Пропагандата в Русия зад Тръмп, опозицията го критикува

Руски печат: Телевизиите го показват като строител на нова Америка
Обновена: 31 яну 2017 09:05 | 31 яну 2017 08:56, Елка Василева
79
Пропагандата в Русия зад Тръмп, опозицията го критикува
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Руската опозиция критикува новия президент на САЩ, а държавните медии го подкрепят, констатира "Независимая газета".

Указът на Доналд Тръмп, забраняващ влизането в САЩ на хора от 7 мюсюлмански държави, според опозицията в Русия е нарушение на човешките права и атака срещу либералните ценности. Представители на партията ПАРНАС например заявяват пред вестника, че забраната е "в разрез с логиката на човешките права".

Руската телевизия обаче вижда нещата другояче, отбелязва изданието, цитирано от Би Би Си: "Стана интересна рокада - пропагандата и демократичната опозиция в Русия си размениха местата в отношението към ръководството на САЩ".

Още по темата

Телевизиите в Русия показват Тръмп като "строител на нова Америка" , а протестиращите се делят на няколко групи. Едни са изпълнени с носталгия по времето на Обама, а други настояват да се запази притокът на нелегална евтина работна ръка - спонсорират ги според изданието големите корпорации, които "не искат да дават работни места на американци и да им плащат високи заплати".

Експертите са сигурни, че медиите в Русия ще симпатизират на Тръмп само докато има надежда САЩ да вдигнат антируските санкции. "Колко ще трае това, зависи от изявленията на самия Тръмп за отношенията с Кремъл", казва политологът Николай Миронов.

Руските държавни медии днес са в еуфория от Тръмп заради "проруската му риторика", посочва колегата му Алексей Мухин, но не споделя емоциите им. "Тръмп е много сложна личност, с която властите у нас доста трудно ще могат да се разберат за нещо", смята аналитикът.

Диалогът между президентите на Русия и на САЩ тепърва предстои, но вече проличава, че политическите анализатори са формирали лъжливи очаквания в руското общество - така икономистът Василий Колташов коментира пред "Известия" изгледите за сваляне на санкциите срещу Москва.

Според експерта за целта са необходими продължителни преговори между Вашингтон и Москва, още повече че по ред вътрешнополитически причини Тръмп не може просто хей така да отмени санкциите. При това Тръмп вижда диалога с Москва не като взаимно насрещно движение, насочено към консенсус, а като пазарлък. Съответно през 2017 г. Русия може да разчита само на някакви промени в санкционния режим, заключава Колташов.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: САЩРусияДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
28
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Тръмп е човек, който изпълнява обещанията си за разлика от нашите политици, които лъжат като дърти ***, извинете роми, преди избори. Що се касае до Русия няма нищо по-хубаво от това двете суперсили да са в добри отношения и заедно да се борят против тероризма. Т.н. "протестиращи" мъже с розови шапчици и друга подобна ***, е ясно кой стои зад тях ... онази дето се кани да стане кмет на Ню Йорк от клана Клинтън ..
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама Хилари ще ми липсвате досвиданя придурки
10
7
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Всяка с0росоидна гнидау нас обича Меркел и Юнкер. Имаме си юнкер общество - изг3йчени умни и красиви толерасти по центъра на Софиия
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, че в Русия имало опозиционни медии!!! Ново двайсе!!!
8
8
 
5
 
! Отговори
Путинка Русева преди 7 години
А някъде в Русия живее американец, заедно с руската си девушка. Новият Ли Харви Осуалд. Въпрос на време е да бъде активиран.
7
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Какво означава да си велика държава:- Едната е изолирана от цивилизования свят и пропищява, защото загива...- Другата се самоизолира и целият свят пропищява, защото светът загива...
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господин Мухин сказал...Кой го слуша? Що не оди да лови мухи?
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРНАС"Имаджинариума на Д-р Парнас" с Джони ДепD
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5, Не откъде ще съм я чел. Цифрите на клавиатурата са една до друга, ба.стун или и ти си толкова дребнава душичка като всички сорроси?
3
0
 
5
 
! Отговори
Ут къдя, нъ къдя преди 7 години
Москва не вярва на сълзи....и на усмивки!
2
9
 
6
 
! Отговори
кой ял кой пил преди 7 години
Лошо ги чака Сащ. Трамп не си поплюва. Ще изолира Сащ от световната сцена и това ще бъде края на империята.
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 1 Само "1985" за такива сорросоидни бо.клуци като теб! Това заслужавате