Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море

Според Русия целта е засилване на напрежението преди срещата на НАТО
10 юни 2016 13:02, Елка Василева
193
Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки, предаде Ройтерс, като си позова на агенция РИА Новости.

Руската държавна медия съобщи, че преди дни американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

Според министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на "Портър". Той определи разполагането на американски самолетоносачи в Средиземно море като демонстрация на сила, която според него задълбочава хладните отношенията между Москва и Вашингтон, предизвикани от действията на Русия в Украйна и Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
34
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
F - 18 SUPER HORNETS -- НАЙ-ВЕЛИКИЯ САМОЛЕТ СВЕТА. ТОВА Е НОВАТА ВЕРСИЯ НА САМОЛЕТА НА АРНОЛД ОТ ФИЛМА --- 1994 Г. ''ИСТИНСКИ ЛАЖИ'' , КАДЕТО РАЗМАЗА АРАБИНА-ТЕРОРИСТ !!ГРЪЦКАТА АРМИЯ Е ДАЛА ПОРЪЧКА ЗА 120 СУПЕР ХОРНЕТА !!ВЕЛИК САМОЛЕТ.ИМА ВСИЧКИ НЕЩА НА Ф 35--ВЕРТИКАЛНО ИЗЛИТАНЕ, СУПЕР РАДАР !! И ВЕЛИКИ ОРЪЖИЯ !!
121
0
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 126Аз мога да намеря снимана "Фактурата"(образно казано) за Аляска в нета. За Крим освен теории в разни форуми не намирам снимки. След като са разсекретени все ще се намери някой да ги качи в нета. Дай линк да видим тия документи.
120
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До САЩ 147и за да изстрелва сателитите си ползва РД-180 руско производство за ракетите Делта.Ей те имаха нова ракета Спейс Х - ухаааДа започнем че заради "Екстрата" кацане на първата степен за "ЕВЕНТУАЛНО" повторно ползване 30% от горивото (съответно стартово тегло) не се ползва за извеждане на спътника. както се казва сами си Спъват коня.и да довършим системата има 9(ДЕВЕТ) стартови двигателя. СССР Ракета Н-1 се провали защото имаше 32 стартови двигателя е от тях излезе НК-55 и РД-180
119
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До САЩТри водородни бомби, доставени с ракети или хиперзвуково оръжие в три точки на гигантската калдера (повече от 60 км диаметър!) на спящия вулкан Йелоустоун ще унищожи Северна Америка. Цената е висока - вулканичната пепел ще засегне атмосферата на цялата Земя. ще настъпи нов ледников период. А и язък за моите приятели в САЩ, не им желая това! Но пък видях толкова американски филми за Апокалипсиса! Дали е случайно или предчувствие, че наказанието иде?
118
1
 
35
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 149над 90% от радарите за в Х диапазона или сантиметрови вълниВсички СТЕЛТ самолети Ф-117/22/35, Б-2, Т-50(РФ), Х-2(Япония), Дж-21/30(китай) са оптимизирани да се крият от тези типове радариРадарите Милиметров, Дециметров и Метров обхват с лекота засичат стелтоветеМонтират се на Хеликоптери ,Леки ПВО мобилни системи (милим и децим)Метровите наземни се ползват предимно от Русия защото са много енергоемкиЗа Т-50 се прави Метров радар монтиран в предния край на крилото.
117
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 131Отностно Крилатите ракети Въздушно базирани има еквивалентни с една година закъснение. Х-55 е моделаНаземно базирани не се проектират защото се хвърлят усилия за МОБИЛЕН КОМПЛЕКС ПИОНЕР С ЕКВИВАЛЕНТ НА ПЪРШИНГ 1/2 БАЛИСТИЧНА РАКЕТАПодводно/Корабно базирани имат няколко поколения но изстрелвани от Собствени пускови установкиКалибър са първите УНИВЕРСАЛНИ крилати ракети ЕДИИНИ ЗА Въздух/Земя/Вода/Торпеден апарат подводница и да те са 40 години по-късно.
116
2
 
34
 
! Отговори
До № 134 преди 7 години
До Анонимен 134Нещо много бъркаш в плануваните F-35 и произведените F-22! Срамота е, човече! F-35 е субсидиран от няколко държави - САЩ, UK, Австралия, Канада, Норвегия, Дания, Холандия, Италия и Турция. Никоя от тези страни, не е получила и една бройка, освен може би англичаните. Скъп и несигурен. Цената за бройка от $148 до $257 и $337 млн. Планирано производство - 3174 бр, а не 20000! А от "рапторите" са произведени 182 бр., а не твоите 980! Пето- лъжи по-малко! А F-35 е пълен провал!
115
3
 
33
 
! Отговори
Боби прод преди 7 години
До Анонимен 134Само че останаха само 178 Ф-22 а Ф-35 е толкова спънат/С К О П Е Н по отношение на бойни възможности че няма думи. Вече има 130 произведени Ф-35 и нито един боеготов защото софтуера се БЪГВА. Доказано Ф-16 е по-маневрен от Ф-35 тоест доближат ли се руско произведени самолети на 5 километра от Ф-35 то той със сигурност е ПЪТНИК. На всичко отгоре Ф-35 няма скорост дори на форсаж да им избяга. И да довършим като ЕКСТРА на МиГ-35 и Су-35 а за Т-50 стандарт се монтира радар анти стелт
114
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си ако България и Румъния решат да купят съвременни фрегати, какъв рев ще настане в Масква
113
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те рашките се посссссссраха от турска риболовна гемия, какво остава от истински военен кораб?!?!?
112
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да не влиза натовски кораб в почти натовското езеро Черно море?
111
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 128Много неща не разбираш. Върни се 7 мин назад и прочети пост 124. Ако пак не разбереш, обърни се към специалист по ментални проблеми! Макар, че едва ли ще ти помогне. Сега установките за изстрелване на разни видове оръжия са унифицирани. Справка - руската подводница в Средиземно море изстреля "Калибр"-ите от торпедните апарати. "Томахок" не е направена за фойерверки или и това не знаеш!
110
2
 
36
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Наистина ли заради инцидента онзи ден Русия е свалила 300 самолета на земята. Просто питам някой знаещ да отговпри
109
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече е в крайна фаза разработката на новата космическа система за изследване на дълбокия Космос "Орион"в лек и тежък вариант.Лекият вариант съответства на лунната система "Сатурн" - най.мощната ракетна система на вс времена. Тези дни бяха изпитани двигателите на втората степен. По този начин вс енергетични системи са готови и изпитани и сл 2 г предстои изстрелване на пълномащабен модул.
108
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип крепостните в Русия са били в тежко положение от робите в Римската империя, робите в Рим са имали стойност поради което са билу ценни, а в Русия крепостните са били просто инвентар към имението
107
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са световен технологичен лидер, не изследват с междуплаветни станции ЦЯЛАТА Слънчева система - току що обследваха Плутон, 12 Г ИЗСЛЕДВАТ ЮПИТЕР, в момента изследват Церера, а пък ЧЕТИРИ станции НАПУСНАХА СЛЪНЧЕВАНА СИСТЕМА, като с една още се поддържа регулярна връзка на тези невъобразими разстояния (за повече от 40 години!) На и около Марс в момента работят 4 станции, а едната - Опортюнити неуморно се труди на повърхността вече 12 години.
106
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Току що на въоръжение в САЩ влеце самолетът от от ПЕТО ТОКОЛЕНИЕ Ф35- ще се произведат 20 000 броя)!! По същество това е платформа, която взаимодейства с ВСИЧКИ ВИДОВЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ във водата, на земята и във въздуха. Заедно с вече произвените 980 бр Ф22 (също пето поколение) те стават ЕДИНСТВЕНИТЕ самолети на ВВС, ВМК и Морската пехота. Край на разнотипните модели. Изгражда се ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ИНТЕГРИРАНА ПЛАТФОРМА.
105
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--121;Корейската война започна по вина на Русия. ООН гласува резолюция за спиране на агресора. За наказание на Русия САЩ извършиха наказателна операция над Русия ,октомври 1950 гУнищожиха и 4 БАЗИ в близост до Владивосток. Унищожиха им 103 самолета. Чети Михаил Полторанин. Предполага се че една от причините за убийството на Сталин е че не е предприел никакви мерки. Сталин просто се страхуваше. Американците летяха над СССР когато си искат до 1960 г. с Ю--2. после с SR--71 Блекбърд
104
4
 
35
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
В Чермо море има Три натовски дуржави една почти натовска една която като нищо ще стане и тя натовска и Русия като бреговата ивица на Русия като изключим отнетата от Грузия Абхазия и отнетият от Украйна Крим е по малка от бреговата ивица на България
103
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наскоро Русия демонстрира, че е приела на въоръжение боеспособен тип "крилата ракета" - изстреля ги от Каспийско море и удари Сирия (въпреки, че половината паднаха в Иранските планини). Ако приемем, обаче, че ракетите са напълно боеспособни, излиза че в 2015 Русия има вече "крилати ракети". Лошото е, че този тип (ПРО)крилати ракети влязоха на въоръжение в САЩ в средатава 70-ТЕ ГОДИНИ на ХХ век. ТОВА ПРАВИ 40 Г ИЗОСТАВАНЕ!!!