Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...

Турският президент заяви, че Евросъюзът не е искрен
Обновена: 8 авг 2016 13:45 | 8 авг 2016 13:44,
195
Ердоган заплашва ЕС: Свалете визите, че...
Снимка: архив Reuters

Споразумението между Турция и Европейския съюз за мигрантите няма да бъде възможно, ако ЕС не спази своята част от сделката за премахването на визовия режим. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред френския вестник "Монд", предаде Ройтерс.

Още по темата

Европейският съюз не се държи по искрен начин с Турция, заявява Ердоган в коментар, публикуван днес, като отбелязва, че отмяната на визовия режим за турски граждани трябваше да стартира още на 1 юни.

Говорителка на германското външно министерство обаче каза, че по-близки отношения между Русия и Турция едва ли ще се отразят на ролята на Турция в НАТО.

Тя обаче подчерта, че в ЕС няма място за страна, в която има смъртно наказание, предаде Ройтерс.

"Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, реадмисията вече няма да бъде възможна", отсече турският президент, цитиран от БТА.

Споразумението между ЕС и Турция предвижда връщане на незаконно пристигналите мигранти от гръцките егейски острови в Турция и включва механизъм "един за един": за един върнат от егейските острови в Турция сирийски бежанец, от Турция в страна от ЕС ще бъде пренастанен друг сирийски бежанец.

Турция договори още и ускоряване на процеса по отпадане на визите за турски граждани за ЕС и допълнителна финансова помощ за Турция заради бежанската криза.

Вчера в Истанбул на мегамитинг се събраха няколко милиона души в подкрепа на правителството. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова за преразглеждане на всички съдебни решения и резултати от изпити, които според него са допринесли за възхода на организацията на Гюлен.

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Хулуси Акар заяви пред множеството, че предателите, стоящи зад опита за преврат, ще бъдат наказани най-строго. Той благодари на мирните граждани за ролята им в потушаването на пуча.

В рядкото си изказване на публично събитие ген. Акар увери, че армията изпълнява задълженията си безупречно и всички военни служат на народа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
9
 
! Отговори
До гошо тъпото преди 7 години
Страхотен коментар. Това е истината. Дори армията не трябва да се занимава със спирането на бежанци, а да има съвсем други задачи... но.... И все пак, полицията надхвърля 70 000 души и тя трябва да спре евентуален бежански натиск. Все пак се предполага, че те ще спират бежанци а не танкове. Армията трябва да присъства символично, най-вече за "респект" и при нужда да помогне, но в никакъв случай не трябва да е многобройна, поне срещу псевдо "бежанците".
65
2
 
1
 
! Отговори
aidan преди 7 години
До Анонименte na evro nachalnicite glavite im mislat za drygo...kak da bogateiat po veche denem i noshtem..kakvi izmamni shemi da izmislat da tochat dds i kak edin den shte izcheznat nanajakade sas samoletite si.
64
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До гошо тъпотоами недей да можеш, кой те принуждава?
63
1
 
23
 
! Отговори
гошо тъпото преди 7 години
не мога да разбера една Македония спря над 10000 бежанци и би с палки , водни струи, стоп патрони,пуска газ а ние великата нация за която пишем колко велики са ни били дедите още от сега се тресем какво ще правим
62
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След неуспешния преврат Ердоган е по-силен, а ЕС е на колене.
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SSГраницата с Турция и сега е затворена. Това изобщо няма да спре тълпите когато Ердоган ги пусна.
60
4
 
9
 
! Отговори
ист преди 7 години
Ер Доган плаши куче с кремвирш.
59
2
 
15
 
! Отговори
SS преди 7 години
a най-добра работа ще свършат кюрдите...Даже се чудя как още не са отпочнали...
58
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕС пързалкаТи гледай само как ще се пързалят третополовите ако ЕС на плати и не махне визите когато Ердоган пусне ордите, вече е обещал пред милиони турци и връщане назад няма.
57
5
 
15
 
! Отговори
SS преди 7 години
ами да - нека тоа фашист-*** да си заплашва когото си ще и каквото си ще... Още по-добре! Така най-сетне Европа ще му тръшне вратата, България ще затвори границата с Турция (Гърция отдавна е свършила тази работа), и да видим как турците ще се оправят с мигрантите... Ta те просто ще се наакат:) Разбира се, кьорав EU-турист няма да се весне вече в таа смотаняшка държава. Да не говорим, че Deutschland спокойно може да даде на фремедетата-турки 24 часа да напуснат райха (т.е. рахата)... :)
56
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИнженерБългария тотално се провали във всяко направление. Скоро такава държава няма да съществува.
55
7
 
17
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
До Discovery 64. България не се е провалила. Провалили са ни са ни злите и завистливи балкански съседи и великите сили, за които е по-важен алъш-вериша със султана от съдбата на един подтиснат християнски народ. След съединението, Сърбия ни обявява война, но ги бием. Първата балканска война помитаме Турция и превземаме Одрин. Но ни се нахвърлят Сърбия, Гърция и Румъния в междусъюзническата война. Забиват ни нож в гърба, защото ги е било страх от нас.
54
4
 
1
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Демократ в деиствие....
53
2
 
8
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Discovery 64ако беше внимавал по история, щеше да знаеш, че Босфора е хилядагодишна мечта, за комай всички Български владетели... за съжаление само мечта (поне за сега)
52
3
 
18
 
! Отговори
ЕС пързалка преди 7 години
Просто ЕС изпързаля Ердоган с тази сделка нито визите ще паднат нито споразумението 1 за 1 се спазва нито пари са преведени.
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДрОгаря Ердоген как се заблуждава ,че някога ще паднат визите и ,че ще получи пари от ЕС. Досега ако се не лъжа са преведени няколко милиона, а след Брекзита е просто сън да си мислиш, че визите ще паднат просто така. Ес трябва да зятяга външните граници с обща многобройна войска и огромни огради това е решението , а не визите.
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган просто казва на Брюксел - ако не пусна бежанците и не изпълня обещанието си дадено на този митинг пред милиони ще ме разкъсат. Турците не са *** народ като българите всеки да им обещава и да ги лъже както си иска.
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много яка снимка ... Зиг Хайл и на теб Ердо :) направо ги смачка опонентите
48
5
 
18
 
! Отговори
Erdogan преди 7 години
за симулиране на масовост, останалите са заблудени овце с мераци за велика турция и заграбване на съседни територии. Само че същите тези заедно с изкукуригалият им лидер нещо въобще не са в част в кое време живеят за да осъзнанят че това е невъзможно. Това което могат да сътворят обаче е да разбият окончателно турската икономика, ЕС да им отреже привилегиите при вноса и накрая цялата тая *** ще се чуди как да си осигури две хранения на ден. Крайно време е ЕС да затвори портата за Турция
47
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недивимата заплаха вече е доста видима.