Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта

Отвратително ще е, ако е получил закрила, посочи германският канцлер
Обновена: 20 дек 2016 14:03 | 20 дек 2016 14:00,
224
Потресена, разочарована: Меркел зове за единство в скръбта
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел официално потвърди, че нападението на коледен базар в Берлин снощи е терористичен акт.

"Трябва да приемем, че това беше терористична атака", заяви Меркел.

Още по темата

"Ако се потвърди, че този акт е бил извършен от човек, поискал от Германия защита и убежище, това ще бъде много тежко за нас. Ще го преодолеем много трудно", каза Меркел в изявление, излъчено по телевизията.

Канцлерът допълни, че ще бъде "отвратително", ако стане ясно, че атентаторът е човек, получил защита от Германия.

"Аз съм потресена, разочарована и много тъжна от случилото се в Берлин вчера", допълни германският канцлер, цитирана от Reuters.

Ангела Меркел се обърна към цялото германско общество и призова за единство в скръбта. Тя посочи също, че германците не бива да живеят в страх от терора.

По-късно днес Меркел ще посети местопроизшествието.

Според германски медии извършителят на атаката е вероятно пакистанец, дошъл като бежанец в Германия в края на миналата година или началото на настоящата и преминал през Балканския миграционен път.

Той е застрелял полския шофьор на камиона, който после врязал в множеството на коледния базар в Берлин.

Мъжът се опитал да избяга, но бил задържан на 2 километра от местопрестъплението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярната служителка на антихриста и разрушението на Европа била "потресена",ах,ах ,ах!И задържания пакистанец не бил всъщност извършителя на престъплението,а на свобода,хората молени да не слагат снимки в социалната медия,всичко прикривано и замазвано,поредния фалшив сатанистки флаг.
108
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изглежда че много символично и антихристиянски е избрана целта пред Паметната черква, която се вижда почти на всички снимки зад камиона. Сега кажете, че това не е свещена война.
107
1
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
А може да е много по-просто - да изпратят на кюрдите в северна Сирия 50 танка оборудвани за градски бой ;50 БТР-а с активна защита;300 противотанкови установки ;600 картечници;100 снайпера;10000 автомата;и боеприпаси за гореизброеното за две години война.
106
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
оставка оставка оставка
105
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ***: ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА?ЗА КАКВО ИЗЛЪГАХ, ИЛИ КОГО ОБИДИХ?ЗАЩО ИЗОБЩО ПОД СТАТИИТЕ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА КОМЕНТАР, ЩОМ ТРИЕТЕ МНЕНИЕТО НА ВСЕКИ, КОЕТО Е РАЗЛИЧНО ОТ ВАШЕТО?ИЛИ ТРЯБВА С ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТОЛЕРАНТНИТЕ ДУМИЦИ ДА ОПИШЕМ ГНЕВА СИ В ТОЗИ МОМЕНТ...МИ НЕ СТАВА!НЕ СТАВА "СО КРОТЦЕ, СО БЛАГО"..ВЕЧЕ ТРЯБВА И КЮТЕК!сЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКАТИ НА ЗАГИНАЛИТЕ!СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ И НА ВСИЧКИ НАРОДИ НАСЕЛЯВАЩИ ЕВРОПА!ВЧЕРА БЕШЕ ФРАНЦИЯ, ДНЕС ГЕРМАНИЯ..УТРЕ МОЖЕ ДА СА РОДНИТЕ НИ МЕСТА!
104
0
 
55
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Интересно защо е разочарована, като точно тя ги покани!
103
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НИКОНяма да се събудят. Толкова са му смачкали фасона на германеца, че нищо не може да го събуди!Защото каквото и да си говорим, цензурата си продължава, чадъра над "мамините" гости - също! Иначе при тая ситуация трябваше да почнат с ускорени темпове да ги гонят от страната си и да въвеждат ред. Вместо това, те постилат улиците с цветя и дрънкат глупости...
102
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим сега колко хора ще кажат: Аз съм Берлин!Доживяхме хора да стават градове...Не плюшени мечета, а здрава тояга е нужна за ислямистите!
101
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то стана ясно, че това не е края, дори не е и началото на края.Но се надяваме, както е казал Чърчил, че това беше края на началото и немците ще се събудят.
100
0
 
26
 
! Отговори
Рали1 преди 7 години
Потресена,разочарована.....Късно, късно, Меркел, късно за цяла Европа! Айде сега и Балканския маршрут виновен!
99
0
 
30
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Вината за смърта на тези хора лежи на меркел а за причиняване на смър неомишленно заради безодговорномт или не компететност се полага затвор!! защо тази още нее във затвора защо!?
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aнкара Меркел
97
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Но не си потресен, че още никой не е щурмувал дома на Бойко в Банкя?
96
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я, още имало какво да я потресе и разочарова, не ги жалете, да ги гърмят и изнасилват, май наистина нашият *** е бил използван за отвличане на общественото внимание, затова и не се даде гласност за връзките му с разни бежански субекти
95
0
 
46
 
! Отговори
българка преди 7 години
Ние сме потресени, ние, европейските граждани, които сме подложени на ГЕНОЦИД от собствените си правителства !!! Лудата баба я пазят 20-30 войника, возят я в бронирана кола. Кой страда, кой убиват и изнасилват и тормозят - нас, европейските граждани ! Тази съсипа Европа, заслужава да виси с краката надолу на площада в Берлин .......СРАМ И ПОЗОР ! И нашата тиква и той същия....... Сега да си купят плюшени мечета и сърчица и да занесат на близките на загиналите ! СРАМ И ПОЗОР !!!
94
0
 
5
 
! Отговори
срочно преди 7 години
Меркел д а блокира увреждането на Германия с включени фарове през деня.>Мръсни нагли Терористi ползващи ewro narkomani i Полиция са принудили милиони водачи на автомобили 24 часа д а уврeжат тежко и завинаги биосферата в Европа и други региони..
93
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бе, този който хванаха не беше карал. Той си е мирен талибан дошъл сприятелски намерения.Сега ще търсят друг, политически коректен щафиор. Браво бабе и на всички твои слуги. Щази и *** пасти да ядат в сравнение с вас.
92
0
 
14
 
! Отговори
нахрихтен морген преди 7 години
До Berlin"сирийчета кюрди върнаха дамска чанта"; "афганистанец помогна на старица да пресече улицата"; "ислямски мирен комитет изпрати мечета на полицейски сирачета в Германия", "либийско-марокански бежанци от Алжир дариха незаразена кръв", "пакистанец спаси жена от... закачки", "Антоний Светисинодски се извини от името на целия български народ с всичките граждани до арменския поп за международното и вселенското положение"
91
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли истински германци, които да провесят тая за гушата на некой от мертеците на Бундестага!
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а доброутро, потресена била ...