Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...

Турският президент заяви, че Евросъюзът не е искрен
Обновена: 8 авг 2016 13:45 | 8 авг 2016 13:44,
195
Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...
Снимка: архив Reuters

Споразумението между Турция и Европейския съюз за мигрантите няма да бъде възможно, ако ЕС не спази своята част от сделката за премахването на визовия режим. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред френския вестник "Монд", предаде Ройтерс.

Още по темата

Европейският съюз не се държи по искрен начин с Турция, заявява Ердоган в коментар, публикуван днес, като отбелязва, че отмяната на визовия режим за турски граждани трябваше да стартира още на 1 юни.

Говорителка на германското външно министерство обаче каза, че по-близки отношения между Русия и Турция едва ли ще се отразят на ролята на Турция в НАТО.

Тя обаче подчерта, че в ЕС няма място за страна, в която има смъртно наказание, предаде Ройтерс.

"Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, реадмисията вече няма да бъде възможна", отсече турският президент, цитиран от БТА.

Споразумението между ЕС и Турция предвижда връщане на незаконно пристигналите мигранти от гръцките егейски острови в Турция и включва механизъм "един за един": за един върнат от егейските острови в Турция сирийски бежанец, от Турция в страна от ЕС ще бъде пренастанен друг сирийски бежанец.

Турция договори още и ускоряване на процеса по отпадане на визите за турски граждани за ЕС и допълнителна финансова помощ за Турция заради бежанската криза.

Вчера в Истанбул на мегамитинг се събраха няколко милиона души в подкрепа на правителството. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар заяви пред множеството, че предателите, стоящи зад опита за преврат, ще бъдат наказани най-строго. Той благодари на мирните граждани за ролята им в потушаването на пуча.

В рядкото си изказване на публично събитие ген. Акар увери, че армията изпълнява задълженията си безупречно и всички военни служат на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
7
 
1
 
! Отговори
GRES преди 7 години
mashaalah be balgari.halkite vi shte ystiskat na napana...500 godini ste go stiskali che i sega li nema bree...firma gres sas sobstvenik b.b. shte vi pomogne za bezbolezneno pronikvane
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган пуска Турски поток Бойко южен ! А сега драги зрители ква стана тя !
124
4
 
14
 
! Отговори
:=) преди 7 години
пълни глупости Турция не задържа по никакъв начин бежанците - всеки от тях, който иска да тръгне в западна посока го прави и Турция не само не го спира, но и му помага.. още никой не е чул турска армия да се е строила около лагерите на 2 млн. бежанци и да отблъсква всекидневните им опити да тръгнат за Европа :))) класическите турски глупости, породени от безсилие
123
7
 
4
 
! Отговори
Ataka преди 7 години
Kogato Siderov govore6e sre6tu amerikanskiq poslanik na6te bay ganyovci go plyueha... sega lazvam BRAVO ERDO MA4KAY SIONISTITE NIE SME S TEB
122
4
 
4
 
! Отговори
Ataka преди 7 години
A BALGARSKITE NI POLITICI PRIDALJAVAT DA SLUGUVAT NA EC USA. EMI KAKAVTO NARODA TAKAV E UPRAVNIKA.
121
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимени аз така мисля брато!3 те милиона сърбите,макетата и румънците ще ги спрат!и Европа ще я има ,ако не избие толерас...те в суматохата.кюпека няма спиране.
120
3
 
10
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Ердоган - новият Хитлер. Превзе Европа без да гръмне нито една пушка.
119
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре 3 милиона араби, отколкото 60 милиона кюпеци, не слагам 20- те милиона кюрди в това число. Вън турция от НАТО и ЕС!
118
2
 
4
 
! Отговори
devilrider преди 7 години
"Няма вечни приятели,има вечни интереси!"-един велик политик от 20-ти век.
117
7
 
6
 
! Отговори
Terminal 5 преди 7 години
Е бат Бойко ли ме изтри толкова бързо :)Пак за него ще гласувате а, и на турците ще се кланяте като дойдат
116
4
 
5
 
! Отговори
Terminal 5 преди 7 години
Тези които ми цъкат минусите явно много обичат доматите от кауфланд ( декември месец) :) :) :)
115
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
такаааа .... значи след има няма 2 месеца ще ни прегазят,или 2 милиона нашественици или към 20 милиона турци.Няма грешка абсолютно сигурно е,че ще е едно от двете!Ще пада голямо бягане....баце!И Динко няма да ти помогне,ако до тогава не е окошарен.
114
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ататюрк се опита да направи от една дива ислямска държава нормална държава. Опита се да накара болнине вместо да ходят при ходжата, който да им бае да ходят на доктор, опита се да въведе светското образование, за да могат децата да са образовани добре. Но образованите и знаещи хора трудно се маниполират. Затова сега е по-есно питат за всичко неукия ходжа и готово. Ердоган щял да заменя съдии с ходжи. ДИВОТИЯ на квадрат, но това се хаесва явно на турците.
113
5
 
17
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
Дипломацията на Реджепа се свежда до пазарлък, като на конския пазар,а изнудването с привкус на ИД....
112
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е кюрд ако искате да знаете. Сега си кара ледебовата песен. Ще го курдисат скоро.
111
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туркия ке падне - 1876
110
20
 
8
 
! Отговори
Че преди 7 години
До ннПогазват заветите на Ататюрк за модерна държава, там е проблема.---Ататюрк е масон и "светското" се свежда до ... знаем какво! Какво лошо има в умереният ислям, православието и изобщо в религията ?! Пречи ли на някого , а... масоне??? :)))
109
3
 
20
 
! Отговори
нн преди 7 години
Ердогоан произхожда от така наречените черни турци, това са турците в анадола. Той се гордее че е човека от народа. Това е голямата част от населението в Турция. Те са с него. Нищо лошо, но това са и неоосманистите. Те залагат на религията и издигането на Турция като имперска сила. Погазват заветите на Ататюрк за модерна държава, там е проблема. Останалата част от населението, т.н. бели турци в номента са в немилост. Армията ги пазеше, и какво предстой никой не може да предвиди. Объркана работа
108
22
 
7
 
! Отговори
Че преди 7 години
Турция остана единствената страна , в която има идейна и духовна спойка между лидер, държава и народ! Русия е също такава страна, но като , че ли там тази спойка вече започва да отслабва и текат паралелно и други процеси.Затвърждава се факта, че напред вървят държави, в които има "лидерско начало".
107
14
 
8
 
! Отговори
Terminal 5 преди 7 години
Абре пичове :) чета ви коментарите и се смея. НА всяка страна санкции и мито да има Русия, Турция :) :) и после кво ша яде меркел: домати направени в някой бизнес център или надениците им от фабриката в мазето. Европа се нуждае повече от Русия и Турция в търговията, отколкото те от Европа ;)