Отвратителният тероризъм е в разрез с исляма!

Арабски страни обещаха подкрепа на Франция
68
Отвратителният тероризъм е в разрез с исляма!
Снимка: БТА

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси, чиято страна е арена на джихадистки атентати, потвърди, че държавата му е "изцяло солидарна с приятелска Франция", и обеща Египет да подкрепи "международните усилия в борбата с тероризма", предаде Франс прес.

Още по темата

В комюнике по повод нападението в Ница, при което снощи загинаха над 80 души, Сири заяви, че подобни действия "засилват решимостта на страните и народите, желаещи мир, да се сражават и да надвият тероризма".

Най-висшата сунитска ислямска институция в Египет - университетът Ал Азхар, базиран в Кайро, осъди днес атентата в Ница и призова за сплотени усилия, които "да отърват света от тероризма", предаде Франс прес.

"Тези отвратителни терористични нападения са в разрез с наставленията на исляма", подчерта в комюнике религиозната институция.

Главният мюфтия на Египет Шауки Алам нарече извършителя на атентата "екстремист, тръгнал по стъпките на дявола. Ислямът никога не е призовавал да се пролива кръв", подчерта духовникът.

Официален говорител на Рияд осъди "презряното терористично" нападение и обеща на Франция "солидарност и сътрудничество". Външният министър на Обединените арабски емирства Абдула бин Зайед Ал Наян увери, че страната му ще подкрепи "всички мерки", които Франция предприеме.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: Францияатентат в Ница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
1
 
! Отговори
Садам преди 7 години
Пълна олигофрения и тъпанарштина във коментарите хал хабер нямат от Исляма образоваите се малко и тогава коментираите
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ас селям алейкум! Исми Саид! Корана казва убий Неверника в себе си, а не убий неверниците. Но всеки лош Имам може да го тълкува както си иска!
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до:48 За съжаление така става,когато се има предвид "криворазбрания Ислям"
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тероризма е 99% свързан с исляма, не говорете глупости. Почти всеки път, да не кажа всеки път, атентатора е ислямист. Както беше казал някакъв френски политик след поредния атентат, исляма не е религия, а болестно психично състояние.
34
6
 
4
 
! Отговори
помак преди 7 години
Аз съм муслиманин и ми е болно,когато се обвинява Исляма за всички зверства,които се извършат от хора криещи се зад името на Исляма.ИСЛЯМ ЗНАЧИ МИР!
33
2
 
1
 
! Отговори
помак преди 7 години
ами аз казах,каква е "реалността"иначе такива ориенталисти като теб "бол"вие винаги намирате отговор за всичко,каквото и да ви се каже...
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отвратителния тероризъм е плод на исляма
31
1
 
11
 
! Отговори
додо преди 7 години
ЛИЦЕМЕРИ!!!!!!!!!!!!!
30
6
 
4
 
! Отговори
помак преди 7 години
Много правилно са го казали Ислямските водачи!Това,което вие казвате за Аяти,които призовават за убииства се отнася САМО ПО-ВРЕМЕ НА ВОЙНА И ТО СРЕЩУ ТОЗИ,КОЙТО Е НАСОЧИЛ ОРЪЖИЕ СРЕЩУ ТЕБ.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
исляма е религия на дявола и ще изчезне от този свят рано или късно.
28
9
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До АнонименИ библията е изпълнена с подобни призиви ... колко кръстоносни похода имаме в историята...Проблемът е кой как ги тълкува тези книги и дали не прави това за своя изгода ?Решението е простичко. Забраняват се всякакви религии. Включително и християнството.В момента знаем защо вали дъжд и нямаме нужда от тези религии.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ислям и демокрация са коренно противоположни понятия. Защо никой не повдига въпроса за правата на жените в ислямските държави. Къде са правозащитниците или те са само там където им отърва
26
3
 
6
 
! Отговори
ммдааа преди 7 години
аз се сещам за едни хора които от хиляди километри управляват на екран дронове, с които стрелят по сватби, погребения, училища, джамии, пазари, болници, или просто групи от хора. Избиват хиляди. постоянно. безнаказано.Получават за това добри пари, осигурени са от държавата си до гроб, анонимни и самодоволни. съвестта им се консултира ежеседмично с психоаналитик-шринк, за да не страда.Единственото което ги застрашава са хемороидите и високото кръвно.това са архитерористите на света !!!
25
1
 
7
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Ама разбира се бе как, исляма е най-миролюбивата и човеколюбива религия :D :D
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обещаха подкрепа - да пратят още тюрбани и бурки.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
500 години "нашите" мюсюлмани в името на какво избиваха християните? Не ли в името на вярата? На това заглавие в България няма кой да му се върже.
22
5
 
9
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Поредния урок. Дали учителя е калпав или учениците мал оумни?Така и не разбраха истината Европейците.Няма добри мюсюлмани. Една вяра са и се избиват по между си.Какво остава за друговерците?????.........
21
3
 
8
 
! Отговори
край преди 7 години
Обаче неотвратителния тероризъм си е присъщ на Сюнитския Ислям.
20
3
 
14
 
! Отговори
банкрутиралия долар преди 7 години
Всеки може да потвърди че преди инвазиите на САЩ нямяше никакви терористи.Религиите са използвани за противопоставяне.САЩ искат Азия и Европа в пожара на войната.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, значи, тия мюфтии собствения си коран ли не са чели? "Ислямът никога не е призовавал да се пролива кръв, подчерта духовникът." Онлайн има специални страници, пълни с подбрани цитати подтикващи в избиването на всички неверници, противопоставящи се на исляма. А дори и без тях, пак е отсъден вечен ад за невярващите, каквито и да са били те в живота си, така че това си е вид тероризъм от самия им бог.