 
3
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
хахахахааа!! Троля 395 ме умори от смях!! Цитирам: "излита пряк конкурент на Боинг 737!!! Олеееееееееееее!! Непроизведен "пряк конкурент" на самолет от 1967!! Пряк конкурент на самолет съставляващ 1/4 от авиопарка в света. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не, не ,не!!! Не е лесно да си ***!
252
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз се чудех защо хората в америка се оплакват от поскъпването на памперсите а то имало причина , явно ги купуват в количества да имат резерви
251
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 395Уфффффф, поне да беше прочел, че на този "велик " самолет двигателите му пак са американски:))))) И ще влезе на производство нейде към 2025-та.....:)
250
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да питам аз защото съм от село . какво прави тоя американски военен самолет в балтийско море
249
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиян е бил, кучето! Чудно как световните цивилизовани държави и демокрации още се церемонят и не са бутнали това прогнило азиатско корито претенциозно наричащо се Русия! Пияни, бедни, нямат икономика, технологиите им 3 века преди Христа, мързеливи, малко откачени, а световният блясък още ги търпи.
248
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Два коча в едно стадо не може.Ще се кюскат, докато единия бъде убит или направен кебап от овчаря! Да се запукват и да се знае от всички, включително и от смуглянките, кой управлява планетата!
247
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо трябва да си крайно глупав, за да вярваш, че американски разузнавателен самолет е в такава близост до Русия защото е на туристическа обиколка и второ- сканиращият обхват на този самолет покрива част от руската територия от това разстояние, дори и ако самият самолет не е на руска територия. Трето, това е пореден случай, в който същият модел на Боинг е на същото разстояние от руската граница и за пореден път руснаците се налага да гонят натрапника. САЩ продължава да търси провокация.
246
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези прихващания могат да доведат до тарани-тежки наранявания от двете страни на екипажите,сякаш карат по въздуха без въздух- въздух.
245
25
 
5
 
! Отговори
До 391 преди 8 години
Пич, те мужиците не можаха да произведат 1 читава кола, ти за самолети говориш.........
244
17
 
1
 
! Отговори
прости бушмени преди 8 години
един път не отговаряш на провокацията два пъти не отговаряш третия път ще го светнат като комшийте и алилуя бейби
243
19
 
5
 
! Отговори
379 преди 8 години
Абе не ми шлякайте минуси бре!! Отговорете ми!! Защо такава "велика авиационна" сила като Русия не може да произведе читав пътнически самолет?? Не знаете???? Ей ся ще ви кажа: Защото разликата между Ту и Боинг е същата както между Су и Ф-ка. Поняли товариши?
242
1
 
22
 
! Отговори
до 386 преди 8 години
Украински изрази не искам да ми натрапва никой. Кое е агресивна политика, когато летят чужди самолетеи до границата ти агресия ли е или не? Слава на бога, че Русия си има такъв силен президент.Много добре правят руснаците, единствено те в целия свят не се подчиняват на тъпите американци. Американците както е тръгнало ще останат в скоро бъдеще без самолети.
241
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво е това прилагателно "USA"? Напишете щатски, американски, на САЩ.
240
22
 
2
 
! Отговори
Пуйло преди 8 години
Поредната проява на неонацистката, агресивна политика на джуджето пак е сбрала всичкото небългари, *** да брани своя президент и СССатРапия. Слава на бога, че не страдам от путинофилия, това е най-страшното, неличимо заболяване...
239
1
 
25
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Американския самолет да си лети над САШ, а не до Русия. Следващия път може да му се случи случка.
238
6
 
10
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Търсят си белята.После да не реват като им свалят някой аероплан.
237
9
 
26
 
! Отговори
да 379 преди 8 години
Абе като са толкова велики американците защо летят в космоса с руски ракети?
236
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе като са толкова велики в авиацията руснаците защо Аерофлот е само с Боинг и Аербъс????? Мухахахаахах. Сигурно и това е "ширпотреба", а тролчета???? Муууухахах!
235
9
 
22
 
! Отговори
да преди 8 години
тенекията F22 рухва още при първия си експериментален полет 1992 година-пилота катапултира2004 година отново експеримент - рухва на земята - пилота се спасява с катапултиране тая пародия освен за вторични суровини за друго не става. днес САЩ отказва да го продава на други държави - нормално после ще трябва да връщат парите обратно.. хахахахахахаха