Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия

Откарали го в гора, вързали го гол за дърво край язовир
22 дек 2016 10:00,
210
Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия
Пострадалият Венци Снимка: bTV

Клиенти отвлякоха, пребиха и захвърлиха в гората таксиметров шофьор посред бял ден край врачанското село Хайредин.

Обезобразеният 23-годишният таксиметров водач е в шок, с тежка-черепно мозъчна травма и едва говори. Разказва, че е качил двамата клиенти от Козлодуй за село Хайредин. Сметката била близо 40 лева.

"Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам: "Добре, бе, човек, ако нямате пари, слезте и си тръгвайте, няма проблем", спомня си Венцислав. Жертвата си спомня, че са били видимо пияни.

Вместо това биячите – на 24 и 22 години, и двамата от Хайредин, подкарали таксито и продължили с мъченията. Опитали се да хвърлят шофьора в близкия язовир, но той бил замръзнал. Накрая го зарязали в гората, вързан за вратата на изпотрошената му кола. Случаен ловец го открил и така му спасил живота.

"Беше с хипотермия, защото е бил съблечен и завързан гол, жалка картинка", коментира пред bTV началникът на хирургичното отделение в МБАЛ-Враца д-р Иван Чолашки.

Двамата побойници са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви.

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче - Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир.

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци - Манастирище, се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 117 , не си в час с много работи с политиката.
97
13
 
12
 
! Отговори
Dev преди 7 години
До vargХайде посочи ми един пример за място където комунизма е добринесъл за добрия живот на хората?Северна Корея ли? Не мисля.За десетките хиляди избити със или без причина по трудовите лагери - кво ще кажеш, че са си го заслужи ли ли? Щото понеже да говориш чужд език и да не си доносник не е образцово поведение...нямам думи за хора като теб.
96
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горкия човек трьгнал да вади хляба, а някакви си *** петна са го малтретира ли! Такива хора заслужават да бьдат в затвора до живот!
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са хора безбожници които си продали живота на сатана люцифер! Колко по бьрзо бьдат заключени за винаги, толкова по малко хора ще бьдат истезавани!
94
0
 
2
 
! Отговори
Риба ама Цаца преди 7 години
У *** е така !
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега пък е кофти, че им написали имената...Ама на оня от Максуда беше проблем, че не го пишеха...Няма угодия.
92
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има престъпления, но няма наказания!!! Няма държавност, няма контрол и правосъдие.Затова няма и страх от закона. Потресаващо е колко много престъпници, криминални и психопати с тежки досиета се разхождат на свобода!!! Какво да правят нормалните и честни хора, беззащитни пред злото? Някой от управляващите и политиците, може да отговори на този въпрос??? След като на шофьора, убил с колата си две деца в Лесидрен, му свалиха присъдата от 8 на 5г. , надежда всяка оставете.
91
0
 
35
 
! Отговори
pepi преди 7 години
Посегнал на полицай с нож.... наказан с порицания. Толкова е и уважението на държават към полицията. Как се очаква да се има респект от орган на реда ? За застрашавене живота и здравето на орган на реда трябва да има ДРАКОНОВИ наказания. Относно бития младеж нямам думи. Дамо се възстанови и физически и психически без последствия. Млад работещ човек в северозападналия край се бори с живота и некви нанадолнища пияни да се гаврят с него.... НЕМА ТАКАВА ДЪРжава. Родителите им се извинили.. Браво яко
90
0
 
30
 
! Отговори
123 преди 7 години
Дали тези, ако знаят, че ще чукат 5 години камъни в трудов лагер ще са такива "мъжаги"?
89
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРЕДНАТА ВРАЧАНСКА ИЗРОДЩИНА,НЯМА ОПРАВИЯ ЕЙ!
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Eвропейци сме.Това е най важно.
87
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поживях,обиколих,видях..НО такова чудо като в България-НИКЪДЕ НЯМА.и в законодателната система,и нямаме полиция,и нямаме наказания,нямаме нищо..ТУК могат да те убият,изнасилят,измъчват-НО ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ,тук може да ти е зле,-НО НА ДОКТОРА МУ Е ВСЕ ТАЯ.отидох до спешното,пия много хапчета и ми стана много зле,виеше ми се свят,не можех да пазя равновесие,-един час никой няма,говорят си по телефоните,една досада,че си дошъл да ги притесняваш!заслужават си боя докторите,а тоя човек-да отмъщава сам!
86
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога, да ви кажа аз до кога. Докато нормалните хора не си направят граждански отряди за бързо наказване, докато си седим разединени и неизаинтересовани от съседите си. Навсякъде има поне по един такъв ***, който тормози нормалните хора, дребните кражби, побоищата обикновено се извършват от такива, които всеки ги знае. Кажете ми нормално ли е човек убил бабичка за 3лв. да се яви в съда? Ми такива директно един камък и в язовира. Жал ли ви е за такива? Или биячите, секира за 2те ръце.
85
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха.. ей така за нищо го пребили... най-вероятно бакшиша е участвал в някаква схема с тия двамата - я за наркотици я за бежанци, но нещо е сгафил и...
84
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо сте написали имената на извергите, защото са български ли! Аре стига ни дискриминирахте, а!
83
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да живее българската съдебна система!!!!! Аз си къпувам я бухалка, я електрошок, то се е видяло, че трябва да разчитам единствено на себе си в тая държава с корумпирани полицай съдии и прочие.
82
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 85Нападнал полицай с нож и.....порицание.Да беше нападнал полицай в САЩ.а полицай в Турция? Ще му пръснат фафлата в ареста :))))
81
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До кога криминално проявени лица ще съсипват живота на нормалните хора. Прокуратурата в нашата страна не работи и това е видно всеки ден. Всички с висящи дела продължават злодеянията си.
80
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доброто победи.
79
0
 
24
 
! Отговори
вгр преди 7 години
Тези двама (и главно единия) трябвало отдавна да са "под надзор". Ама аз бих ги затворил за известно време заедно със съдията на едно място, и за всеки удар бих ги порицал - да се научат...