Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...

Турският президент заяви, че Евросъюзът не е искрен
Обновена: 8 авг 2016 13:45 | 8 авг 2016 13:44,
195
Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...
Снимка: архив Reuters

Споразумението между Турция и Европейския съюз за мигрантите няма да бъде възможно, ако ЕС не спази своята част от сделката за премахването на визовия режим. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред френския вестник "Монд", предаде Ройтерс.

Още по темата

Европейският съюз не се държи по искрен начин с Турция, заявява Ердоган в коментар, публикуван днес, като отбелязва, че отмяната на визовия режим за турски граждани трябваше да стартира още на 1 юни.

Говорителка на германското външно министерство обаче каза, че по-близки отношения между Русия и Турция едва ли ще се отразят на ролята на Турция в НАТО.

Тя обаче подчерта, че в ЕС няма място за страна, в която има смъртно наказание, предаде Ройтерс.

"Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, реадмисията вече няма да бъде възможна", отсече турският президент, цитиран от БТА.

Споразумението между ЕС и Турция предвижда връщане на незаконно пристигналите мигранти от гръцките егейски острови в Турция и включва механизъм "един за един": за един върнат от егейските острови в Турция сирийски бежанец, от Турция в страна от ЕС ще бъде пренастанен друг сирийски бежанец.

Турция договори още и ускоряване на процеса по отпадане на визите за турски граждани за ЕС и допълнителна финансова помощ за Турция заради бежанската криза.

Вчера в Истанбул на мегамитинг се събраха няколко милиона души в подкрепа на правителството. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар заяви пред множеството, че предателите, стоящи зад опита за преврат, ще бъдат наказани най-строго. Той благодари на мирните граждани за ролята им в потушаването на пуча.

В рядкото си изказване на публично събитие ген. Акар увери, че армията изпълнява задълженията си безупречно и всички военни служат на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така хубаво ще му цепнат Турция на тоя циркаджия.
85
2
 
17
 
! Отговори
Поздравления преди 7 години
Поздравления за снимката. Може да се търси символично и нациски поздрав.
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 97И какво ще направиш с 18 такива ракети, още повече че СССР спират съпорта по тях и ги вадят от експлоатация още 1987
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хи-хи-хи тоя направи преврат в Турция, сега се првбва и в ЕС. Може и да мине, в ЕС има прекалено много вегани.
82
5
 
19
 
! Отговори
Vlad преди 7 години
Турция далеч от България, че и без това като се погледнем тези пет века .... Никога в ЕС на Турция - те и без това не искат. ЕЕЕ много гнусни са тези резани отврат.
81
1
 
4
 
! Отговори
До 95 преди 7 години
FYI:1.) БГ е страна подписала Конвенцията за забрана на ППМ и като такава, не може да си позволи тяхното използване. Всичките ни ППМ отдавна е трябвало да се свалят от въоръжение и унищожат, а нови да не се произвеждат.2) Веднъж разставени на терен ППМ се деактивират само чрез взривяване, а площите с тях стават трайно неизползваеми с години, докато не се прочистят с технически средства3.) Неправилно ценообразуваш! Включваш само цената на изделието, а то далеч не е най-скъпото в случая
80
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега не ви ли е хубаво на дъшата, че сме съюзници в НАТО с Турция.И как хубаво си нарязахме ракетите СС-23, които иначе стигаха Истанбул за отрицателно време.И десетките хиляди танкове разкарахме, защото те комшиите в Турция си имат и са ни приятели.Еххх и армията разпуснахме и сега не може един стадион да напълним с войници.Ама нищо де, те съюзниците ни турците от НАТО ще ни пазят ако се наложи.Приятно и спокойно и сигурно си живеем ние... кеф и блаженство.
79
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За справка:- Една противопехотна мина струва около 6 лева.- ЦЯЛАТА ни границата с Турция е дълга 259 км.Дори цялата тази линия да я минираме с по 10 000 мини на километър цената е:16 140 000 Лева (шеснайсе милиона и малко).Огадата която сега слагат струва 250 000 лева на километър и очакват да буде кум 100 милиона и се минава със секачки.Мините излизат толкова евтино, че могат да добавят и пезпилотни дронове с инфрачервени камери и какво ли не още (и пак ще е по евтино и ЕФЕКТИВНО).
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не се притеснявайте нашественицитеще бъдат спрени на сръбската и румънска границаа ние сме толерантни ***
77
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вижте сега, това плашене с "ще пуснем бежанците към вас" е куха работа.По соц време някой имал ли е илюзии, какво ще стане ако една сюрия народ се оптат да щурмуват границите незаконно (не през КППтата)?Гранична полиция предупреждава, след това предупредителни изстрели, след това на месо. И тълпите спират или отиват към КППТо. Ако наплива е такъв, че граничарите не могат да го отблъснат:Викат Българската армия на помощ, които в краен случай МИНИРАТ границата с противопехотни и патрулират!
76
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Третополовите нямат избор. Ердоган ги държи и той води играта.
75
4
 
6
 
! Отговори
Трета Балканска! преди 7 години
Ердоган освем да запали война друго няма да направи...То Ес са п..раси няма спор но все пак националисти са бол..
74
3
 
19
 
! Отговори
пехотинец преди 7 години
Сваляне на визи за обезумели азиатски ислямисти е не само неприемливо, но и противоцивилизационно решение. Ако все пак бъде одобрено, Българската Армия трябва да бъде готова да посрещне напиращата терористична тълпа с вик ПоПетНаНож и решителни синхронизирани залпове от оръдия, танкове, самолети, подводници и ядрени ракетни установки!
73
4
 
25
 
! Отговори
Man United преди 7 години
До ЕС пързалкаЕрдоган трябва да е наистина наивен, ако си мисли, че той "движи" играта и всички ще играят по неговата ***.Ако беше така, то тука на власт щеше да е османската империя, която ОТДАВНА Е В МИНАЛОТО! И не случайно...
72
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ЕС премахне визите Европа не я чака нищо добро, този ще се настърви още повече а това ще е сигнал за мюсюманите да атакуват Европа още по яростно. Ако пусне бежанците, пак лошо но поне на Европа ще и светне лампичката и ще започне да взима мерки. Няма полезен ход за вярващите в Христа, кутията на Пандора е отворена! Предстои война и не трябва да му цепим басма. Вченият мир не е константа, всяко поколение трябва да се бори за собствената си свобода! Сега всичко зависи от Путин!
71
4
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС ДО ЕРДОСРАН преди 7 години
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.А ЗАЩО В ТУРЦИЯ СЕ ОСУЕТИХА ОПИТИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ЗА РЕВИЗИЯ НА ДИПЛОМАТА НА ЕРДОГАН ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ?! ЕРДОСРАН Е ЗАВЪРШИЛ СРЕДНО ДУХОВНО УЧИЛИЩЕ СЛЕД ТОВА СЕ ЗАПИСВА В УНИВЕРСИТЕ КЪДЕТО ПО ВТОРИЯТ НАЧИН ПОЛУЧАВА ДИПЛОМА ЗА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ !
70
7
 
7
 
! Отговори
Ердоган преди 7 години
Турция може да си позволи да плаща за оправя европейски ***. Бая западняци ни пристават с парите които скубем от турския народ.
69
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83 Велик диктатор . Само времето ще покаже на кое място ще е преди или след Хитлер .
68
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е велик това е истината. Време е да отиват нашите ръководители при него и да целуват ръка. Не ни трябва ес по добре да сме с Турция там е бъдещето.
67
3
 
10
 
! Отговори
SS до [# 76] преди 7 години
ами значи остава другият механизъм: ако пуснат тълпите, тогава 3-4 млн. уж натурализирани турци raus от Германия и обратно в анадола. - Да видим тогаз колко преврата и колко атентата на ден ще има срещу Ердохан. Самите негови хора лично ще му видят работата... :)