Претендентите за президент във Франция под обстрел от "Уикилийкс"

Организацията публикува документи за Фийон и льо Пен
1 фев 2017 10:00, Петя Славова
7
Претендентите за президент във Франция под обстрел от "Уикилийкс"
Марин льо Пен. Снимка: БТА

Организацията "Уикилийкс" публикува около 4800 документа за Франсоа Фийон и Марин льо Пен, които ще се борят за президентския пост във Франция. съобщенията са публикувани днес на страницата на"Уикилийкс" в Туитър, предаде ТАСС.

Още по темата

Архивът с документи за Фийон наброява 3630 файла, а материалите, свързани с Льо Пен, са 1138.
И двамата политици напоследък се оказаха замесени в скандали, свързани с фиктивни плащания.

Френският в. "Канар аншене" публикува журналистическо разследване, което твърди, че съпругата на Фийон, Пенелоп, в продължение на няколко години е била зачислена като помощничка на мъжа си в парламента, получавала е заплата, но "не е изпълнявала никакви конкретни задължения".

По данни на изданието за това време са й били изплатени до 900 000 евро, пише БТА.

Водачката на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен е обвинена, че е назначила фиктивно като свои помощници в Европарламента ръководителката на канцеларията си Катрин Гризе и телохранителя Тиери Лежие.

От фонда на ЕП на Гризе са били платени общо 299 000 евро, а на Лежие - 41 500 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Нимойте така бе, при капитало сите лидери и бизнесменье са честни ора бе. Само *** са крадливи, е бае Тошо ка е зел едно одеалце и демократиньите не моа му го земат.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво е им фиктивното след като са си платили данъците по конкретен договор,няма назначени стари прароднини за издирване за минали години и роднини по линии за трети лица в минали времена или болен,неразположен,разположен но с боли го глава,изтичал до аптеката пък му прилошало по пътя,а по пътя задръстване,а там дим и се невижда,та с отклонение на първата пряка и в онзи-този магазин,работата не е заек та да избяга.
5
2
 
10
 
! Отговори
Червонец преди 7 години
Уважаеми, покрай дребните европейски скандалчета рискувате да пропуснете въпрос от изключителна важност и после да се тюхкате, че Путин бил действал тихо и подмолно. Авдеевка е на път да се превърне в "точка невъзврата" за хунтата, оглавявана от Потрошенко. Вчера Берлин обвини Киев за изострянето на обстановката в Донбас, а САЩ призна за десетките жертви, дадени от ВСУ и за хилядите мирни жители, останали без вода ток и отопление след масираните бомбардировки на жидо-бандерата. Новорусиянапред!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните гнусотии, вършени от политици за сметка на народа. ..нямам думи..
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой познава ли крайнодесни незамесени в тъмни сделки?
2
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Маринка Льо Пенка нема никакви шансове, руска ........
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенелоп, Марин поправено гръцко и българско име! Французите са такива жени, че жените им се слагат мъжки имена да не се различават!