Оланд: Москва използва всички средства за влияние на Запад

Методите са като тези от времето на СССР, заяви френският президент
6 мар 2017 10:22, Елка Василева
117
Оланд: Москва използва всички средства за влияние на Запад
Франсоа Оланд. Снимка: архив, Reuters

Френският президент Франсоа Оланд обвини Москва, че използва "всички средства за влияние върху общественото мнение (. . .) понякога със същите методи" като бившия Съветски съюз, предаде Франс прес.

В интервю за шест европейски вестника Оланд заявява, че дори вече да "не става въпрос за същата идеология като по времето на СССР", "понякога методите са същите, като добавим технологиите".

Според френския лидер Русия прилага "стратегия за влияние, включваща мрежи и постановки, твърде консервативни в морално отношение", но "и с претенцията, че брани християнството от исляма".

"Да не преувеличаваме нещата, но да бъдем бдителни", приканва той в интервюто си за "Монд", "Зюддойче цайтунг", "Стампа", "Вангуардия", "Гардиън" и "Газета виборча", което излиза преди насрочената за днес във Версай европейска минисреща на върха с участието на лидерите на Франция, Германия, Испания и Италия.

"Какво се стреми да постигне Русия?", пита френският ръководител и отговаря: "Влияние в пространствата, които са били нейни владения в бившия Съветски съюз", например в Украйна.

"Тя се стреми да участва в решаването на конфликти в света в своя полза", по-специално в Сирия, "утвърждава се като сила" и "сондира нашата съпротива", добавя Оланд.

Френският лидер призовава също да бъдат "демаскирани" "идеологическите операции", за да "се каже много ясно кой с кого е, кой кого финансира" и "защо крайнодесните движения са повече или по-малко свързани с Русия".

Обвиняван, че е съдействал за избирането на Доналд Тръмп в САЩ чрез хакерски атаки срещу Демократическата партия, Кремъл е подозиран от редица френски експерти в стремеж да повлияе на президентските избори във Франция чрез кибернападения и дезинформационни кампании.

Упорито опровергавани от Москва, френските подозрения се споделят обаче в Европа, където предстоят и други важни избори - например в Холандия през март и в Германия през септември, посочва АФП.

Париж никога не е спирал диалога с Москва независимо от разногласията. Да разговаряш обаче, не означава да се съгласяваш, когато те поставят пред свършен факт, отбелязва държавният глава на Франция, цитиран от ТАСС.

Франсоа Оланд определя като свой последен дълг, преди да напусне през май Елисейския дворец, "да направи всичко", за да не бъде френският президентски вот спечелен от лидера на крайнодесния Национален фронт Марин льо Пен. Защото в такъв случай "тя веднага ще започне процедура за излизане (на Франция) от еврозоната и дори от ЕС" - "такава е целта на всички популисти" от която и да било страна, казва Оланд.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оланд е абсолютно прав. Подривната дейност на Русия е навсякъде. Вместо да решават огромните си проблеми, руснаците си пъхат гагата където не им е работа и това ще ги съсипи накрая. Историята на брежневската дълга стегнация се повтаря.
87
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тая пък френска ***.....
86
4
 
1
 
! Отговори
европа преди 7 години
хахахаха а в Русия няма арабески и мюсулмани.Русия е държавата в Европа с най много мюсулмани и арабески по официални данни.Там също има изнасилвания и убийства,това там е ежедневие.Само от натравяне с алкохол и лосиони за вана измират повече руснаци отколкото европейци в атентати.Русия си купува всичко от Запада защото само не може да произведе нищо освен пшеница и картофи.Руснака не знае да работи.Никой не иска да ходи в Русия защото няма ред и закон.Русия без Запада е Монголия.
85
1
 
4
 
! Отговори
До 104 преди 7 години
Досега беше така, но от сега нататък Западът ще загнива(напълни се с готованци арабески), ще има атентати, изнасилвания и гражданска война. САЩ са в дългова криза и доларът е надута хартийка без покритие. Русия има всякакви природни богатства, а Китай технологии, а двете заедно имат и много злато. Ще наложат скоро златен стандарт и ОЙДЕ коньо на западо у ряката!
84
4
 
1
 
! Отговори
европа преди 7 години
Разликата е в това,че хората по сета искат да са под влиянието на Запада,а не на Русия.Просто Русия няма какво да предложи.Всеки човек на тази земя иска едно нещо,добър живот,човешка природа.А добрия живот,новото,модерното,тейнологичното,бъдещето,парите,всичко е на запад.Затова и дъщерите на Путин живеят на запад,богатите руснаци ходят да живеят и почиват на запад.А обикновения руснак живее бедно за да може богатите руснаци да живеят на запад,до като уж се борят с него.
83
2
 
9
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
Москва използвала всички средства за влияние на Запад. То добре, че Запада не използва всички средства за влияние в Русия??? Абе Оланд, кажи нещо по-умно. Ясно е, че всеки използва всички средства да се защитава и проектира влияние в своя полза. В Украйна да не би този Майдан да стана от самосебе си? Нюладн нали каза по това време, че САЩ са похарчили за пет години 5 млрд. за подготовката и няма да отстъпят и по този повод каза "майната му на ЕС", включително и на теб...
82
1
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Taзи година ще се навършат сто години от началото на ВОСР и ''гниенето на запада'' В същото време Русия процъфтява и благоденства. Така ще е и през следващите сто години.
81
8
 
3
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Освен революции и *** какво друго е дала руската *** на света?
80
4
 
4
 
! Отговори
Де Гол преди 7 години
С тези болшевишки номера срещу истинската френска десница, Оланд само нагледно демонстрира еврейския си произход.
79
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
А млъкни бе,френски ***.Гледайте си там шърли-мърли и плас пигал.
78
16
 
3
 
! Отговори
Ей преди 7 години
***, правете се че не виждате нищо и оставете руснаците да почнат да гафят и видимо да се ***. И после за една вечер ще ги изколим всичките, в леглата докато спят.
77
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия си бута гагата навсякъде и скоро ще яде хурката. То бива, бива, ама бивол за курбан не бива.
76
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този гол ***, оставящ лиги след себе си, когато се движи напред, може ли да отговори - защо на Русия няма право да търси влияние в други страни?Защо САЩ си прокарва път за влияние чрез насилие?Защо Меркел напълни Европа заедно твоята куха манерка с араби и се мъчи сега да ни ги натресе?Защо най-много са атентатите във Франция? Който има колонии, да отговаря за за лишените от препитание хора.Никой не може да забранява на никого да общува и да събира симпатии.Нали сте демократи?
75
5
 
8
 
! Отговори
BONBON преди 7 години
MARIN LUPENE STE VI SLOGI VSICHKI NA MESTO.PUTIN PAK STE E PRESIDENT. A VIE MR. STE VIDIM KADE STE VI GO NACHAKAT..
74
3
 
9
 
! Отговори
PUTAKIN преди 7 години
LOCHO MONSIEUR HOLANDE. SKORO STE VIDIM KAKVO STE PRAVICH ..
73
8
 
22
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
Съгражданите на мосю Оланд през ден биват разстрелвани, газени и взривявани от ислямски терористи, но мосюто не вижда гредата в своето око, но сламката в окото на Путин ужасно му пречи и го дразни. Как се нарича този синдром в психологията?
72
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На руската пропаганда кълват предимно нискоинтелектуални същества, лyмпени и мapгинали. Човек с повече от два грама мозък никога няма да повярва на руските лъжи.
71
4
 
9
 
! Отговори
ku ku преди 7 години
Mr. HOLAND. AKO MARINE DOIDE NA VLAST SPUKANO TI E GARNETO I D...TO
70
8
 
22
 
! Отговори
Станой от Ахелой преди 7 години
Аз съм като Оланд и Меркел - все някой друг ми е виновен - предимно Путин и руските хакери. Кога ми присвоили ника, кога ми пишат минуси на коментарите, кога не знам си какво си.....не може така, ще се оплача на дедо Соррос и на арменския архимандрит.
69
4
 
23
 
! Отговори
11111111 преди 7 години
Ще ви кажа една голяма тайна:да знаете мене Путин ми се обади и ме накара да гласувам за Радев.Ако има още такива като мене -признайте си! Знаете ли колко доволни ще останат "евроатлантиците".Били са прави ,само Путин назначи Радев в България,никой друг !!!!!!!!!!