В бран от мигрантите: Унгария строи умна ограда

Над 400 000 мигранти прекосиха страната миналата година
22 ное 2016 08:44,
17
В бран от мигрантите: Унгария строи умна ограда
Снимка: архив Reuters

Унгария започна да строи по границата със Сърбия втора "умна" ограда, снабдена с топлинни сензори и камери за нощно виждане, която ще засича евентуални опити на мигранти да влязат на унгарска земя, предаде Франс прес, като цитира унгарската обществена телевизия М1.

Премиерът Виктор Орбан обяви в началото на август, че ще се строи такава ограда, за да бъде подсилена 175-километровата част, която бе изградена миналата година, припомня БТА.

Местни медии нарекоха втората ограда "умна" заради използваните върхови технологии. Новата ограда ще е висока три метра. Завършен е строежът на първия участък от нея, дълъг 10,3 км, посочва АФП.

Виктор орбан каза, че Унгария е длъжна да засили охраната на границите си заради възможността да отпадне споразумението, сключено между Европейския съюз и Турция за ограничаване на миграцията.

Телевизията съобщи, че втората ограда ще даде възможност да се намали броят на войниците и полицаите, охраняващи границата. Правителството ще реши по-късно кога ще бъде построена останалата час от оградата.

Над 400 000 мигранти прекосиха Унгария през 2015 г. на път към северна Европа. След строежа на първата ограда през септември миналата година и месец по-късно и на хърватската граница, мигрантският поток през Унгария секна, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
42
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
За това скочиха на Динко, за да прибират цялата "такса" само те! Всички говорят, само Динко прави нещо!
15
4
 
45
 
! Отговори
Велемир преди 7 години
какво само врякате, ние пък си имаме най-скъпоструващата недовършена ОГРАДИЧКА.
14
1
 
51
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Пич вземи малко се поограмоти и не плямпай глупости. Да Сидеров от 3 години говори за ограда , ако дойде на власт ще има ред по границата, вкарани в затвора трафиканти на ислямисти и дрога. По АЛФА даваха шефа на Антимафия Григор Здравков с кадри от граничната бразда как гранични полицаи съпровождат ислямисти без да ги задържат и арестуват защото това им е задължението, а със сигурност им прибират таксата преминаване.
13
2
 
53
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Орбан е политик с топки за разлика от наще *** няма значение дали саГЕРБ , БСП, Реформатори , АБВ. Всички без Патриотите са на подчинение на Брюксел /САЩ/. Може да си в ЕС и да браниш националните си ценности, защото за това те е избрал народа. От 3 години Сидеров непрекъснато говори за ограда по южната граница, но -вото правителство на ГЕРБ , ДПС, БСП бяха твърдо против защото няма място според тях от 45 години за огради по границите.Винаги Сидеров се оказа прав , но бяха загубени 3 години
12
2
 
73
 
! Отговори
... преди 7 години
"Унгария строи умна ограда" - Умни хора - умни неща правят!Глупав народ избира глупави управляващи, които правят глупости.
11
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не чувам рева на унгарците по форумите,че оградата струва милиони на данъкоплатеца,и как ще изплащат заемите.На тях не само оградите са им умни,но и те самите.А ние,вечно мрънкащите ще лекуваме болните бежанци.Само не знам как,като не са си платили здравните?Ако аз се разболея няма да ме погледнат,ако не съм плащал.Господа управници,отговорете как става така.
10
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така че големият ще го ядем ние като почнат да връщат всички регистрирани според дъблинския догово---------Така е, сега ще ви видя като не можете да управлявате държава, а само лаете! Искам да видя "Патриотите" как стоят на границата и я "пазят"!
9
19
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БългаринВиктор Орбан е умен политик, който поставя благоденствието на Народа си над всичко! Кога ще имаме и ние такива политици?-----------И аз като гледам каква тиква си избрахте за президент си викам същото!
8
3
 
47
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Не може да е по -умна от българската...на нас всичко ни е по ....даже и глупаците хахаххаха...
7
0
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала на унгарците. Умни глави ги управляват.
6
2
 
95
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Виктор Орбан е умен политик, който поставя благоденствието на Народа си над всичко! Кога ще имаме и ние такива политици?
5
0
 
99
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
Няма по сигурна и евтина ограда от едно хубаво минно поле с предупредителни табелки на няколко езика! Върши си перфектно работата! Вервайте ми!
4
24
 
43
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Сложете от едната страна Кукурнелия и компания,а от другата издигнете голяма стена,която да не могат да прескочат.Нека при тях да бъдат и симпатичните съвременни завоеватели за да не им е скучно.
3
3
 
88
 
! Отговори
печалба от лотарията преди 7 години
Постепенно се очертават границите на Европейското гето - цяла БГ, Македония, части от Сърбия, Босна, Косово и части от Албания, гръцки изолирани островчета и Северна Гърция (не се залъгвайте, че ще ги пускат да щъкат свободно из курортите им). Сърбите и те ще се преградят скоро откъм Македония и БГ, румънците ги пази естествена водна граница, а камиларите, не се славят с особени плувни способности. Така че големият ще го ядем ние като почнат да връщат всички регистрирани според дъблинския догово
2
7
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Списвачите на тези жалки статийки явно не знаят български език! "В бран от мигрантите"! От кои незнайни села дойдохте у Софията?
1
1
 
76
 
! Отговори
свински бут среден преди 7 години
УМНИ ХОРА УМНА ОГРАДА ПРОСТИ ХОРА....