ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС

Те са определени с точността на лазер, заяви говорител
13 яну 2017 15:10, Елка Василева
289
ЕК: Санкциите срещу Русия почти не вредят на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Въвеждането на санкциите на ЕС срещу Русия почти не оказват въздействие на европейската икономика. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция.

Санкциите са определени с точността на лазер и имат минимално въздействие върху икономиката на държавите от Общността, заяви говорителят.

Той добави, че са приложени успоредни мерки, които да сведат до минимум отражението на санкциите.

От март 2014 г. ЕС постепенно наложи санкции на Москва в отговор на анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна. Санкциите ограничават достъпа до първичните и вторичните капиталови пазари на ЕС на пет големи руски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни предприятия, установени извън Общността, както и на три големи руски дружества в областта на отбраната и три големи енергийни дружества.

ЕС наложи забрана за търговия с оръжия, за износ на изделия с двойно предназначение за военна употреба или за военни крайни потребители в Русия.

Ограничен бе достъпът на Русия до определени чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат използвани за проучвания и производство на нефт.

Европейската инвестиционна банка временно преустанови одобряването на нови дейности за финансиране в Руската федерация. Прилагането на двустранните и регионалните програми на ЕС за сътрудничество с Русия беше преразгледано и някои програми бяха временно преустановени.

Прилагането на наложените санкции бе удължено през декември 2016 г. поне до края на юли тази година.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
7
 
! Отговори
Стига лъжи! преди 7 години
Не ви ли омръзна? Исторически погледнато Крим не е бил Украински никога! "Прехвърлянето му към Украина е административен акт - все едно кмета на Младост да прехвърли някаква махала към кмета на Изгрев. Каквато и да е била причината навремето. Погледнете за т.н. Кримска война - да се споменава някъде там за Украйна?Хората в Крим са били, са и и искат да са Руснаци. Ако някой друг би имал претенции за Крим - това са 'кримските татари'. Но не и украинците.
93
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЕми вземи погугли малко. Има си облигации, има си и на кого принадлежат тези облигации и кога са падежите. На времето Хрушчов го прехвърли към Украйна, защото договорът е с РССР и първият падеж беше 54 година. От тогава е в мораториум, защото Крим, който е в залог не беше руски. Сега вече е. Сигурен съм, че американците ще джиросат дълга, поне част и Китай, който държи сериозна част, ще го компенсира със Сибир. Путин идеално ги знае тия работи. И Лавров ги знае. Останалото е театро.
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боби, я пак им кажи как санкциите укрепват руската икономика чрез импортозамещението!!!
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиКакво да избират, бе Боби. Купиха си го бе! Крим е КУПЕН. При Ленин! И дългът продължава да трупа лихви. На момента надхвърля американският държавен дълг. Сега ще видиш как Тръмп ще почне да говори за престуктуриране и за прехвърлянето му към Русия.
90
1
 
6
 
! Отговори
така мисля преди 7 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ОПИТВАТ НОМЕРА НА РЕЙГЪН С НАДПРЕВАРАТА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО, НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ТОГАВА ЦЕЛИЯ СОЛЛАГЕР ЧАКАШЕ НА РУСНАЦИТЕ. В ДНЕШНИЯ ДЕН ТЕ РАБОТЯТ САМО ЗА СЕБЕ СИ И В ТАНДЕМ С КИТАЙЦИТЕ И ПРИРОДНИЯ РЕСУРС КОЙТО ГО ИМАТ............НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ ОНОВА!!!!!!!!!! А ЕВРОПЕЙЦИТЕ ОТ ТОВА САМО ГУБЯТ, НО БОЙ И ЕВАНЕ ....НЕ СЕ ПРИЗНАВАТ!!!!!
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже господи Боби. Да ти постна ли сръбски официоз от 1874 година, където самите сърби пишат, че се създава санджак Косово в ЗАПАДНО БУГАРСКО. Колкото до Крим, той е документално американско-еврейски и Путин го взе за да отмени антидействията на Хрушчов. Майдана в Украйна беше само предтекст. Проектът за Велик Израел от Йерусалим до Симферопол е стар поне 2 века и никой не го е отменял. В този контекст е "Крымская Калефорния" и войната в Сирия и *** в Палестина и Турция. Всичко си е по план
88
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 7 години
И мен вчера почти не ме изнасилиха.
87
3
 
4
 
! Отговори
ЮТУБ- ЖИЗНЬ В РОССИИ преди 7 години
ВЛЕЗТЕ И ГЛЕДАЙТЕ ,УВЕРЕТЕ СЕ САМИ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТАКА НАРЕЧЕНАТА "ВЕЛИКА РУСИЯ" ! ИМАТЕ ГОЛЯМ ИЗБОР ОТ СТОТИЦИ КЛИПОВЕ ! АЗ ЛИЧНО МНОГО ГИ ГЛЕДАМ И СЕ КЕФЯ НА МИЗЕРИЯТА НА РУСКИТЕ АГРЕСОРИ !
86
2
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Всеки път когато чуя, че санкциите срещу дребния са удължени или утежнени, сякаш мед и масло ми се разливат. :)))
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При руснаците дружба значи първо взимаме и ще ти даваме.
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиЗащо се правиш на ударен и само пробутваш рудка пропаганда? Санкциитр са персонални, финансови и трхнологични./ оръжие и еисоки технологии, които могат да послужат на *** да прави оръжия/. Това са санкциите. Другото са контрасанкциите на джудженцето.
83
0
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
"Индийската нискобюджетна авиокомпания SpiceJet сключи договор с американския самолетостроителен концерн Boeing за закупуването на "до" 205 самолета.С новата поръчка SpiceJet се опитва да отнеме пазарен дял от индийския лидер IndiGo. Той очаква доставка на над 400машини A320neo на европейския производител Airbus и към момента държи пазарен дял от 42% от силно растящия индийски пазар на въздушни превози."
82
0
 
2
 
! Отговори
за първи път след кр преди 7 години
До Анонимен - Кратко уточнение за първи път след ВСВ силово граници бяха променени в Югославия. Дотолкова силово, че чак нова държава беше създадена силово. И огледай се чиа военна база е там сега. Подсказван - не е руска.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трогателно е да четеш как руските мекерета защитават интересите на ***!
80
1
 
0
 
! Отговори
БГ преди 7 години
РУСНАЦИТЕ НЕ ВРЕДЯТ,НО АРАБИТЕ ДА,ТЕ ЗА КАКВО ДОЙДОХА И КОЙ ГИ ПРАТИ,КАТО ГЛЕДАМ ИСТОРИЯТА ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ЗА РУСИЯ,ЗАЩО ЛИ,КЪДЕ ИМ БЪРКА НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА,КАТО СА ИЗОСТАНАЛИ ОСТАВИ ГИ ДА УМРАТ ОТ ГЛАД,СЛЕД КАТО СЕ ЗАГУБЯТ БЕЗ ВОЙНА ЩЕ ЗАВЗЕМЕШ ТЕРИТОРИИТЕ,ЩО СЕ ПЪНАТ СЕГА,ПРЕДИ 70 Г И ПРЕДИ 120.ХОРИЦАТА СИ НАПРАВИЛИ ДЪРЖАВА И Я ОТСТОЯВАТ С ЖИВОТА СИ,ЗАЩО СЕ БЪРКАТ КЪДЕТО НЕ ИМ РАБОТА,ИЗЧАКАЙТЕ ЩОМ СА ГЛАДНИ И ЖАДНИ,КАТО ГЛЕДАМ ЕДВАМ ДИШАТ.РАКЕТИ НА 2000 КМ ТОЧНОСТ ДА 2 М.,КОНТИНТИТЕ СИГУРНО ДО1КМ
79
0
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Анонимен 101, харесва ти да си зависим от руския газ, така ли
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската *** разбира само като се говори сезика на силата. Руските мeкepeта като Радев точни това искат, Запада да вдигне санкциите и да пикаже слабост,за да си прави джуджака каквото си иска. Но просто няма да стане! Санк ии до дупка!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми аз това казвам. Лятото ходих до СП за 73 рубли на евро, а сега е 62.
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЖ КУРСА НА ЕВРОТО В ДОЛАРИ, БУНАК2015 - 1.402016 - 1.04Както се казва, еврото се срина с лазерна точност.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иного *** народ се навъди навсякъде. Време е да се рестартира системата.