Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!

Той призова Путин и Тръмп да заклеймят ядрената война
28 яну 2017 15:28,
231
Горбачов злокобно предупреждава: Светът се готви за война!
Снимка: архив Reuters

Бившият съветски лидер Михаил Горбачов отправи злокобно предупреждение: "Светът се готви за война", съобщава АBС News . С оглед предстоящия телефонен разговор между Тръмп и Путин, Горбачов призовава лидерите да сложат край на това, като инициират резолюция на ООН, която по същество да забрани ядрените войни.

"Призовавам членовете на Съвета за сигурност на ООН – органът, носещ главната отговорност за международния мир и сигурност – да направи първата крачка", пише нобеловият лауреат за мир в статия за списание Time, предаде "Фокус".

"Конкретно предлагам на среща на Съвета за сигурност на ниво държавни глави да се приеме резолюция, в която да се заявява, че ядрената война е нещо недопустимо и никога не трябва да се случи".

"Смятам, че инициативата за приемането на подобна резолюция трябва да дойде от Доналд Тръмп и Владимир Путин – президентите на двете държави, притежаващи над 90% от световния ядрен арсенал и поради това носят специална отговорност", посочва той.

Хиляди известни учени, сред които и 11 Нобелови лауреати, подписаха петиция срещу указа на американския президент Доналд Тръмп за ограничаване на приемането на бежанци в страната с цел да не могат да влизат ислямски терористи, съобщи днес  вестник "Вашингтон пост".

Според вестника петицията е била приготвена и разпространена още в четвъртък, преди президентът да подпише указа. Сред първите подписали са редица насители на Нобелова награда, медалисти на премиите "Фийлдс" и "Джон Бейтс Кларк", членове на Националната академия на науките.

Вчера в Харвардския университет се е състоял протестен митинг срещу намерението на Тръмп. Подобни протестни прояви е имало и в редица други университети из цялата страна през последните дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още по темата: Владимир Путин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тия войни,пийте си водката.
127
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Горбачов е руснак: поклонете му се,глупи русчофили и му целувайте краката!
126
3
 
23
 
! Отговори
За съжаление.. преди 7 години
Както е казал Бисмарк - Европа се намира на кофти геостратегическо място, а САЩ ги пазят два океана и два слаби съседа. Въпроса е: отново ли Европа ще бъде в ролята на булката или ще оцени надвисналата опасност с ответни действия? Намек за съюз с Русия или Китай може би ще очовечи побъркалите се американци.
125
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак призовавам държавата ДА ЗАБРАНИ руска телевизия по селските кабеларки.Кремъл зомбира селяните по-ловко от ислямска държава.Скоро всички ще са готови да се жертват в името на Путин и това не е преувеличение
124
5
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
обезпокоен е библеиският предател пак се опитва да помогне на господарите си знае юдата че свръх силите РУСИЯ и КИТАИ ще унищожат целият запад начело със НАТо и сАЩ за броени часове
123
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
империята на злото-САЩ
122
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Империята на злато, където народът оскотява в казармени условия и няма собствена дума за МИР, мисли само за ВОЙНА!
121
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този изкукуригал дъртак дава прогнозивервайте му
120
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
166, какви хапчета? Готвят ни световна война за преразпределение на капитала в полза на англо-саксонците! Хиляди учени изказаха опасения, че часовника на ядрения апокалипсис никога не е бил толкова близо. А Горбачов не е вчерашен и не би алармирал за световна война случайно. Колкото и да се делите на леви или десни това няма да ви спаси когато гъбите започнат да падат..
119
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия понесе най-големята тежест от две световни войни, докато американците щракаха с пръсти и се готвеха да властват над света.. наистина ли очаквате точно Русия да започне война срещу Европа? Точно Великобритания и САЩ ще започнат войната срещу ЕС - хибридната вече я започнаха! Света се променя и то бързо. Или Европа ще се усети навреме и ще се съюзи с Русия или КРАЙ - още 100 години англо-саксонците ще се бият в гърдите върху планини от кости, че са пътеводители на демокрацията цивилизацията
118
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До преди 5,6 години преди Русия да стане "Велика Россия " не се говореше за война.Нямаше русофили, нямаше русофоби
117
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този на снимката вероятно вече е изкукал. Те руснаците само за оръжия и войни говорят. За друго не ги бива!Тях винаги някой ги заплашва и застрашава. Затова руската интелигенция отдавна емигрира на запад!
116
4
 
27
 
! Отговори
колибри преди 7 години
От Америка никога не е идвало добро. Да забранят миграцията, да си стоят на материка и далече от нас с мир и любов от разстояние. Инфантилни, агресивни, програмирани, роботизирани.........това е реалността за американците.
115
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
война може да бъде запалена само и единственно от сащ.само че русия и китай вече са по силни и кравария ще бъде смазана заедно със останалия западен фашизъм
114
8
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 7 години
От Брежнев насам всички Генсеци на КПСС и след това президенти са евреи . Другаря Михаил Гарбер е наясно със ситуацията . Щатите , Великобритания , Канада и Русия ще бъдат рекетьорите на Света . Те ще диктуват и ще воюват с несъгласните ......................
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ти гърбуч си един от виновниците.анатема ако не беше съсипал съюза сега нямаше да има запад и война
112
2
 
2
 
! Отговори
Чърчил преди 7 години
Войните са заложени в развитието на човечеството те дават мощен тласък на техническото и икономическо развитие, преразпределят световните пазари и влияние и същевремено променят мисленето на хората...за това война ще има и който не вярва и не се готви за нея е ***...
111
10
 
2
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 146А, така ли било? Ами защо тогава досега всички русофилчета скимтяхте от щастие, че Доналд Тръмп обичал Путин и Русия?Май точно обратното ще излезе, а?Май Путин е примрял от страх предвид предстоящия разговор с Доналд Тръмп когото сам вкара в Белия Дом?Голям автогол си вкара Путин с тоя Тръмп май, тепърва предстои да видим, но най-много ме е жал за американците. Жална им майка с тоя президент. Обаче няма да издържи дълго, ще го свалят, ще видиш! Ще бъде първия свален президент!
110
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
148, не са глупости. Това се готви отдавна. Великобритания и САЩ искат отново да дирижират света, да експлоатират и унижават мирните народи. Искат отно да стъпчат Европа и да я превърнат в покорен васал. Американските фашисти трябва да бъдат изгонени от Европа, а Юнкер да ходи да се моли на Путин за прошка и съюз.
109
1
 
9
 
! Отговори
Айде кво се правите преди 7 години
Целта на всеки един е да работи по-малко и да взема повече. Докато това е така кви ще да идват на власт все там.