Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море

Според Русия целта е засилване на напрежението преди срещата на НАТО
10 юни 2016 13:02, Елка Василева
193
Москва ще отвърне на навлизането на US военен кораб в Черно море
Снимка: архив, Reuters

Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море, но не конкретизира с какви мерки, предаде Ройтерс, като си позова на агенция РИА Новости.

Руската държавна медия съобщи, че преди дни американският ескадрен миноносец "Портър" е навлязъл в Черно море за рутинна мисия, което според нея поставила нащрек Москва, тъй като корабът е въоръжен с нова ракетна система.

Според министерството целта на тази и други мисии е да се засили напрежението преди срещата на високо равнище на НАТО във Варшава в началото на юли.

Висши представители на американския военноморски флот обявиха в сряда пред журналисти, че този месец американските военни ще изпратят също два самолетоносача в Средиземно море преди срещата на върха на алианса, с което Вашингтон се стреми да бъде противовес на руската военна активност.

Ние, разбира се, не одобряваме това и несъмнено ще вземем ответни мерки, каза Андрей Келин, висш служител на руското външно министерство, във връзка с действията на "Портър". Той определи разполагането на американски самолетоносачи в Средиземно море като демонстрация на сила, която според него задълбочава хладните отношенията между Москва и Вашингтон, предизвикани от действията на Русия в Украйна и Сирия.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руското външно министерство заяви, че Москва ще отговори на навлизането на американски военен кораб в Черно море."Няма какво да отговарят, защото никой нищо не ги пита.
141
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zatwarqm
140
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гурбетчийче жалко маннаFско, много се размечта! Османците са водили 12 войни с Русия и са ги губили! След всяка война Россия е прибирала някоя османска територия. Всъщност, Кримската война избухва уж да се помогне на турците. Изнесли са я англичаните и франсетета - те са се биели, а турците са били презирани и не са им давали да участват в бойни действия. Използвали са ги като работен *** - да рият окопите, да носи мунициите им. Сега турците мислеха да се скрият зад чл.5, ама не стана! ***!
139
0
 
34
 
! Отговори
БГ преди 7 години
КОГАТО ТЕ СЪРБЯТ ЗАДНИТЕ ЧАСТИ,НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ,ОСВЕН ДА ТЕ НАЧЕШАТ ХУБАВО,МИСЛЯ,ЧЕ ЕДИН ПЪТ ЗА ВОДА ,ВТОРИ ПЪТ И НА ТРЕТИЯ,ЩЕ ТИ СЕ СЧУПИ КОРАБЧЕТО.
138
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте познтия сценарлий, скоро пак ще пищят, че са били прехванати по непрофесионелни опасен начин, а половината екипаж иска да напусне.
137
0
 
35
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ 170Добре Горбет но да спазват 21 дни в морето и ограничение по сумарен тонаж от Договора Монтрьо или за САЩ е позволено да нарушава международни договори?
136
0
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Одисей 1 169Да и не - Ако Датчаните или Испанците Кажат НЕ това може да се ползва като предлог за каквото и да е. Нито Датчаните Нито Испанците обаче ще си мръднат пръста за Турция. Едните имат наследство от Арабите другите в момента имат проблеми с Арабите.
135
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дано потъне.
134
7
 
35
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Боби само дето Балтийският флот за да излезе от Балтийско море трябва да иска разрешение от Дания а за да влезе в Средиземно море от ВБ и Испания все натовски страни наред с Турция
133
3
 
39
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 166Москвича 605 на дядо ми го продадохме когато беше на 40 години като последните 15 не беше излизал от гаража. Сложиха нов акумулатор, Сипаха масло и вода и го подкараха - Няма лоша техника Има техника която се Експлоатира и Поддържа ПРАВИЛНО и такава която се кара кой като може на Юруш че така е по лесно и не се мисли.Защо слагат толкова електроника в новите коли - електрониката те ограничава да ползваш и поддържаш машината правилно за това вече има коли с 7 години гаранция
132
1
 
37
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 165Да си представим Че Турция затвори Проливите.Това е АКТ НА ВОЙНА или поне са ВИНОВНИ В ПОДСТРЕКАВАНЕ НА КРИЗАСеверния ФЛОТ (НАЙ-ГОЛЕМИЯ) и Балтийския Флот се пребазират в Средиземно море и правят Морска Блокада на Турция Нищо повече всеки кораб Към Турция се връща и всеки кораб от/собственост на Турция се конфискува.Ако Турците официално нападнат Пак и Отново са АГРЕСОРИ. И ще нападнат ли кораби с Ядрено оръжие на Борда?Коло време ще издържи Турция(70% е морска Турговия)
131
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбрах защо ладите и москвичите са за еднократна употреба-заради матрЯлите. Мерси Боби, че ни осветли.
130
3
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 161 продСлед това Кацане където се получава екран от земята и цялото дъно е подложено на ОЩЕ по-голям топлинен удар. На всичкото отгоре за да се уплатни горивото се ползва СВРЪХОХЛАДЕН КИСЛОРОД тоест при по-ниска температура от нормално съхраняване и ОХЛАДЕН КЕРОСИН за по-малък обем. Това означава МНОГО ПО-СЕРИОЗНИ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ИЗОЛАЦИЯ, РЕЗЕРВОАРИ, ТРЪБИ, ТУРБИНИ, КЛАПАНИ, ТУРБОПОМПИ и прочие - Тоест По-скъпи материалиСметката не излиза ФИНАНСОВО иначе ПРОИЗВЕДЕНИЕ на ИНЖЕНЕРА
129
1
 
33
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 161Когато е за еднократно ползване ползваш нека да го кажа по-евтини материали. Значи двигателя трябва да издържа 330 сек на 100% мощност. Докарваме го с комплект материали до 500сек преди топлинен пробив примерно и готово.За твоя Мерлин едно че трябва да работи 360сек след това да спре, Тези за кацането след това трябва ОТНОВО да се ПУСНАТ и да работят още незнам колко си време на 60% и по-малка ПРОМЕНЛИВА мощност и то СРЕЩУ ПОЛЕТА НА РАКЕТАТА. Горещите газове ще обгарят двигател
128
5
 
36
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До HELLAS ARMED FORCES 156Ф-18 е МНОГО ДОБЪР УДАРЕН САМОЛЕТ ПризнавамНо няма никакъв шанс във Въздушен Бой. Носи ракети Амрам 120 с обсег МАКСИМУМ 100км Добре Су-27/30/35 - Р-77 - 100км, Р-27АЕ 160км, МиГ-31 - Р-31 160км, Р-37 300кмНе може да избяга при въздушен бой(1800км/ч макс скорост)Не е енерговъоръжен като Ф-16 или МиГ-29 съответно е недостатъчно маневренняма Управляем вектор на тягата дори тежките Су-30 и Су-35 ще го въртят на малкия си пръст.
127
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби, нима мислиш, че новите не се сглабят, не се изпитват и не се дефектоскопират?И кое е по-евтино, да провериш една вече направена част или да я произведеш наново?
126
1
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 157Ано Финансисте - Сметките не излизат. За да се изстреля един Фалкон 9 ти трябват 3(три) вида двигатели МЕРЛИН2 вида за стартова степен (6 ускорителни и 3 за излитане и кацане) и 3 вид за втора степен на ракетата и работа във вакум(за еднократно използване)Първа степен каца и какво ВСИЧКО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛОБИ МИНЕ ПРЕЗ ДЕФЕКТОСКОП(Подмени ако има подозрение) И ОТНОВО ДА СЕ СГЛОБИ... Най-скъпото нещо в САЩ СА УСЛУГИТЕ - Услуга разглоби/дефектоскопирай/сглоби или САМО СГЛОБИ
125
3
 
34
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 125"Според ООН правото на самоопределение е гарантирано право над всяка конституция."Да така е!На това се базира и Казуса Косово, но трябва да е подкрепен от член на СС на ООН с право на ВЕТО.Е ако за Татарстан има едно ВЕТО на САЩ, а срещу него ЕДНО ВЕТО НА РФ = АНАРХИЯСорри някои народи на някои места включени в сметките на големите са ПРЕЦАКАНИ - ПАК И ОТНОВО!
124
6
 
37
 
! Отговори
пари няма преди 7 години
До Анонимен> Представям си ако България и Румъния решат да купят съвременни фрегати, какъв рев ще настане в МаскваПърво да намерят пари.
123
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби, дори и 30% от теглото да се използва за връщане на първата степен пак е по-ефективно когато тя може да се ползва повторно. Просто ще я изстрелят пак с цената само на ново гориво. Освен това никъде не е казано, че не могат да изразходят и цялото гориво без да връщат пилотирано първата степен. Иска се само малко раздвижване на сивото вещество за да се сетиш....стига да го имаш. Ако беше ефективно с еднократни средства отдавна камиони и автомобили щяха да са еднократни.