Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия

Откарали го в гора, вързали го гол за дърво край язовир
22 дек 2016 10:00,
210
Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия
Пострадалият Венци Снимка: bTV

Клиенти отвлякоха, пребиха и захвърлиха в гората таксиметров шофьор посред бял ден край врачанското село Хайредин.

Обезобразеният 23-годишният таксиметров водач е в шок, с тежка-черепно мозъчна травма и едва говори. Разказва, че е качил двамата клиенти от Козлодуй за село Хайредин. Сметката била близо 40 лева.

"Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам: "Добре, бе, човек, ако нямате пари, слезте и си тръгвайте, няма проблем", спомня си Венцислав. Жертвата си спомня, че са били видимо пияни.

Вместо това биячите – на 24 и 22 години, и двамата от Хайредин, подкарали таксито и продължили с мъченията. Опитали се да хвърлят шофьора в близкия язовир, но той бил замръзнал. Накрая го зарязали в гората, вързан за вратата на изпотрошената му кола. Случаен ловец го открил и така му спасил живота.

"Беше с хипотермия, защото е бил съблечен и завързан гол, жалка картинка", коментира пред bTV началникът на хирургичното отделение в МБАЛ-Враца д-р Иван Чолашки.

Двамата побойници са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви.

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче - Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир.

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци - Манастирище, се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание." - "ключът за палатката" се намира в последното изречение на цитата.Няма какво повече да се коментира.Каквото правораздаването,такива и престъпленията.
137
0
 
20
 
! Отговори
USA преди 7 години
посегнал на полицай с нож, и порицание, тука го гърмят в тиквата директно, пък вие си спомняйте за татово време и плюйте капитализма
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛИНЧ
135
0
 
5
 
! Отговори
ДО:155 преди 7 години
По вероятно Цветелин Кънчев от ромската партия ДРОМ
134
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tesi dolni ubiizi da gi namerat. Ba4varova da tragne vednaga da otkrie prestspnizite ubiizi gadove i da gi smahst ot boi vednaga dojivotna predada satvor vseki den da gi smasvat ot boi do pripadak sko tova dtane v usa vednaga satvor do smarta im gadove mrasni koja maika bi e rajdala urodi ubiizi do koga bg narod schte tarpi unijenie krajbi boi usnadilvania a tia v nc novobogasschite ohraneni ojali se
133
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има вероятност ДПСето да ги защитава двата охлюва!!
132
0
 
24
 
! Отговори
Gero преди 7 години
Е, ако тея не ги затворят до живот, аз ще им го взема
131
0
 
41
 
! Отговори
aaaa преди 7 години
Тия по 'татово' време познайте какво щеше да им се случи...А сега във времето на евроатлантическите ценности порицание най много и глоба 40 лв...
130
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само едно не е ясно , кой даде български имена на Ромите тоест на Престъпниците биячи , някои се славят че са Аспарухови роми - ковачи на конете на Хан Аспарух , мит или е истина
129
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човече, какъвто и да е мотивът за пребиването на таксиджията, става въпрос за някакъв селски бек, който очевидно направо си не е наред. За каквото и да са се скарали, да оставиш завързан човек на студа си граничи с опит за убийство.
128
1
 
40
 
! Отговори
Баси Държавата преди 7 години
Егати селските пръчки!Е такива тупани най ме дразнят.Останали два-трима по млади по селата и се извивяват на некви мутри!То хора няма-само възрастни хора и тук таме някой пубер и те хванат и ог изгърбят.Като онези от Врачанско,влезнаха 10 души и пребиха5 човека посетители и после голямиет страшилища в района.Мога да ви гарантирам,че тези мишоци,ако отидат в който и да е окръзен град ще са по ниски и от тревата.А дойдат ли в София,както бакшишите тук са 200кила място няма са намерят.
127
47
 
4
 
! Отговори
хммм преди 7 години
така им трябва на 95 процента от таксиджиите. Нагли, безцеромонни и без никакво уважение към теб като клиент. Абсолютно арогантни и винаги мамещи потребителя. А тоя на снимката да ги приказва на баба си тия...той дори им предложил да не плащат а те му се отблагодарили като го натрошили и оставили полу-мъртъв в някаква гора. След 3-4 дни ще чуем официалната версия, не бързайте със заключенията, не мислете заедно с телевизорите и медиите, те просто търсят сензацията винаги.
126
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Резил!Ама не за тия геннодефектирали изчадия, а за невъзможността на околните да се справят с тях.Описвайте повече такива случаи, та всички да знаят, че в БГ са неспособни да си озаптват престъпниците и ги оставят да изтребват и психират населението.Всичко е нормално!Самоунищожава се племето та пушек се вдига и се вижда надалеч!
125
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"....нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание." Във всяка нормална държава за нападение над органите на реда щеше да получи стабилна ефективна присъда. В някои даже просто щяха да го застрелят, за да спестят разходи на данъкоплатците. Само при нас може да се разхожда и да пребива хора.Благодарим ви господа депутати за чудните закони, които сте сътворили.
124
1
 
35
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Какво общо имат семействата им, та ще се извиняват?По една десетка ефективно за опит за убийство в организирана група, по 100 000 от всеки за обезщетение на пострадалия и толкова.Семействата им да разпродават имуществото и да си мятат въженцето.
123
0
 
26
 
! Отговори
най виновни преди 7 години
Съдиите даващи такива меки присъди и прибиращи под масата сума ти пари,трябва да бъдат сурово наказани.Но гарван гарвана око не вади,така че народа,който е потърпевш,трябва сам да де оправя,кой както може...
122
0
 
67
 
! Отговори
мдааааа преди 7 години
щом е бил порицан за посягане с нож на полицай,сега очаквам да бъде строго мъмрен за този опит за убийство.....*** скапаната и умряла и отвсякъде деградирала държава. :(
121
0
 
34
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
До коко Абе да ти кажа, тоя Милен Младенов няма да осъдят, но ако някой го пребие за всичките му зулуми, той ще бъде осъден и то доста бързо и ефективно.#ПРАВОСЪДИЕ-БГ
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук не говоря за извадения нож на полицай. Няма или поне не е написан мотив за пребиването на таксиджията.
119
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотивът...Човече, в Америка няма и да те питат какъв ти е мотива, ако си извадил нож на полицай. Директно си с дупка в главата, дори ако посегнеш към ножа.