Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море

Според Русия целта е засилване на напрежението преди срещата на НАТО
10 юни 2016 13:02, Елка Василева
193
Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки, предаде Ройтерс, като си позова на агенция РИА Новости.

Руската държавна медия съобщи, че преди дни американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

Според министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на "Портър". Той определи разполагането на американски самолетоносачи в Средиземно море като демонстрация на сила, която според него задълбочава хладните отношенията между Москва и Вашингтон, предизвикани от действията на Русия в Украйна и Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много са ми смешни тези микроцефалчета, които до вчера викаха на казанските ни братовчиди "азиатци", макар, че Татарстан е в Европа, "***", а сега се пънатда се правят на повече българи от Ювиги-хана Кубрат и неговите синове. Абе, гледайте си евроатлантизма и натото! Аз имам 5-6 души приятели и колеги казански татари. До един се първокласни специалисти, учени със световна известност. Всички са българофили, а някои се наричат булгари. Те достатъчно ме просветиха по въпросите на историята си.
101
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 123България под турско 'робство'. Българите са имали право на земя, собственост, бизнес, пътувания, училища, религия.Руснаците под руско робство по същото време :крепостните селяни са нямали право на нищо. Те самите са били собственост.
100
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам защо кораби за противоракетна защита се определят като заплаха от Русия - нали са със защитни, а не с нападателни функции? Значи, всеки, който може да се защити, е заплаха за Русия - така ли да го разбирам?
99
2
 
35
 
! Отговори
морски преди 7 години
Чакаме рапорти за уволнение и от ,,Портър''.
98
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Боби--122;Има документи за Крим. Тия дани ги изнася Михаил Полторанин ,който беше вицепремиер в правителството на ЕЛЦИН. Тогава бяха разсекретени руските АРХИВИ.
97
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиСпоред ООН правото на самоопределение е гарантирано право над всяка конституция. В Татарстан избраха да не бъдат в РФ. Що Путин не дава ?
96
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен системи за прихващане на балистични ядрени удари от типа SM-3, въпросните кораби могат да носят на борда си и крилати ракети "Томахоук" и "Харпун", както и да изпълняват целия спектър от военни операции по море. Според твърденията на американския военен концерн Raytheon най-новата версия на ракетите-прихващачи SM-3 може да неутрализира заплахи в радиус от 2500 км. от точката на изстрелване. По-старият им вариант пък има обхват от 700 км.
95
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 103--117;Турция премахва робството 1550 г. Александър подписва Указ за премахване на крепостничеството 1861 г. а подписва ЕМСКИЯ указ 1872 г. До 1960 г Руснаците нямаха паспорти.
94
2
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 118За Аляска има документи от някакъв род и вид. За Крим няма - това е само една теория.
93
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я да видим кой провокира. През студената война Русия е свалила над 20 краварски самолета, изпратени директно в руско въздушно пространство. В същото време краварите не са свалили нито един руски самолет, защото нито един руски самолет не е навлизал в миризливото краварско пространство.
92
2
 
34
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
Реферрндума в така наречения Казански Татарстан се провежда след разпада на СССР и преди приемането на новата руска конституция, спри да увърташ, а отговори просто, защо твоя любим Путин като е толкова справедлив, не уважава правото на самоопределение на Волжките българи
91
2
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 115Последния път когато Кремъл отвърна адекватно СССр Стражевик се яхна - в прекия смисъл на думата - върху американския кораб. Отнесе няколко елемента на конструкцията и проби корпуса.
90
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--100;Неграмотний Крим е Американски. Навремето другаря ви Ленин взема огромен заем от САЩ. като ЗАЛАГА Крим. Заема не е върнат.Сталин раздава всичката земя на американци имащи отношение към Ленд Лиза. За да го спаси от САЩ Хрушчов го подарява на Украйна. 1994 гСАЩ,Англия и Русия подписаха с Украйна споразумение да запазят териториалната и цялост и независимост за това че Украйна се отказва от Атомно оръжие. Русия е нарушител.
89
0
 
33
 
! Отговори
До 103 преди 7 години
Цитирам:"Рабство было отменено после завершения Гражданской войны 18611865 годов и принятия Тринадцатой поправки к конституции США в декабре 1865 года. Последним штатом, ратифицировавшим эту поправку только в 2013 году, был Миссисипи, фактически положив окончательный конец рабству в США, сделав его противозаконным и антиконституционным."Можете да прочетете голямата статия на английски в Уикито.В Руската империя е имало крепостни. Александър II е Цар-Освободител заради отмяната на крепостното п
88
0
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До 113Ами още повече Сооори. Но все пак трябва да се каже още нещо в старта СССР конституция и закони бас държа че няма нищо записано за референдум. Тоест референдума е бил незаконен и по-старата временно действаща и по-новата в която изрично е указано че не може да стане.Абе политиката е едно много противно нещо
87
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напоследък Кремъл повтаря едни същи клишета: Русия ще отвърне адекватно !
86
1
 
34
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
1-во референдума в Казнска област или ако трябва да сме по-точни Волжк. България е проведен преди приемането на нивата руска конституция 2-ро Казански област, отказва да подпише новатаруска конституция до 2003 година3-тоПутин спретва един голям цирк и обяеява референдума за противоконстуционем, въореки че е проведен преди влизането в сила на конституцията и дефакто т. н Татарстан не е събект на федерацияИ накрая, както в Македония така и тази област немижеш да се определиш за българин
85
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Suhoj /76/Нямат право по същия този договор от Монтрьо да вкарат самолетоносач - има лимит по обща водоизместимост на съдовете, а кериърите го надвишават. Ако влезнат в Черно море с такова нещо, Русия ще опищи света и съвсем законно ще му вкарат координатите, силуета, характеристиката на електромагнитните излъчвания в компютрите на крилатите противокорабни ракети. Тогава и Господ няма да спаси "Труман" барабар с фърчилата и екипажа!Там където се вее Андреевският флаг, за кравари няма място!
84
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един любопитен факт - ВСИЧКИТЕ съюзници на Русия са суверенни държави, НИТО ЕДНА от ПЕШКИТЕ на ФАЩ има суверенитет или право на глас.
83
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия трябва да свиква, след като сама покани НАТО !