Фийон няма да се оттегли от президентската надпревара

Аз съм почтен, посочи кандидатът за президент на Франция
8
Фийон няма да се оттегли от президентската надпревара
Снимка: БТА

Кандидатът на консерваторите за президентските избори във Франция Франсоа Фийон заяви, че няма да се оттегли от надпреварата, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

На специална пресконференция Фийон обяви, че не е действал незаконно и по-късно днес ще огласи в интернет авоарите си. Той обаче се извини на французите "за грешката си" да назначи на съпругата и децата си като парламентарни сътрудници.

Наред с това експремиерът повтори, че заплатата на жена му Пенелоп е била напълно заслужена, а всичко извършено, за което съобщава печатът, е съвсем законно и прозрачно, посочва Франс прес.

Фийон заяви, че не вижда причина да връща парите, изплатени на жена му като негов сътрудник, отбелязва Ройтерс. "Тя заемаше този пост в течение на 15 години и това при месечно възнаграждение от чисти 3577 евро е напълно оправдана заплата за човек с диплома по право и литература", каза бившият премиер.

"Аз съм почтен. Тези обвинения се стовариха върху мен като гръм от ясно небе", заяви Фийон и увери, че е работил за страната си, без да нарушава закона и осъди "медийния линч", на който по думите му е подложен.

"Нямам какво да крия. Аз и съпругата ми отговорихме на всички въпроси на следователите", каза 62-годишният кандидат на партия "Републиканците", цитиран от ТАСС и допълни: "Аз съм единственият кандидат, способен да постигне национално възстановяване".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Францияфрансоа фийон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че що да се оттегля? Те сегашните да не са по - различни от него? В цяла Европа са така.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма партенка му спретнаха, ама не толкова от любов към Льо Пен, колкото защото каза, че ще е против санкциите за Русия. Голям майтап. Тия французи очевидно имат проблем с жените си. За тази на Оланд също се носят митове и легенди. Вероятно ако ги проверят всички, ще се окаже че 70% са си назначили жените, любовниците, дъщерите и синовете на сладки полу-виртуални постове.Зле да им е. Щото Тръмп не си назначи цялото домочадие. Навсякъде го правят и изобщо не им и мига окото.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя го водеха главния противник на Льо Пен... Работата се пече. :)
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако това му е най голямата далавера, златен да го позлатиш. Обаче му липсва изобретателност. Тук дъщерята и жената отиват да съветват колегата, а неговите назначавам аз и така по цели фамилии във властта.....
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този Бойко Фион Борисов ли се казва