Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души

Експлозията станала пред ресторант в Ансбах, в близост до музикален фестивал
25 юли 2016 06:39,
155
Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души
Снимка: БТА

Един човек загина, а 12 бяха ранени в южния германски град Ансбах при експлозия, която е била предизвикана умишлено, предаде Ройтерс.

Взривът е дело на 27-годишен кандидат за убежище от Сирия, чиято молба е била отхвърлена преди една година, заяви баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от ДПА. Сириецът е и загиналият при експлозията.

Говорител на полицията заяви, че загиналият при взрива мъж е бил с раница и вероятно е пренасял взривно устройство, действайки сам.

Дванайсет души са ранени, трима от които са в тежко състояние, допълни говорителят.

Експлозията, станала пред ресторант в Ансбах, наложи евакуацията на над 2000 души от провеждащия се наблизо музикален фестивал "Ансбах оупън".

"Предполагаме, че става дума за умишлена експлозия", каза говорител на вътрешното министерство в провинция Бавария, където се намира Ансбах.

27-годишният сириец се опитал да отиде на вчерашния музикален фестивал в града, на който имало 2500 души, но не е бил допуснат. "Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други", каза баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от Асошиейтед прес.

Мъжът е правил опити за самоубийство и е бил лекуван в психиатрична клиника.

Въпреки че са му отказали убежище, властите са му позволили да остане в Германия заради ситуацията в родната му страна.

Това е четвърто нападение в Германия само за седмица. Кандидат за убежище от Сирия уби вчера жена с мачете и рани двама души в град Ройтлинген.

Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
турция щяла да пусне три милиона... Ще пусне, ама после ще обикалят през Армения за Западна Европа гастарбайтерите за по-направо.
88
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Да, именно това е целта на богоборческата юдео-масонска върхушка - наследниците на книжниците и фарисеите от времето на Христос, които управляват света. А именно да създадат анархия и хаос в Европа, която е люлката на човешката цивилизация, да наложат новия си световен ред, да чипират хората от съображения за "сигурност" и "безопасност", да ги експлоатират като безправни гои и да възцарят дяволския син - антихриста! Всичко описано в Откровението на св. Иоан Богослов се сбъдва пред очите ни!
87
0
 
28
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Горкия мил бежанец , той просто е търсил мир и е бягал от агресията !
86
8
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Да живее Русия! Най-успешната държава на света!
85
0
 
46
 
! Отговори
, преди 7 години
Всички абитуриенти брояха от едно до дванайсет,само малкият Саид броеше наобратно..
84
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някакси много едновременно започнаха терористичните актове. Прекалено едновременно.
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление тези актове тепърв започват. Ако някой си мисли, че това е края жестоко се лъже. Усещам, че на обикновените германци ще им кипне в един момент и ще вземат нещата в свои ръце.
82
0
 
47
 
! Отговори
До Кръстоносец преди 7 години
Ромите ни унищожават всеки божи ден, защото издръжката им ни съсипва финансово. Хич да не вършеха криминални престъпления, само с безконтролната си раждаемост те ни съсипват. Затова предлагам по 10 000 лв глоба за всяко дете, родено от неосигурена майка след първото.Ако няма пари - ще отработва; никакви детски надбавки и платено майчинство за такива! Никакви помощи за здрави хора, на които може да се даде работа - на село земя колкото щеш!Затова е вредно смесването на различни културни традиции
81
1
 
23
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
И друг път съм го казвал-германците са тъпо стадо вървящо след откачалки като Хитлер а сега и след шантавата Меркел!!!!!!!Къде тук е демокрацията на народите като се управляват от една набедена персона???Това си е диктатура перфектна!!!!Русия успя да си промени системата а западняците си карат по тяхният стар и изхабен модел на еднолично управление и каквото стане!!!!!!!!!!!!!!!!Ама то стана едно мазало със политиките на духачката
80
0
 
31
 
! Отговори
Да, бе! преди 7 години
Все са луди или обидени!Този пък се е поболял от мъка, че са му попречили да задоволи културните си потребности, като не са го допуснали на музикалния фестивал!Истината е друга - искал е да бъде сред публиката, за да има колкото е възможно повече жертви. Това са му внушили онези, които са го радикализирали.Защо се държи п/у/тювски дори и министърът на вътрешните работи? Ако човек не цели да убие и други хора, би се самоубил на уединено място. А този се е опитвал да влезе сред 2500 човека!
79
0
 
39
 
! Отговори
Кой? преди 7 години
Абе кой го измисли тоя "Муликултурализъм"? Това е страшен експеримент, жесток като сталинисткия експеримент и хитлеристкия експеримент? КОЙ измисли мултикултурализма? Кой го наложи като официална политика във всички сфери вкл. образователната в държавите от ЕС. Трябва да го мелтикуртурнем!
78
0
 
22
 
! Отговори
Планът преди 7 години
Българи, не се безпокойте! В България няма да има ислямистки атентати. Защото нас ни избиват от десетилетия собствените ни политици терористи, ислямски терор изобщо не е нужен за Плана за очистване на бялата раса в Европа. (Ако това може да ви успокои...)
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво изумление .Та тук е пълно с коментатори,които са готови да стрелят фото по Слънце.то ако грее много жежко
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бял терорИ в двата случая медиите говорят за "битови инциденти". Така с един куршум 2 заека. Първо внушават на общността, че тия проблеми не касаят мнозинството. Второ бутат отдалеко внушението, че жертвите с нещо са си го заслужили. Я караница, я любовна афера, я спор за пари, пътен инцидент, някаква вербална забележка и пр....
75
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СТРАНДЖАТАМлъкни бе ***! А комуна-капиталистите като Костов, Кънев и останалата *** какво дадоха на света? Убийството на собствения си народ. Единокръвни с Меркелана майка Терорезия.
74
0
 
43
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Българите сме били с робска психика- хайде де.....Щом немците не са изгонили още Меркел с камъне и дърве заради номера който им погоди,не съм толкова убеден.....
73
0
 
5
 
! Отговори
До до 89 преди 7 години
Изразните ти средства ,с които си служиш очевадно подчертават ранимата ти психика.А то и Ботев го е казал.Мъдрите и нас смятат за лудите .
72
19
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
И комунистите са дали нещо на света... - камикадзетата...
71
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе в Германия експлозивите в сладкарниците ли ги продават, че всеки "депресиран" има???
70
1
 
27
 
! Отговори
Бял терор преди 7 години
А я помислете. Ромата не коли ли, души и убива всеки ден в България? Но го крият и никой не ни съчувства, нито оцветява Айфеловата кула в българските цветове. Полицията ни неподготвена. Пази мутрите, медиите се грижат за здравето на Митьо Очите и ревностно ни информира за него. Цензури слухтят по форуми. А че ромата прави жестоки четворни убийства, докато полицията си мръдне дирника? В цяла Европа коренното население е подложено на терор, бял терор.