САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!

Посланикът на Вашингтон в ЕС разочарован от антиамериканизма
Обновена: 5 фев 2017 09:04 | 5 фев 2017 08:51,
189
САЩ към ЕС: Бъдете благодарни, че ви помогнахме след войната!
Снимка: Reuters, архив

Избраният от Доналд Тръмп за посланик на САЩ в Европейския съюз Тед Малох разкритикува Общността за антиамериканизма, подчертавайки, че именно Вашингтон е помогнал на Стария континент да се възстанови след Втората световна война, предава Sputnik, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Малок призова европейците да покажат благодарност за приноса на САЩ за възстановяването на Европа, а не да проповядват антиамериканизъм.

"Нека си спомним, че САЩ са страната, която доведе до възраждането на Европа след Втората световна война. Това бяха нашата кръв, нашата пот, нашите сълзи и нашите пари, които направиха Европа такава, каквато е. Би било добре, ако имахме малко благодарност, а не това, което имаме сега - антиамериканизъм", коментира Малок в интервю за британската редакция на телевизия RT. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
16
 
! Отговори
Pet преди 7 години
A според някои между САЩ и Германия и сега няма подписан мирен договор и затова американските войски са там.
94
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Започва нова икономическа война САЩ-Германия.Къде е нашият интерес ?Малко по в страни, само с ЕС, но вече не само по правилата на Германия.Никога със САЩ!
93
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западна Европа да им благодари, че не попаднаха под руския ботуш като нас.
92
4
 
25
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Кой спонсорира Хитлер за да я има тази война ???
91
2
 
19
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
След войната САЩ, всъщност, колонизираха Зап. Европа. След "перестройката" и източна.И трябва да им целуваме ръце за това.
90
3
 
30
 
! Отговори
балама преди 7 години
Абе, САЩ колко спечелиха от войната, въоръжавайки и двете страни - и Германия, и Русия.
89
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-после шанс Европа да се еманципира от САЩ, което не значи, че трябва да се хвърли на врата на дядя Путин.
88
9
 
10
 
! Отговори
АБСОЛЮТНО ВЯРНО преди 7 години
ТОВА ГО ТВЪРДЯХА ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙЦИ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДЕСЕТИЛЕТИЯ , ТОВА Е ИСТИНАТА .
87
2
 
21
 
! Отговори
... преди 7 години
Цели заводи гепиха и едните и другите, че заедно с инженерите и документацията!
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напечатвам едни хартийки и ти ги давам, при условие обаче, че купуваш от мен, разбира се, че се подписваш че тези бумажки форевър са номер едно...моята икономика процъфтява, народът ми благоденства, а онези балами, даже ми дължат пари...в един момент обаче, дойчовците се усещат и започват да въртят същия номер( пример Гърция и отчасти ние, както и много други)...Аааа, не е хубаво така ! И се започва един вой, икономическа, а може би и гореща война.
85
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен-------------То по същата логика ЕС трябва да е благодарен и на Русия,-----------------За какво ЕС трябва да бъде благодарен на ***, бе ***? По силата на някаква извратена русофилска логика ли? По същата, по която България трябва вечно да бъде благодарна на Русия?
84
9
 
17
 
! Отговори
Васо преди 7 години
САЩ каквото дадох си го взеха десетократно. Айде стига с тия локуми. Русията не може да е на печалба, щото зад победата и стоят милиони човешки живота. Ама там това не се цени. Даже е въпрос на чест и доблест.
83
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То по същата логика ЕС трябва да е благодарен и на Русия, ама руския посланик не реве като малко дете пред медиите, нали?Няма място за благодарност, няма място за сантименти - капитализъм е!
82
4
 
18
 
! Отговори
Некъв кестен преди 7 години
Да, САЩ са помагали, но цялата вина за конфликта в Северна Африка и Близкия Изток е изцяло по тяхна вина. Кой влизаше в Ирак, Либия и помага на джихадистите в Сирия? Ай да не сме ние от ЕС, а да са САЩ.
81
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли филмът,,Подводница U-21", там славен американски екипаж, начело с Джон Бон Джоуви, открива немската шифровъчна машина, което обръща битката за Атлантика, а историческата истина е, че английски екипаж сторва това!? Та мисълта ми е, че Холивуд и Дискавъри, по един рафиниран, но все пак Гьобелсов почин, прекрояват историята за американско ползване, което обаче дава разсейки в местните краварофили.
80
8
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Американците и те почнаха да го карат по руски тертип. Вече близо век и половина руснаците ни карат вечно да им бъдем благодарни за освобождението, да им пълзим в краката и да им лижем ботушите. Ще излезе , че Тръмп е ученик от руската шсола!
79
5
 
31
 
! Отговори
HH преди 7 години
Да сме им благодарни, че ни продадоха на СССР??? За " народния" съд?, За бомбардировките над цивилно население? Или за това че ни принудиха да изоставим българските земи в Сърбия, Македония и Беломорието? Гетдафакап!!!
78
3
 
11
 
! Отговори
Не сьм русофил преди 7 години
Тука богатия пенсионер компания трьмп се изказал прекалено лакомо! Ако не бяха успяли руснаците по то време да защитят русия, можеби сега в момента в света Iphone tableti нянаше да сьществуват!
77
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не гледайте само Дискавъри, а четете и книжки ако искате да сте наясно със събитията от Втората световна война. Има достатъчно обективни западноевропейски историци. Пропагандните филмчета от САЩ колко са велики, които гледаме имат малко общо с действителността!
76
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все едно да кажеш, ако Германия бе спечелила войната, че България и Румъния са спечелили битката понеже ние сме доставяли храната и облеклото( които и досега не са ни платени), а румънците горивата.А за битката за Атлантика, по-голям принос има Англия, но сега сервилно оставят Големия брат да си приписва заслугите.