Стрелба в мол в Мюнхен, има загинали*

Полицията в града с мащабна акция
Обновена: 22 юли 2016 20:15 | 22 юли 2016 19:50,
199
Стрелба в мол в Мюнхен, има загинали*
Снимка: Twitter

Изстрели се чуват в най-големия търговски център в Мюнхен, Германия. Според местната NTV има една жертва и поне 10 ранени. По-рано бе съобщено за 15 жертви.

Въпреки че стрелбата в търговски център OEZ приключи, полицията съветва всички да останат по домовете си, съобщава CNN.

Според британския Индипендънт огънят е резултат от мащабна полицейска операция в града.

Видео, публикувано в социалните мрежи показва как хора бягат от мола. На една от снимките се вижда тяло на земята в търговския център.

Над търговския център кръжи хеликоптер на полицията, съобщи очевидец за Dnes.bg

Британският Мирър съобщава, че в търговския център има въоръжен мъж, който все още не е заловен от полицията.

Информационни агенции твърдят, че нападателят е един и е открил безразборна стрелба в кафене, а след това – и в подземния паркинг.

Телевизия SAT 1 съобщава, че въпросният мъж е продължил да стреля и в метрото. Движението на влаковете било спряно.

Силите за сигурност бяха във висока степен на готовност след инцидент в понеделник във влака до Вюрцбург, отново Бавария, когато афганистански младеж рани петима души с брадва. 

Властите отказват да разкрият подробности за случващото се.

Българското министерство на външните работи, обяви, че поддържа връзка с посолството в Берлин и с дипломатическите представителства в страната. Засега няма данни за пострадали българи.


Информацията е актуална към 20.11 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Стоян. След 10 години русия ще е светлинни години пред европейските ценности. А ти ще храниш мюсюлмани и предателите на народа и родината.
73
2
 
37
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Анонимен--132;Правилното е ; Тя си го вкара.
72
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до Георги 116 ... АВЕ КВИ "лустрационен закон " КВИ 5ЛВ - ХОХЛИ креттински.Бомба гръмне, сняг удари, Путин и тия дет отдавна измряха (комунисти им викат) ВИНОВНИ.Стига сте давали на късо НЕ Е СМЕШНО !
71
2
 
58
 
! Отговори
Рачо Ковача преди 7 години
До МиткоВ момента гледам директното предаване от Кьолнпо телевизия CNN, гледам бе Митко и не мога да повярвамна очите си , като наблюдавам хората движещи се по тротоарите в този град:Та то, половината мъже там са с дълги бради и изкривенифизиономии, нямащи нищо общо с чертите на арийската нация,а жените им са чернокоси, трътлести и с матова кожа !То ми се струва че Германия вече не съществува и е създаден на нейно място един нечистоплътен . . . зверилник !?
70
12
 
33
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Анонимен--114;А какво можеше да стане след като руснаците удариха база на САЩ и Англия ? Кажи нещо!
69
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако мюсюлманите можеха да се интегрират, то щяха да могат и да си оправят държавите! Вижте им държавите, всичките им са пълен леш. Ислямът води до оскотяване и деградация. Афганистанците си живеят в пещерите и не искат да се цивилизоват. Руснаците не можаха, англичаните и те. Не става, дори и да им превземеш държавата пак не става. Можеш ли да накараш животно да живее като човек ? Невъзможно е, дано някой от европейските лидери да го разбере
68
1
 
52
 
! Отговори
Така ще е.... преди 7 години
От тук нататък ще е така: Франция -Германия -Белгия: остта на Евросъюза - бомби, стрелби, нападения с хладно оръжие ....и др. неща. Стотици невинни жертви като тези от Ница, безгрижно разхождащи се по крайбрежната улица. Терористите вече са ВЪТРЕ и работят за постигане на целите си. Вече са ТАМ при най -демократичните, толерантни и гостоприемни радетели за Европа с широко отворени врати и ШИРОКО ЗАТВОРЕНИ ОЧИ! WELCOME!!
67
9
 
39
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Евала на турците. Смело племе са. Знаем до го и без това. А европейците са меки китки и тръгнали да се зверят на рашъните хахаха.
66
2
 
38
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До до Георги--116;Прав си . Между тях има и свястни хора но нямат думата.
65
6
 
35
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Мишо--90;Пише се събУди се.Виждал съм прекалено много руснаци . Бил съм там 18 пъти. Бил съм по 10 ни и по 40 дни.Общувал съм с обикновени работници и Професори. Работехме по съвместни проекти.При нас имаше Приемчици. Много добре ги познавам. Толкова добре че не искам да ги видя и чуя.
64
1
 
44
 
! Отговори
до турчето преди 7 години
"При всички атентати всички държави показват солидарност, но само българите правят изявления от сорта "Засега няма данни за пострадали българи""Ти под "солидарност" какво очакваш да кажем- "дано няма загинали германци, дано да са само българи"? То е ясно, че има загинали германци и това не можем да го променим, остава да се молим да няма и българи сред тях.
63
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След атентата в Париж френски изтребители бомбардираха училище в област Нинова в Ирак. Загинаха 36 ученика. След атентата в Ница преди два дни отново френски изтребители под предлог, че си отмъщават на ИДИЛ избиха над 200 цивилни в Сирия. Вкл. жени и деца.В Либия са убити 180 души пак от френски самолети през тази седмица. Разбира се демократичните ни медии си мълчат.
62
0
 
45
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Всякакви опити за "интеграция" в Европа на хора, които нямат нищо общо с европейката ценностна система са обречени на провал. Това е и причината ц. да са еднакви навсякъде !
61
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган държи страшен коз в ръцете си и ще ни изнудва до дупка! Ако Ердоган пусне 4 милиона джихадисти и с България и Европа е свършено!!!
60
0
 
40
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 92 Оли.гофрен, ако ми кажеш при правителството на ореха ДПС да си е прокарало поне ЕДИН ПРО-ТУРСКИ закон и да е ПРИЕТ, имаш Джак Даниелс от мен! А ако няма такъв ПРИЕТ закон, мога ли да ти тегля една майна, ка.вал нас.ран?
59
3
 
40
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Всички държави съобщават дали има пострадали техни граждани. Причината - и това всеки психиччески здрав човек може да го съобрази - е че психически здравите хора четат новини и се безпокоят за близките си зад граница. Не знам какво точно ви дразни, встрани от това, че светът е зловещо място и смъртта дебне отвсякъде. Наслаждавайте се на всяка минута, защото утре нищо не се знае.
58
1
 
46
 
! Отговори
У преди 7 години
А ЗАЩО ДЪРТАТА КОСТЕНУРКА ШМЕРКЕЛАНА НЕ Е БИЛА В МОЛА??????
57
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали искахме демокрация, скачахте по площадите с двата пръста и викахте "ДЕМОКРАЦИЯ!" и "ДОЛУ БКП" ?! Нали, викахте и скачахте и ни натресохте тая "демокрация", ЕС и НАТО ? Нали, бе, отворковци, *** ? Айде, сега яжте му главата. Ама всички ще го ядем голям, заради вас! А аз винаги си останах комунист. Ако сега ние бяхме на власт, всичко щеше да е наред! Гарантирам ви!
56
3
 
40
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Петър--89;Петре ПОЛЯЦИТЕ гласуваха закон за Пенсиите на тяхната ДС . Да се снижат до средните за Полша. Ти чул ли си някоя наша медия да го съобщи. Мълчат като наакани. Навремето нашия съюз на РЕПРЕСИРАНИТЕ го предложи но остана глас в Пустиня. Мълчат
55
2
 
44
 
! Отговори
TOW2 преди 7 години
Инженерите на Меркел са много оправни , дай им само хладно или огнестрелно оръжие и гледай само какво творят. И това ако е бъдещето на Европа здраве му кажи.