Влиянието на Русия в Бразилия ще намалее драстично

Партията на Русеф вероятно ще спечели идните избори в Бразилия
1 сеп 2016 15:22, Екип на Bloomberg
14
Влиянието на Русия в Бразилия ще намалее драстично
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Вероятността отново Партията на труда на Дилма Русеф да спечели следващите избори в Бразилия е много висока, тъй като сегашните управляващи губят до голяма степен подкрепата на масата от населението.

Докато е в опозиция, тя може да повиши значително подкрепата за себе си, още повече, че мерките, които сега взима Темер, са изключително непопулярни и ще доведат до влошаване на социалната ситуация в страната. Това заяви анализаторът Александър Сивилов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той обаче подчерта, че е важно до колко ще ескалира социалното напрежение. "Очакват се още протести, защото Русеф заяви, че иска да се проведе борба срещу сегашното управление. В Бразилия има много сериозни традиции на противопоставяне, включително силово, срещу властта. Може да се стигне до много голяма ескалация в зависимост от това как сегашното правителство отговори на всичко, което се случва", обясни анализаторът. 

Той допълни, че не очаква да се стигне до предсрочни избори в Бразилия, а нова коалиция между Русеф и Темер е изключена. 

Сивилов коментира и отражението на дестабилизацията на Бразилия върху останалите латиноамерикански държави, като заяви, че започват да се разпадат голяма част от интеграционните проекти на южноамериканските пазари.

"Има голяма вероятност най-големият от тях – МЕРКОСУР – да спре да работи точно поради причината, че на политическо ниво правителствата са с много различни програми", обясни той.

Сивилов каза още, че влиянието на Русия в Бразилия ще намалее драстично, тъй като новият президент е поддръжник на сближаването със САЩ. От тази гледна точка определящи ще бъдат и предстоящите президентски избори в Щатите. 

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
9
 
! Отговори
дц преди 5 години
Поредната цветна революцийка спретната от ЦРУ.Началото бе когато Бразилия избра Грипен вместо Ф-16!Когато БРз се ключи се в БРИКС.БРз опита да води самостоятелна политика и да се ппевърне в регионален лидер в Латинска Америка!Уви! Щатите не позволяват подобни фривилни политически и икономически действия в "задния си двор"!В плановете на САЩ, БРз трябва да си остане "бананова република" пряко подчинена наЩатите!
9
2
 
9
 
! Отговори
Даола преди 5 години
Започва наново голямата битка за Бразилия -следващите избори пак ще бъдат спечелени от партията на Дилма Русеф.
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЪДЕТО ВЛИЯЕ РУСИЯ ТАМ ИМА САМО БЕДНОСТ ,ТРЕВА НЕ НИКНЕ ,БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЪВЗЕМЕ !
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителствата на няколко латиноамерикански държави, в знак на протест срещу преврата, изтеглиха посланиците си от Бразилия.
6
3
 
11
 
! Отговори
Разбирачев преди 5 години
Може ли такива *** коментатори да публикувате? Влиянието на Русия??? За какво влияние бе джанъм? Изобщо знаете ли къде е Русия и къде е Бразилия.Стокооборота и връзките по между им са пренебрежимо малки.Русия и Бразилия нямат нищо общо камо ли влияние на Путин.Ситуацията там е класическо начало на гражданска война и опитите да се препише и тя на Путин от ефтино платени клакьори явно вече са налице.Това си е класически конституционен преврат но Луло да Силва отново ще вземе власта.Неизбежно
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен #1Хахаха, колко от флота ще успее да стигне до там ? :)))
4
6
 
12
 
! Отговори
АХ,АХ,АХ, МЪТНООО преди 5 години
До ХА,ХА,ХА, ЯСНООО..От кога в психодиспансера почнаха да пускат интернет?
3
25
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, ЯСНООО.. преди 5 години
ДИЛМА ---СЕ ИЗДЪНИИИИИИИИИИИИИИ......ХА,ХА,ХАААААААЯЗЪК , ЗА ЧЕРВЕНИТЕ НАДУВКИ И ....ВЕЛИКИТЕ ПРИКАЗКИ!!!СЛАВА НА УКРАЙНА!
2
29
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влиянието на Русия не само в Бразилия ами навсякъде намалява драстично.
1
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо Путин ще има възможност да изпрати флота си край Бразилия, за да защити демокрацията. Както американците защитаваха Украйна в Черно море.