Сваленият хеликоптер? Най-голямата загуба на Русия

Дават държавни награди посмъртно на загиналите в Сирия
Обновена: 2 авг 2016 10:48 | 2 авг 2016 08:30,
154
Сваленият хеликоптер? Най-голямата загуба на Русия
Снимка: Reuters, архив

Русия претърпя най-тежките загуби, откакто започна своята операция в Сирия, пише "Комерсант" за сваления руски военнотранспортен хеликоптер Ми-8, в който загинаха петима души.

Според генералния щаб в Москва машината е била обстреляна в района на Алепо, контролиран от радикални ислямисти.

Още по темата

Официалната статистика сочи, че досега в Сирия са загинали 19 руски военни, а вчерашните жертви са най-големите, добавя вестникът, цитиран от BBC.

Източник на "Комерсант" информира, че командването на сирийската авиобаза Хмеймим, където се базира руска авиация, и правителствените войски са получили задача да открият и върнат в базата телата на загиналите. Всички те ще бъдат предложени посмъртно за държавни награди, посочва руското издание.

"Московский комсомолец" пише, че се очакват проблеми с доставянето на телата в база "Хмеймим". Ако съдим по видеото, на мястото, където се е разбил хеликоптерът, вече не са останали тела на руски граждани, коментира военният експерт Виктор Мураховски. Може би ще трябва да поставим ултиматум: или връщате телата, или започваме мащабни въздушни удари по територията.

Руският генщаб заяви вчера, че хеликоптерът е бил свален над район, контролиран от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" и присъединили се към нея отряди на т. нар. "умерена опозиция".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68"Когато си глyпав и заблуден.."Не можете да измислите нищо достоверно и затова с пълни абсурди почнахте да замеряте а?тоя сайт вярно е за ненанучна фантастика, *** това вече е наистина мало умно!
62
6
 
17
 
! Отговори
Факт преди 7 години
АМериканчетата разбраха във Виетнам, че истинска война не се печели с кока кола, а с мъжество! Едно е да хвърляш демократични бомби от 8 километра височина, а съвсем друго е да слезеш на зъмята и да се биеш като МЪЖ (американците, тази гнила бивша колония, не знае какво означава мъжество).
61
2
 
18
 
! Отговори
От друго заглавие преди 7 години
"Перфектната буря" за всеки джихадист - разлютени руски пилотиСлед това се покръстват.
60
4
 
11
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Ню Йорк може да бъде превзет с два танка Армата. "Смели" американски граждани ще замерят танковете с кока кола и сандвичи.
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Суххуй 34ммМалокалибрен, ти "говорит Москва" ли си? И лъжеш, като Москва. Всички агенции писаха за няколстотин джихадисти, а ти ги изкара хиляди. От такива лъжи няма да ти порасне !
58
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до анонименКогато си глyпав и заблуден то е за цял живот. Всички които са на терен в Сирия твърдят, че Русия в 90% от случаите воюва с опозицията на Асад а останалите 10% хвърля бомби на километри от джихадистките села. Само руснаците и русофилските загyбеняци у нас твърдят че Русия воювала с ИДИЛ.
57
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че зеление *** тролчета пак ще обвинят Путин за случващото се - че пак руснаците като с Турция са си изфабрикували предтекст да изгорят *** в района. Нали?!
56
2
 
15
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
По съществената новина е, че Сирийската Арабска Армия успя да затвори напълно пътят Кастело в северозападно Алепо и така да обкръжи останалите джихадисти в източната част на града.В отговор вчера 5 000 души ислямисти атакуваха по целият западен периметър с цел да пробият блокадата, но понесоха сериозни загуби и не успяха да реализират никакви териториални придобивки.Основни действащи лица за сирийска страна бяха "Тигри на Сирия", Републиканската Гвардия и ВКС на Русия.
55
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската авиация сега е като разлютен кошер - вече над 25 полетни мисии със над 100 точки за поразяване...Тия "умерените" умерено ще изчезнат!Кери пак реве на умряло (буквално) :)
54
1
 
16
 
! Отговори
до анонимен преди 7 години
по добре е отколкото да ти отрежат главата или на някое от децата ти пред теб и жена ти.Но това е по добре защото тези убийци -*** са обучени от братската американска армия и са добрата умерена опозиция,а не гадните ти руснаци и законната армия на Сирия,която е ужас за американските ти приятели.Досега джелатите подкрепяни от САЩ да бяха изклали всички ,но уви руснаците ги стряха -о ужас за такива вамериканчени позьори като тебе.
53
2
 
19
 
! Отговори
Риялити шоу преди 7 години
Краварските "умерени" възпитаници разбраха че руснаците не са като армията на Асад и почнаха да твърдят че вертолета сам си е паднал. ( :) ха ха!)А Кери явно вече реално обезпокоен от случващотото се реве за сваляне на напрежението.
52
2
 
20
 
! Отговори
III Белоруски Фронт преди 7 години
Тези брадати мър.льовци да не се правят на интересни, да не изнервят тов Путин, че ако натисне ЧЕРВЕНОТО КОПЧЕ за следващите два милиона години Близкия Изток + Турция ще се превърнат в радиоактивно гробище!!!!!!!!!!!!
51
16
 
6
 
! Отговори
61 преди 7 години
ние никога не сме обявявали война на русия.русия на 2 пъти ни е обявявала война.първият път изпращат окупационен корпус в добруджа срещу нашите.като ядат пердаха,бомбардират жилищните квартали на варна и балчик.
50
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците не разбраха че с бомби от въздуха не става.вече всичко е бомбардирано и в сирия няма нищо здраво. само,дето не им стиска да слезнат да се бият на полето.ще ядат пердаха както в афганистан. суравият ще го ядат когато джихадистите пренесат войната в кавказ и дегестан
49
2
 
19
 
! Отговори
реалност до пехотине преди 7 години
България никога няма да воюва срещу Русия, това е политиката на Българската държава от 1878 г. до сега. Дори през II Световна война никога не сме обявявали война на Русия
48
3
 
11
 
! Отговори
III Беларуски фронт преди 7 години
Някои говорят че китай колонизирал Русия??? Нали знаете че в момента в който някой жълтур прекоси руската граница, ХИЛЯДИ ядърни ракети ще полетят към Пекин????
47
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алгоритъмът на хуманитарните помощи освобождението на угнетените от руснаците е един и същ в Чечня, Дагестан, Осетия, Украйна а сега и в Сирия. Всичко е много просто, за да си свободен трябва да ти разрушат дома а след това да те убият или обратното да те убият и след това да разрушат и така дом след дом, къща след къща, село след село и град след град. Така се научени да освобождават руснаците векове наред. После започва голямото чудене защо освободените се гаврят с труповете на техните военни.
46
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичко Путин няма да остави така нещата, ще залее с огън ислямиската ***. Скоро мнозина чалмалии ще отидат при аллаха пък там ако има наистина девици на разположение... За всеки загинал руснак - поне 100 ислямисти курбан да отидат.
45
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Суххуй 34ммЗдравей малокалибрен, на теб по-добре ли ще ти бъде? Но отново няма да ти стане!
44
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези, които защитава джуджето по нищо не се различават от тези, които се гаврят с убитите руснаци.