Путин нареди: Ударната ядрена мощ на Русия да се засили!

И сега Русия е по-силна от всеки агресор, каза президентът
22 дек 2016 18:00, Елка Василева
292
Путин нареди: Ударната ядрена мощ на Русия да се засили!
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин заповяда днес през 2017 г. да бъде засилена ударната ядрена мощ на федерацията с ракети, способни да преодолеят всеки противоракетен щит от рода на ПРО, която Вашингтон планира да разположи в Източна Европа, предаде Франс прес.


Пред колегиум на руското министерство на отбраната върховният главнокомандващ настоя военните да фокусират усилия върху ключовите задачи, съобщи ТАСС.

"Трябва да се укрепва бойният потенциал на стратегическите ядрени сили, на първо място с ракетни комплекси, способни гарантирано да преодоляват съществуващите и перспективните системи за противоракетна отбрана", подчерта по-специално Путин, предадоха ТАСС и Франс прес.

Вместо да обедини усилия в борбата с международния тероризъм, НАТО обяви Русия за основна заплаха и продължава да увеличава военния си потенциал край нашите граници", отбеляза руският президент.

"Много предстои да се направи за укрепване на армията, но дори и сега Русия е по-силна от всеки агресор", каза Путин, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

"Но ако сега ние дори за момент се отпуснем, ако ние допуснем и един пропуск и провал в модернизацията на армията и флота ни, в подготовката на войската, ситуацията може бързо да се промени. Предвид скоростта, с която сега се случват събитията по света, ние дори няма да успеем да забележим това", предупреди руският президент, цитиран от ТАСС.

В Европа са разположени над 200 модернизирани американски авиобомби с ядрен заряд - в Белгия, Италия, Холандия, Германия и Турция, съобщи пред участниците в заседанието руският министър на отбраната Сергей Шойгу. "Това създава допълнителни трудности за Русия, на които не можем да не реагираме", изтъкна той.

Министърът съобщи още, че за първи път в историята на Русия всичките й граници са "покрити от противоракетни системи за ранно предупреждение", предаде АП.

Русия поддържа в добро състояние своята ядрена триада - стратегическата авиация, междуконтиненталните балистични ракети и атомните подводници, въоръжени с ракети, увери Владимир Путин на заседанието. Триадата "играе ключова роля в запазването на стратегическия паритет", напомни той.

Делът на модерните въоръжения в ядрените сили на Русия е почти 60 процента; подобрена е и подготовката на войските, както показа последното стратегическо командно-щабно учение "Кавказ-2016", добави президентът.

Руският държавен глава вече обяви през юни 2015 г. влизането на въоръжение в ядрените сили на над 40 нови балистични междуконтинентални ракети, които са способни да "пробият и най-модерните системи за противовъздушна отбрана" в отговор на американския проект за разполагане на тежки оръжия в Източна Европа, припомня Франс прес.

Русия е обезпокоена от разполагането в Румъния и Полша на елементи от американския противоракетен щит, който според нея е насочен срещу нейните способности за ядрено разубеждаване. Според Вашингтон този щит е предназначен да защитава Европа от евентуална иранска заплаха.

"Трябва да внимаваме за всяка промяна в баланса на силите, трябва да следим внимателно и политико-военната ситуация в света и преди всичко по руските граници и да коригираме навреме нашите планове, за да елиминираме потенциалните заплахи срещу нашата страна", заяви Путин пред военните.

В последната руска военна доктрина, приета през декември 2014 г., не се споменава за възможност за превантивен ядрен удар при каквито и да са обстоятелства. В документа се казва, че Москва си запазва правото да използва арсенала си само в случай на агресия срещу нея и срещу нейните съюзници или в случай на заплаха за самото съществуване на държавата, отбелязва Франс прес.

В края на юни Путин обвини НАТО, че иска да въвлече Русия в трескава оръжейна надпревара и да наруши военния баланс, установен в Европа след разпадането на СССР.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
10
 
! Отговори
Диана преди 7 години
До ТойЗабравяте човешкия потенциал, руския човек-патриот!!!!
128
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Кукловодътами да...."сила са ' в ядрената енергетика...:) След САЩ Канада Великобритания , Корея/северна/ Франция, Япония................Хихихи!! Просия била номер едно по ядрена енергергетика!!!
127
8
 
7
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Преди часове....Тръмп- ще развиваме ядреният си арсенал! Опаааа! Какво става. таварищи - нов Рейган! Нови звездни воини - и Рассия при СССР!
126
9
 
11
 
! Отговори
Той преди 7 години
Колкото по силна е Русия толкова по добре за нас,тя е наш закрилник.-------------------------164 Кога в историята се е случвало това
125
6
 
11
 
! Отговори
Той преди 7 години
Русия е най-богатата страна на света от така наречените геополитически ресурси ( злато , нефт и газ ) като добавимтова е са и номер едно в атомата енергия-----------------------------161 Куклата Това не е истина по запаси на петрол Венецуела е на първо място По ядрена енергетика се нареждат на трето или четвърто място след Щатите Франция а да не би и Южна корея вече . Само в природния газ може би са първи Но всичко това нищо не значи Нищо друго освен че са суровинен придатък на Европа
124
9
 
13
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Колкото по силна е Русия толкова по добре за нас,тя е наш закрилник.
123
7
 
14
 
! Отговори
бауууу преди 7 години
Кучетата по долу си лаят а Русия е все по силна и уважавана ....
122
2
 
6
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Тризъбеца vs. Кръста .......
121
6
 
14
 
! Отговори
Кукловодът преди 7 години
Ама ви чета и се хиля . 99% пиете по една ракия и ставате президенти . Русия е най-богатата страна на света от така наречените геополитически ресурси ( злато , нефт и газ ) като добавимтова е са и номер едно в атомата енергия . Тоест на тях не им трбва да произвеждат нищо друго освен оръжия за да си пазят богатството . Другите ходат на крака да им се молят да им продават ресурси . Това е истината . Жалкото е че ние сме продажници и си продаваме златото без пари на Канадците и Хамериканците
120
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин нареди: Ударната ядрена мощ на Русия да се засили!- едновремнно с това да се борим руската армия да оцелее след като Украйна вече не произвежда руското оръжие в свойте 250 оръжейни завода.
119
4
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
абе републиканците пак им бутнаха гонка в вооружениях а тръмп още даже не е стъпил в длъжност... чекаме перестройка до десет годин.
118
19
 
10
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Може ли да си толкоз *** бре Путине?????????? В кой век сме бе гангстере????????????Ако унищожиш щатите и западна европа с какво производство ще им замениш икономиката?????????? А колко Руснака ще загинат под бомбите Ви,това питаш ли се?????Ще дойде време когато и за преговори няма да Ви търсят и за хора няма да ви считат.
117
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята учи че след или в края на управлението на такива като Путин държавите им са претърпявали катаклизъм от който не са могли да се измъкнат
116
6
 
6
 
! Отговори
45 преди 7 години
stiga ste lali kato pincheri,sreshtu RUSIA1 !!!!
115
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подаръците за Коледа от Руския дядо коледа за Европа са ...ядрени ракети.
114
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак не внимавате, Ердо и Путин следят този сайт за общественното ви мнение, после да няма не искам недей.
113
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жужи първо да спре лосиона дето изтрови хората ,а после да напада Европа.
112
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трябва да се укрепва бойният потенциал на стратегическите ядрени сили, на първо място с ракетни комплекси, способни гарантирано да преодоляват съществуващите и перспективните системи за противоракетна отбрана", подчерта по-специално Путин!
111
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли гнома при японица по чорапки и как мърдаше с пръстета докато японеца седеше невъзмутим . Нарочно го прикараха така за да се види какъв психар е . Всеки психолог веднага би го освидетелствал.
110
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този защо се печри с нападателни оръжия срещу ПРО Ще напада Европа ли