Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...

Турският президент заяви, че Евросъюзът не е искрен
Обновена: 8 авг 2016 13:45 | 8 авг 2016 13:44,
195
Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...
Снимка: архив Reuters

Споразумението между Турция и Европейския съюз за мигрантите няма да бъде възможно, ако ЕС не спази своята част от сделката за премахването на визовия режим. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред френския вестник "Монд", предаде Ройтерс.

Още по темата

Европейският съюз не се държи по искрен начин с Турция, заявява Ердоган в коментар, публикуван днес, като отбелязва, че отмяната на визовия режим за турски граждани трябваше да стартира още на 1 юни.

Говорителка на германското външно министерство обаче каза, че по-близки отношения между Русия и Турция едва ли ще се отразят на ролята на Турция в НАТО.

Тя обаче подчерта, че в ЕС няма място за страна, в която има смъртно наказание, предаде Ройтерс.

"Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, реадмисията вече няма да бъде възможна", отсече турският президент, цитиран от БТА.

Споразумението между ЕС и Турция предвижда връщане на незаконно пристигналите мигранти от гръцките егейски острови в Турция и включва механизъм "един за един": за един върнат от егейските острови в Турция сирийски бежанец, от Турция в страна от ЕС ще бъде пренастанен друг сирийски бежанец.

Турция договори още и ускоряване на процеса по отпадане на визите за турски граждани за ЕС и допълнителна финансова помощ за Турция заради бежанската криза.

Вчера в Истанбул на мегамитинг се събраха няколко милиона души в подкрепа на правителството. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар заяви пред множеството, че предателите, стоящи зад опита за преврат, ще бъдат наказани най-строго. Той благодари на мирните граждани за ролята им в потушаването на пуча.

В рядкото си изказване на публично събитие ген. Акар увери, че армията изпълнява задълженията си безупречно и всички военни служат на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
29
 
7
 
! Отговори
до extremist преди 7 години
Турция вече е велика страна и мокрите ти сънища важат анджак до банята. А Ердоган е много надарен политик. Мисли за страната си денонощно и не бръсне никого. Всяка нация би мечтала за лидер като него.
105
1
 
6
 
! Отговори
Крив макарон преди 7 години
Какви Противо ПЕХОТНИ мини не братчет.?? Това НЕ Е пехота. Това са нецивилизовани нашественици. Хербицидите са измислени не от голямата любов към животните а за да оцелеем
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 96Ти какво предлагаш? Вместо с НАТО да сме съюзници с Путин ли? Ми нали Ердо ще се съюзява с Путин. Тогава ко праим? Пак в съюз с Турция ли? Може да не ми отговаряш веднага. Знам че е трудно с тоз "велик" политик Путин дето съвсем ви обърка вас русофилите.
103
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
siriycite sa dobri doshli v bg,da im dadem rabota,kushta kakvoto e nujno
102
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 7 години
po-dobre da gi nastanim tuka zavinagi,che naselenieto namalqva
101
2
 
2
 
! Отговори
do angel преди 7 години
ey skumriyo golqm politik si ayde marsh ot tuka
100
1
 
1
 
! Отговори
do extremist преди 7 години
shte ti platq bileta do sibir,po-byrzo che si gola voda
99
2
 
4
 
! Отговори
Крив макарон преди 7 години
Какви Противо ПЕХОТНИ мини не братчет.?? Това НЕ Е пехота. Това са нецивилизовани нашественици. Хербицидите са измислени не от голямата любов към животните а за да оцелеем
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изчакайте до утре. Ердоан и Путин да си поговорят и после да видим.
97
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
i kolkoto da pluyte Erdogan e edin istinski lider,ako tuka imashe takyv politik shteshe da jivvem kakto trqbva
96
2
 
7
 
! Отговори
Радина преди 7 години
Какво кото пусне емигрантите,те не искат тук,така че минавот ,заминават и край.
95
8
 
5
 
! Отговори
от Турция преди 7 години
Нека ес да прави ембарго на Турция. Да видим кой ще е в загуба.
94
2
 
8
 
! Отговори
;) преди 7 години
ЕС се излага бе. Ердоган плаши само с тея емигранти та емигранти. Абе пратете сигурна и солидна охрана по цялата ЕС граница с Турция да видим как ще минават тогава нелегалните емигранти. Нека си стоят в Турция и да не се замислят дори за преминаване. Да се стреля ако трябва! Тоя си ги изнудва все едно е хванал оня за шлифера...
93
1
 
7
 
! Отговори
Гошка пачката преди 7 години
Горката ни държавица,,български депутат"като Касим Дал да е в Турция на митинга,направо не знам ,нямам думи.Все едно да си ходим по митингите на държава която си искаме ей така,какво ни касаят вътрешните проблеми на др.държави особено тези които са извън съюза.Много на зле отиват нещата,многоАко си в държава от съюза ще си кажеш едно семейство сме не е проблем ,но извън съюза просто е непонятно.
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"БГ е страна подписала Конвенцията за забрана на ППМ"Даммм ние пак сме по католици от папата... подписали сме против Противо Пехотните Мини. Но всеки договор подлежи на прекратяване особено когато е застрашена националната сигурност. После като няма държава с този договор оаже не можеш да си избърса знаеш кое.А нали знаеш кои НЕ СА ПОДПИСАЛИ?- Съединените Американски Щати- Руската Федерация- Индия- КитайАма ние сме все по по най и от най-големите бе.Затова клякаме на Ердоган...
91
4
 
12
 
! Отговори
Крив макарон преди 7 години
Нека плаши .... Минирайте границата и да заповядат да "влизат". Директно при алах
90
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най великият президент на века, а за ЕС *** няма какво да се говори
89
6
 
16
 
! Отговори
Lothbrok преди 7 години
На всеки бял човек християнин по едно оръжие и амуниции трябва да бъде осигурено.
88
2
 
1
 
! Отговори
БЕЖАНЦИТЕ СА преди 7 години
РАЗСЕЛЕНИ, ТАКА ЧЕ ДА ПЛАШИ ГАРГИТЕ
87
3
 
29
 
! Отговори
illko преди 7 години
Толкова лесно може да бъде озаптен тоя... трябват му само едни леки забрани за експорт към ЕС, двойно мито, военна ангажираност по границите... и ще млъкне. Крепи го нато, и това че Германия се управлява от изперкало лелче..