Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...

Турският президент заяви, че Евросъюзът не е искрен
Обновена: 8 авг 2016 13:45 | 8 авг 2016 13:44,
195
Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...
Снимка: архив Reuters

Споразумението между Турция и Европейския съюз за мигрантите няма да бъде възможно, ако ЕС не спази своята част от сделката за премахването на визовия режим. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред френския вестник "Монд", предаде Ройтерс.

Още по темата

Европейският съюз не се държи по искрен начин с Турция, заявява Ердоган в коментар, публикуван днес, като отбелязва, че отмяната на визовия режим за турски граждани трябваше да стартира още на 1 юни.

Говорителка на германското външно министерство обаче каза, че по-близки отношения между Русия и Турция едва ли ще се отразят на ролята на Турция в НАТО.

Тя обаче подчерта, че в ЕС няма място за страна, в която има смъртно наказание, предаде Ройтерс.

"Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, реадмисията вече няма да бъде възможна", отсече турският президент, цитиран от БТА.

Споразумението между ЕС и Турция предвижда връщане на незаконно пристигналите мигранти от гръцките егейски острови в Турция и включва механизъм "един за един": за един върнат от егейските острови в Турция сирийски бежанец, от Турция в страна от ЕС ще бъде пренастанен друг сирийски бежанец.

Турция договори още и ускоряване на процеса по отпадане на визите за турски граждани за ЕС и допълнителна финансова помощ за Турция заради бежанската криза.

Вчера в Истанбул на мегамитинг се събраха няколко милиона души в подкрепа на правителството. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар заяви пред множеството, че предателите, стоящи зад опита за преврат, ще бъдат наказани най-строго. Той благодари на мирните граждани за ролята им в потушаването на пуча.

В рядкото си изказване на публично събитие ген. Акар увери, че армията изпълнява задълженията си безупречно и всички военни служат на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
7
 
! Отговори
КАЛДЕРА преди 7 години
3 милиона гладни - жадни за жени - бежънци (терористи) чакат в вратата на ЕС . Честито на *** Съюз ! От друга гледна точка е добре , поне ще има растеж в популацията :))))Севе - севе или сике - сике ! Честито :)))))
45
4
 
11
 
! Отговори
Erdogan преди 7 години
от излезлите на този митинг повечето са твърдото ядро от подръжници на Ердоган. Не малка част са хора които въобще не харесват Ердоган но бяха изкарани на този митинг с откровенна лъжа. Бащицата заплаши лидерите на опозицията че ако не си привикат електората ще им намерят обща връзка с преврата и колкото и да не им се искаше, вторите преклониха главица и прилъгаха електората си да се яви че да се фука Ердо с бройката. Като изключим заблудените и извадените на сила или срещу заплащане за
44
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС е толкова слаб и жалък, че не е за говорене даже. Вместо да се изпрати армия по всички външни граници и да се треснат жестоки икономически санкции на Ердоган, политиците от Брюксел пълзят като червеи пред него. Просто необяснима и жалка картинка!
43
4
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 7 години
Защото не те питал бе... Утивай бързо на училище.
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоганя се дърви, но знае много добре че европа може да поеме 2-3 милина бежанци без кой знае какъв проблем(ами след като киризят в 60 милионна Турция, какво остава за 600 милионна европа?), но ако Европа му наложи санкции фесовете ще клекнат за 1 месец.
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
защо не ги пренасочи към Русия, нали са приятели вече. какво само заплашва Европа?
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде Ердогане, отваряй вратите нашироко да тръгне армия от *** и това е .. Нека *** депутатите от ЕС и фрау да разберат е , че трабваше тебе да зоровят още в началото. Сега е вече късно .
39
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куче което лае не хапе, а какво ще стане ако Германия реши да спред удължаването на работни визи за турски граждани ???
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е неосталинист!
37
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАко ЕС не вдигне визите, ще пусне мигрантите. Казал е думата пред милиони които са дошли да го подкрепят. Турците не са глупави като българите да ги лъжат политиците и те пак да си ги избират. И в Брюксел много добре знаят това. Ако не махнат визите, значи готвят България за огромен бежански лагер - товава в България ще настъпи истинки ад - 3 милиона българи, 3 милиона африканци и араби, 1 милион роми и 1 милион Турци - с България е свършено.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не мога да разбера какъв е смисълът от това спорумение с механизъм "един за един" - ЕС праща един мигрант на Турция, тя изпраща вместо него друг на ЕС. Това е напълно ненужна глупост! И за какво толкова са им тия визи на турците, нали уж много силна икономика, армия, ала-бала... за какво им е толкова ЕС?! За бедняци като нас разбирам, ама те?! Това явно е част от замисъла на Ердоган за възстановяване на Османската империя, но зелките от Брюксел не виждат по-далеч от носа си.
35
2
 
14
 
! Отговори
Сатанаил преди 7 години
Грозен, мустакат, шовинистичен демагог и швед е Ердоган! Точка. Нека изнудва. Нека пусне тая ***, че по бързо да почва ТСВ. Щото тя така или инак е почнала. Засега плахо и откъслечно, но до 5 - 10 години с пълна сила. А ако ги пусне тия може и веднага.
34
2
 
3
 
! Отговори
MERKEL преди 7 години
MQMA PYK ERDOGANE.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган = Хитлер!
32
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде най-после да ги пуска мигрантите. Когато не смееш нещо да направиш не ти остава друго освен да заплашваш. Много добре знае, че пусне ли бежанците край с него и държавата му. Европа никога няма да му го прости. Затова само приказва. Май тия приказки са за пред турците, а не за пред ЕС. На тях той вече им е ясен.
31
4
 
8
 
! Отговори
Войвода преди 7 години
Ке му свалим гаките на тоя чавуш ке му свалим,и керка му даже!
30
2
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
до 38... с американски и германски заводи зад гърба си!
29
2
 
2
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Ей! Някой се опитва да пише от мое име! Алоууу имитатора. Бая хляб и родопски калмари има да ядеш, докато стигнеш чичо си Гадорян. Малко трудно да си на ти с военното дело и международната политика. Хаха
28
5
 
5
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
До МеркелНяма кой да ти се върже... Особено в България... Оправяй се сама, кукуриго дърто!
27
8
 
26
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
ЕС няма да ви свали визите Ислямист. Ще накараме Гърция,българия и Македония да стреля на месо към бежанците.