Феминистка група е арестувана пред Кремъл

Разпънали плакат: "Мъжете са на власт от 200 години. Долу!"
Обновена: 8 мар 2017 16:20 | 8 мар 2017 16:15, Елка Василева
56
Феминистка група е арестувана пред Кремъл
Снимка: архив, Reuters

Членове на феминистка група бяха арестувани пред Кремъл в Москва, след като разпънаха транспарант с текст: "Мъжете са на власт от 200 години. Долу!", предаде Франс прес.

Според уебсайта ОВД-Инфо, който съобщава за арести на активисти, задържани за разпит са били седем души, включително две журналистки от опозиционния в. "Новая газета" и един фотограф. По-късно сайтът съобщи, че арестуваните са били освободени.

Правозащитничката Мари Давтян съобщи на страницата си във Facebook, че задържаните са общо осем.

Една от активистките - художничката Екатерина Ненашева, публикува във Facebook видео, което показва групата пред Кремъл с димки в ръце.

"Феминистките в Москва и Санкт Петербург ви поздравяват за 8 март", написа Ненашева.

Транспарантът прави препратка към императрица Екатерина Велика - последната жена, управлявала Русия, която умира през 1796 г.

Според независимата телевизия "Дожд" феминистките издигали също плакати, на които пишело "Жена за президент" и "Ние сме мнозинство".

Във видео послание по случай днешния ден за защита на правата на жените президентът Владимир Путин заяви, че руските мъже "ще направят всички възможно, за да се чувстват руските жени обичани, като по-често ги даряват с внимание и усмивки".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Русияфеминисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""" Тази вечер безброй руски жени ще бъдат ощастливени от юмруците на пияни мужици-точно както казва тов.путин. """Европейските и американските жени ядат повече бойно селянчетата в България още не са научили тазии други подробности.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подхвърлили малко долари за сензацияи опитване на почвата.
35
8
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
СЕФТЕ -----РУСКА СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ ----по "болшевишки"!!!
34
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Много глупости се пишат и то от хора които не са били в Русия.В Русия жените в семейството са с повече власт те командват до сега ако мъж бие жена го съдят и жените там прекаляват с тази власт.Същото е и в Полша там повечето затворници с леки присъди са в затвора зашото е бил жена си и тя се оплакала,На мъжете в Полша предимството беше, жената не може да се жалва ако мъжът и изневерява.Този закон е останал след войната защото много жени са останали без мъже но и теимат нужда от секс.
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей пак грантовашки напъни. Докато не ви разбият тиквите тролски няма мирясате. А фемишлюхите да не се правят на интересни. Който може го може, затова те не са Захарова или Поклонская.
32
8
 
2
 
! Отговори
конят ми се разсмя преди 7 години
До един там Абе те на себе си немогат да помогнат ти на Украйна ги нарече
31
14
 
3
 
! Отговори
таварищи преди 7 години
червени смешници
30
17
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Руските мъже ще направят всички възможно, за да се чувстват руските жени обичани, като по-често ги даряват с бушони под очите, шокчета, чембери, шамари с опакото (***), ритници по зад.ниците, избити зъби и прочие телесни повреди, с оглед наскорошната декриминализация на домашното насилие. Цивилизация и култура от където и да го гледаш...
29
1
 
4
 
! Отговори
не беше разкъсана преди 7 години
До факт (30)Нямам информация за укро-флагове в Донецк, но при цялото ми уважение и подкрепа на твоите чувства ще споделя, че преди няколко седмици на посещение в Донецк беше бившата наводчица и настоящ депутат в укро-Рада-та Надежда Савченко.
28
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До факт - От украински бомби ? Ами руснаците кат обстрелваха жилищни квартали , докато настроят вси4ки против " лошите украинци" ,малко ли хора загинаха .Ако не знаеш къде е Донецк и не си бил там не се изказвай .
27
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там не е Европа, с затвори като хотели. Смелоста им трябва да се подчертае.
26
14
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 7 години
Тази вечер безброй руски жени ще бъдат ощастливени от юмруците на пияни мужици-точно както казва тов.путин.
25
3
 
11
 
! Отговори
8-ми Март в Ню Йорк преди 7 години
Гледам в централната част на Ню Йорк банер с изтъкана от различни бели сини и червени цветя карта на Русия, над която пише: From Russia with Love.
24
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как за мурзилcкия ***, когато някой за нещо протестира в Русия, винаги имат пръст американците. Понеже русия е толкова цъфнала и вързала, рая на земята един вид и там няма никакви поводи за протестиране и единствено заговор на ЦРУ и заплащане може да осигури протест. Жалки сте и сте смешни в очите на всички, тролчета, глупави сте и ви се смеят, а парите, които изкарвате от това стигат ли ви за нормален живот?
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До този -Информацията ми е 1000% .Ако на тебе не ти се иска да е така ,твоя си работа.
22
3
 
14
 
! Отговори
факт преди 7 години
до лъжеца,Ако някой излезе с Украински флаг в Донецк,ще го разкъсат жив,там толкова много хора загинаха от Украински бомби.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много хубаво, че са го арестували! Надявам се и на строги присъди.
20
1
 
4
 
! Отговори
този преди 7 години
До Анонимен 28Лъжец...
19
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В центъра на Донецк ( площад "Ленин ") се проведе митинг (около 5000 4овека ) с украински знамена и с плакати " Путин , Хага те 4ака " . Нашите медии не написаха нищо .
18
2
 
2
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Жени и власт в Русия ми да си направят екскурзия до Англия там има по развито общество в Русия такива за какво са. Моля пример! Но до сега такъв тип общество с какво се е доказало, освен с видни протести по голи цици. Извинете, това мога да го видя и по други места.