Разпитват 5 часа кандидата на френската десница за президент Фийон

Той е разследван за назначения на фиктивни дължности
31 яну 2017 10:26, Елка Василева
8
Разпитват 5 часа кандидата на френската десница за президент Фийон
Франсоа Фийон и съпругата му Пенелоп. Снимка: архив, Reuters

Близо пет часа е продължил разпитът на Франсоа Фийон, кандидата на френската десница за президентския пост, разследван по подозрение в назначения на фиктивни длъжности. Това съобщи пред телевизия Бе Еф Ем Антонен Леви, адвокатът на политика, предаде ТАСС.

Вчера Фийон и съпругата му Пенелоп се явиха в прокуратурата, за да бъдат разпитани като свидетели в рамките на скандалната афера, станала известна във френските медии като "Пенелопгейт".

Предварителното разследване засяга разкрития на седмичника "Канар аншене" от миналата седмица, че Пенелоп Фийон е получила общо около 500 000 евро бруто като парламентарен помощник на съпруга си, а след това на приемника му в парламента от 1998 до 2007 г. и от 2012 до 2013 г.

Разследва се и назначението й в сп. "Ревю де дьо монд", където е получавала месечна заплата от 5000 евро през 2012-2013 г. Проверява се дали е извършвала действителна работа на тези длъжности.

Фийон и съпругата му представиха данни, опровергаващи обвиненията на "Канар аншене", заяви адвокатът. "Готови сме, ако потрябва, да представим нови доказателства, че Пенелоп Фийон наистина е извършвала полезна работа като помощничка на съпруга си в Националното събрание", добави той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Францияфрансоа фийон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Изглежда левицата в западна Европа е взимала уроци от тази/***/ в източна..Тормоз, фалшивки, разправа чрез съда...
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е приятел на Путин значи няма как да е читав този лигльо. Май ще е най-добре Макрон да спечели (не съм социалист, но той ще се окаже най-малкото зло)
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли крайнодесен неразследван и неосъждан за някакви престъпления?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След това активно мероприятие портив Фийон, изборите ще спечели Беноа Амон, който въвежда новият комунизъм във Франция: "Базов минимален доход 700 и кусур евро! Елате бежанци от всички страни - съединявайте се против европейските ***! Като им се работи толкова много на европейците, нека ви издържат, че и жените и дъщерите си да ви дадат!"Нищо, така мюслитата, които са дошли да правят задължителен корана в Европа, ще се изтеглят към Франция.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя го бива ще спечели.