Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия

Откарали го в гора, вързали го гол за дърво край язовир
22 дек 2016 10:00,
210
Бой, мъчения, унижения: Побойници обезобразиха таксиджия
Пострадалият Венци Снимка: bTV

Клиенти отвлякоха, пребиха и захвърлиха в гората таксиметров шофьор посред бял ден край врачанското село Хайредин.

Обезобразеният 23-годишният таксиметров водач е в шок, с тежка-черепно мозъчна травма и едва говори. Разказва, че е качил двамата клиенти от Козлодуй за село Хайредин. Сметката била близо 40 лева.

"Момчето, което стоеше до мен, удари ме през носа, усетих, че ми тръгна кръв, викам: "Добре, бе, човек, ако нямате пари, слезте и си тръгвайте, няма проблем", спомня си Венцислав. Жертвата си спомня, че са били видимо пияни.

Вместо това биячите – на 24 и 22 години, и двамата от Хайредин, подкарали таксито и продължили с мъченията. Опитали се да хвърлят шофьора в близкия язовир, но той бил замръзнал. Накрая го зарязали в гората, вързан за вратата на изпотрошената му кола. Случаен ловец го открил и така му спасил живота.

"Беше с хипотермия, защото е бил съблечен и завързан гол, жалка картинка", коментира пред bTV началникът на хирургичното отделение в МБАЛ-Враца д-р Иван Чолашки.

Двамата побойници са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви.

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче - Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир.

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци - Манастирище, се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
31
 
! Отговори
коко преди 7 години
"24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай пребил бивш военен"-що за овце сме българите да търпим.Толкова ли няма мъж на място да му строши тиквата?
117
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май няма мислещи хора тук... веднага стигат до заключение от една написана статия. Не ви ли липсва нещо много важно? Къде е мотива!Няма да се учудя ако до дни се появи статия с подобно на това заглавие "Обрат! Таксиджията и неговите мъчители участвали в схема с бежанци/дрога".
116
0
 
21
 
! Отговори
**** преди 7 години
За такива ***,трябва да се назначат по двама биячи,които да влизат в килиите и да ги спукват от бой,и като се пооправят малко,нова поция,и това да се повтаря докато си излежат присъдата,и когато излязат,ако им стиска,пак да продължат.
115
0
 
7
 
! Отговори
. преди 7 години
Само порицание!!!
114
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** СЪСИПАЛИ ЖИВОНА И ЗДРАВЕТО НА ЧОВЕКА И СЕГА ИЗВИНЕНИЯ...Това е още една гавра. ЗА ДВАМАТА УБИЙЦИ ЗАТВОР ДО ЖИВОТ БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА.
113
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА СЕ ПИШЕ ИМЕТО НА СЪДИЯТА ПРИСЪДИЛ " ПОРИЦАНИЕ", сигурно е корупционер.сега за двамата убийци - по 20 години, защото да изключително опасни за обществото.
112
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В САЩ САМО АКО ПОКАЖЕ НОЖА НА ПОЛИЦАЙ И ВЕЧЕ Е МЪРТЪВ.ТУК ТАКА НАРЕЧЕНИЯТ СЪД ПУСКА ДОКАЗАНИ УБИЙЦИ НА СВОБОДА.ПОЖЕЛАВАМЕ ПОДОБНО НЕЩО ДА СЕ СЛУЧИ НА СИН НА СЪДИЯ ИЛИ ПРОКУРОР.
111
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време такива щяха да ги натрошат в полицията.Така че дори и да искат - НЯМА да могат повече да тормозят други.Извратен стана света, извратен...
110
0
 
22
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Поднесли извинения ...да . Хората мислят че едно извинение решава всичко
109
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ще ги съдят,ще ги вържа за теглича голи и ще ги влача докато мърдат.След това ги оставям в някоя дълбока пряспа със сняг.На такива само смърт.Те в затвора няма да се поправят ,а ще се изучат повече.
108
0
 
39
 
! Отговори
Петкан преди 7 години
Защо показвате този човек, а не покажете снимки на онези двамата *** ????
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всяко действие има противодействие. Рано или късно. Освен това съдбата е странно нещо. Няма начин такова нещо да ти се размине някак в рамките на живота.
106
0
 
18
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Егати и аз искам да напдна полицай с кухненски нож ида ми се размине с порицание, значи със зъби и нокти трябва да се борим съдебната практика да важи при нови дела, така ще има равновесие в системата , щом го е пуснал веднъж съда ще го пусне пак.
105
0
 
28
 
! Отговори
АЙДЕ преди 7 години
ето такива , за които живота и достойнството нямат значение за тях- нямат и място в нашето общество! Мисля, че съдията трябва да им даде бонус + 5 години върху максималната присъда!
104
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Егати хората бе. Тия злосторници са били директно за затвора още преди гаврата с( таксиждията)! Ама нали в БГ винаги децата на важните клечки са с предимство и си пикаят кьдето си искат! И по тая причина, винаги дьр.. ни ще бьде корумпирана!
103
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родителите на Евстати още в първите дни след инцидента се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.------------------------Дека спахте татковци ? Плющяхте кравите на полето ли ?
102
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
V USA na vseki 6 sekundi stava ubiistvo,v evropeiskite stolici vseki den atentati.Taka si vurvi svetut ot sutvorenieto.Prosto se nauchete da se zashtitavate ili se vuorujete.
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ,така е номер 117 не знае много , много неща за политиката.
100
0
 
10
 
! Отговори
Hvanahme gi преди 7 години
Ние гихващаме и ние си ги пускаме
99
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посегнал на полицай с нож ?Защо не е закопан още ?Интересува ме въпросните господа колко данъци/здравни осигуровки са внесли до сега в живота си. Защото изобщо не смятам за умесно да ги интегрираме обратно в обществото... за тях има бъзо решение ... язовира.