Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души

Експлозията станала пред ресторант в Ансбах, в близост до музикален фестивал
25 юли 2016 06:39,
155
Нова атака в Германия: Сириец се взриви и рани 12 души
Снимка: БТА

Един човек загина, а 12 бяха ранени в южния германски град Ансбах при експлозия, която е била предизвикана умишлено, предаде Ройтерс.

Взривът е дело на 27-годишен кандидат за убежище от Сирия, чиято молба е била отхвърлена преди една година, заяви баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от ДПА. Сириецът е и загиналият при експлозията.

Говорител на полицията заяви, че загиналият при взрива мъж е бил с раница и вероятно е пренасял взривно устройство, действайки сам.

Дванайсет души са ранени, трима от които са в тежко състояние, допълни говорителят.

Експлозията, станала пред ресторант в Ансбах, наложи евакуацията на над 2000 души от провеждащия се наблизо музикален фестивал "Ансбах оупън".

"Предполагаме, че става дума за умишлена експлозия", каза говорител на вътрешното министерство в провинция Бавария, където се намира Ансбах.

27-годишният сириец се опитал да отиде на вчерашния музикален фестивал в града, на който имало 2500 души, но не е бил допуснат. "Не знаем дали този мъж е планирал просто да се самоубие, или е възнамерявал да убие и други", каза баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман, цитиран от Асошиейтед прес.

Мъжът е правил опити за самоубийство и е бил лекуван в психиатрична клиника.

Въпреки че са му отказали убежище, властите са му позволили да остане в Германия заради ситуацията в родната му страна.

Това е четвърто нападение в Германия само за седмица. Кандидат за убежище от Сирия уби вчера жена с мачете и рани двама души в град Ройтлинген.

Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход.

Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец, кандидат за убежище, в името на джихадистката групировка "Ислямска държава", припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
29
 
! Отговори
Поредния ужас преди 7 години
Хептен да ги не бях отваряла тия пусти новини.
68
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде са побърканите транссексуални олиго френи, които идваха да режат оградата на суверенна страна?? Къде е дойче-веле да пише за добрите бежанци? Къде сте ЦИВИЛИЗАТОРИ да ни покажете как се интегрират мюсюлмани? Кадафи ви го каза: вие сте *** нари! Не очаквайте съчувствие от мен.
67
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво единомислие......в грешната посока.А така ми се иска българите да станем разумни хора ,прозорливи и балансирани
66
2
 
11
 
! Отговори
Психолог преди 7 години
Депресирал се е, като са му отхвърлили молбата.
65
0
 
29
 
! Отговори
Луд за връзване преди 7 години
Чудя се тези документи, че били психари, дали не ги изготвят по случай случката.
64
0
 
6
 
! Отговори
мoдepатор в data.bg преди 7 години
форумът който модерирам е със затихващи функции
63
4
 
19
 
! Отговори
Остай се преди 7 години
До реалистБойко мой и да е мафиот, но за разлика от Меркел не кани тук имигранти. Динко не го знам къв е. Ако е трафикант лошо. Ако е там да обира пари и вещи на имигранти, не е добре, но да не са пресичали нелегално. Ако е там, защото предателите на Европа не ни дават да спираме нарушителите законно, то няма как, трябва да ги спрем, с полиция, с армия, с доброволци, по какъвто и да било начин. Иначе утре някой от тях леко ще се изнерви и ще убие 10-20 българи на закуска.
62
0
 
37
 
! Отговори
SOZIALAMT преди 7 години
Малко му дошли 800-те евро на месец + Квартира , искал е повече а те му отказали
61
0
 
28
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Къде е незаконният Българския хелзински комитет поддържан с парите на Соросови фондации? Къде е лидерът смуглият красавец Красимир Кънев с активистките му емигранто-циганолябки? Къде са да защитят невинните страдащи убийци?! Защо абдищираха от задълженията си? Дали да не започнем да си подреждаме Ние къщата като започнем с почистването от БълХиКръвопийци?
60
0
 
19
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Този човек е психически нестабилен, крайнодесен е, мразил е мюсюлманите и се е увличал по Хитлер !
59
2
 
25
 
! Отговори
Калина преди 7 години
"Който сам си го направи...." - така е. Но, аз се изненадвам от друго - как някои от нас не проумяха, че ЕС неможе да ни защити от случващото се. По заповед на ЕС унищожихме армията си, икономиката си, образованието си, разпродадохме ресурсите си, ромите вилнеят безнаказано и толерантно..Напускането на младите хора е СЛЕДСТВИЕ от всичко това! Пътували сме свободно? - е, какъв % от хората го правят? Отпуусскат ни европейски пари?-моля ви!Смешно е дори да се споменава.Следва мачетето.
58
0
 
43
 
! Отговори
Джон Картър преди 7 години
Само не казвайте, че това е терористичен акт, Меркел не разрешава! Тази крава е готова да пожертва цяла Европа, но не и да признае КРАХА на собствената си политика, която стриктно изпълняваше заповедите на САЩ и превърна европейците в заложници в собствените им страни. ЗАЛОЖНИЦИ НА ТЕРОРИЗМА!
57
0
 
46
 
! Отговори
Трезва калинка преди 7 години
Взеха ни за пияни калинки с глупавте си манипулации: Голобрад 18 г. пиклио в депресийка, защото бил скъсан предния ден на изпит, стреля на месо и убива 10 души. Иначе подготвял това от 1 година... Луд от любов извършва престъпление от страст, в лека депресийка като насича с мачете жена на улицата... Леко депресиран гази с камион и стреля безгразборно, а друг леко депресиран искал да се самоубие, защото не получил гражданство,опасан с взрив, болтове, пирони и гайки. Не е искал да нарани никого.
56
0
 
19
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ха ха ха. Мисля че израза казахме ли ви е малко слаб, Източна Европа не разбирала, да Ви е а май ата лицемерна високоинтелигентна
55
23
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
На богат човек и на началник акъл не се дава! Той за това е богат,за това е началник, защото е умен !Ние тука, тъмните балкански субекти, опитваме се да "даваме" ум и разум на германците !?!? КЪДЕ СТЕ РЪГНАЛИ БЕ, ХАЛО-О-О ? Ние/и лично аз съм на тръни, че и внуците ми са в Бавария/съчувстваме и прекрасно разбираме какво се случва ! АЗ КАТО СИ НАДРОБЯ ПОПАРА -- САМ СИ Я СЪРБАМ !!!
54
0
 
26
 
! Отговори
Просто решение преди 7 години
Лудите в лудницата,болните в болницата,престъпниците в затвора,ислямците - отдето са дошли.Толкова е просто.
53
0
 
40
 
! Отговори
оруел преди 7 години
Първата реакция на полицията е била да пробута версията за случайна газова експлозия. После друга версия за инцидент с неясни обстоятелства. Пък в действителност бежанец се е опитал да превърне музикален фест в кървава баня. Сигурно е бил влюбен в тия 2500 младежи. Или са му писали двойка. Или пък без да иска, заради незнание, е смесил някакъв експлозив и те ти нещастен случай. Абсурд да има нещо общо с баба ви Вилкомен.
52
0
 
25
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Моите съболезнования за жертвите. Но нещо много взе да се повтаря, че атентаторите действали по лични причини. Един луд, друг ревнив. Как смятате, това дали утешава близките на убитите? Ай да си говорим направо.
51
18
 
6
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Не се тревожете за Германия. Държава приживяла поражението на две световни войни и пак е 1 в Европа--ще се оправи. Ние по - добре да гледаме..ние къде сме. Един народ , който избира мафиот да го управлява, който възвиличава мутреещи се престъпници, като национални герои / примерно ямболски Динко / или децата в училище - мечтаят да станат мафиоти / според изследване на общественото мнение - над 20 % /--не върви на добре.
50
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента цялата толерастия е на амбразурата по националните медии:-)