Австрия ще конфискува родния дом на Хитлер

Неонацисти редовно идват в Браунау на поклонение
12 юли 2016 20:20, Анисия Иванова
34
Австрия ще конфискува родния дом на Хитлер
Домът на диктатора в Браунау. Снимка: Reuters, архив

Правителството на Австрия реши днес да конфискува родната къща на Адолф Хитлер от частния й собственик, за да не позволи тя да се превърне в притегателен център за неонацисти, предаде ДПА.

Австрийските власти се опитваха от 1984 г. за изкупят имота в град Браунау близо до границата с Германия, но неговата собственичка отказваше да го продаде. Неонацисти редовно идваха в Браунау през последните години на поклонение пред дома на бившия нацистки диктатор на Германия.

Все още не е ясно как ще се използва занапред триетажната жълта къща. "Тъй като не може да бъде разрушена, тя ще бъде използвана за някаква образователна цел", каза вицеканцлерът и министър на икономиката Райнхолд Митерленер, пише БТА.

Вътрешният министър Волфганг Соботка искаше сградата да бъде разрушена, но тя е част от стария град в Браунау, който е защитен като историческо наследство.

Приетото днес решение подлежи на одобрение в парламента, където правителството има мнозинство и се очаква депутатите да го подкрепят.

Семейство Хитлер е наемало апартамент в сградата и е живяло там през първата година след раждането на Адолф Хитлер през 1889 година. Висш служител на нацистката партия я купил по време на Втората световна война и я превърнал в музей, отворен за посетители. След войната къщата бе върната на първоначалните й собственици.

Вътрешното министерство я бе наело и я използваше като работилница за хора с увреждания. Собственичката обаче отказваше да пригоди сградата за инвалиди и не успя да се споразумее с правителството за нейно ново предназначение или за продажба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До РусияКрайовската спогодба е подписана от Румъния и две Велики сили - СССР и Германия. СССР взима Молдова, Германия получава Трансилвания и Ю. Добруджа, които преотдава на Унгария и България. След кохфискацията, Австрия ще предостави имота на Русия за консулство. Все пак те са наследници на идеологията на фюрера.
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв роден дом , пише че са го наемали тоа апартамент , да ви *** новините
22
1
 
0
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 7 години
А на Сидеров -кога ???
21
0
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Какво очаквате от държава, която фалшифицира избори... Манипулация и тотален контрол! И това няма да ви помогне, ако ще да направите къщата синагога или джамия, национализмът се завръща! Въпрос на време е да пропищите, както през 1938!!!
20
1
 
8
 
! Отговори
ER_Dr преди 7 години
Преди няколко години по същата причина пък заличиха гробчето на татко Алоиз и майка Клара. Не може да има такива работи в хубавата им подредена държавичка. Чудовища се раждат само в дивия славянски Изток.
19
2
 
4
 
! Отговори
Русия преди 7 години
До юбералесКакъв Хитлер те гони бе толераст ! Южна Добруджа ни е върната с консенсус на В Сили чрез Крайовската спогодба !
18
5
 
2
 
! Отговори
бакърджиев преди 7 години
веднага я взривявам от 5-ия път!
17
0
 
13
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Всъщност те са един народ, а пък Германия се обединява 1871, а дотогава все австрийците (Хабсбургите) са управлявали и двете империи - Австрийската и Свещената Римска.Връзката между Австрия и Германия е като България и Македония ;)
16
5
 
17
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Адолф Хитлер е политикът който се опита да обедини Европа и да я защити от болшевишката агресия. Комунистите и евреите бяха проводници на сталинския болшевизъм, целта им беше завладяване на Европа до ''канала'' и ''освобождение на трудещите се от буржоазните им правителства'', създаване на интернационален съюз под контрола на Москва. САЩ и Британия помагаха на Сталин и затова Хитлер защитаваше Европа и от тях. Този човек ни върна Южна добруджа като компенсира СССР с Молдова.
15
2
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До юбералес........затова е австрийски поданик.
14
0
 
12
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Браунау е от двете страни на река Ин и е бил германски град до 1879г., когато границата между двете държави се определя по р. Ин, едната част на града става австрийска а другата германска. Бащата на Адолф е германски чиновник и поданик, но Адолф се ражда 10г. след като къщата му вече е в Австрия. Затова е немски поданик.
13
0
 
13
 
! Отговори
Русия преди 7 години
"конфискува" ? Изборите им са фалшифицирани ! Иначе Африканският Запад дава акъл на другите !
12
0
 
16
 
! Отговори
Суека преди 7 години
Няма как да спрат това , докато има бежанци БОЛ и издевателства от малцинствата ще ги има и патриотите (нацисти) .
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия дни влизам в Икея/север/Виена,а там фряш с пингвини и Африкас детски колички.И това е само в 1 магазин.Колко ли са в Австрия?Ужас велики художнико.
10
6
 
1
 
! Отговори
Василев преди 7 години
Селяни, ние пък ще конфискуваме целия Правец.Агент Горанов, ЦРУ!!!
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами сега?Къде ще ходят yкpoнацистите на поклонения?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Az si mislia za furera pistoianno. I da ia razrushite NIAMA DA GO UBIETE
7
1
 
15
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Не могат да спят тия селяни австрийците, че Хитлер всъщност е австриец. Просто мира нямат от този факт :D
6
5
 
22
 
! Отговори
пепи преди 7 години
Как се промиват мозъци. Какво означава думата нео нацист.Идва от нацист - нация,и латинската дума нео - тоест нив. Неонацист значи нов националист.Няма нищо общо с Хитлер и с евреи и с войни.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще го направят Белия дом, а не като американците - чичо Томоваеа колиба.