Фронтекс бие тревога: Турция може и да не задържи бежанците!

Ситуацията в Турция буди въпроси за споразумението с ЕС
10 апр 2017 16:30,
139
Фронтекс бие тревога: Турция може и да не задържи бежанците!
Снимка: архив Reuters

Агенцията за европейска гранична и брегова охрана Фронтекс бие тревога за сериозна вероятност от анулиране на споразумението между Турция и ЕС за бежанците след отслабването на турските лужби заради чистките след опита за преврат в Турция, предаде БТА.

Тревожният сигнал се съдържа в секретен доклад на агенцията, публикуван в германския в. "Велт".

Още по темата

Frontex предупреждава за вероятността Турция да не бъде в състояние да задържи бежанци, които искат да избягат.

В доклада на агенцията, в който се анализират тазгодишните предизвикателства, свързани с бежанците, се извежда оценката, че ситуацията в Турция "буди въпросителни относно жизнеспособността на споразумението" на ЕС с Анкара.

В него се поставя акцент и върху въпроса за идентификация на бежанци по външните граници на ЕС, като се прави изводът, че повечето от тях са регистрирани по "горещите точки" в Гърция и Италия.

Въпреки това точната идентификация на голям брой мигранти, разполагащи с формуляри за идентичност, остава "значимо предизвикателство", се отчита в доклада. Същевременно според Фронтекс без задоволителна идентификация преместванията на тези хора в границите на ЕС могат да имат съществени последствия за сигурността.

Агенцията алармира, че все още продължава да съществува опасност заедно с бежанците в Европа да пристигат и терористи.

Във връзка с това се преценява, че заради военни поражения на "Ислямска държава" европейски бойци от терористичната организация са започнали да правят опити да се завърнат в родината си.

По тази причина "ролята на граничните власти, осъществяващи контрол над тези премествания става все по-значима", се казва още в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
12
 
! Отговори
И после какво. преди 7 години
ЕС ще спре преференциалните търговски отношения на Турчата. И те ще трябва да си продават стоките на Китай. Там ги чакат ???Икономически ще рухнат за 3 месеца -- а на Ердоган веднага ще му духнат под опашката, като се озъбят от глад Турчата !!!Туй да не ви е Русия, там и скотски да живеят се си харесват Путин
67
6
 
11
 
! Отговори
Кой тоз преди 7 години
Кой тоз Ердоган, не ще да е християнин !Кво ми го хвалите тогава бе *** !
66
24
 
15
 
! Отговори
EVET преди 7 години
ЕРДОГАНЕ БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!
65
19
 
12
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН! преди 7 години
САМО ЕРДОГАН , МОЖЕ ДА ОПРАВИ БАЛКАНИТЕ!САМО ТОЙ Е ЗАЩИТНИКА НА УНИЗЕНИТЕ И ОСКЪРБЕНИТЕ.САМО ТОЙ ,ЗАЩИТАВА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И СПИРА МИГРАНТИТЕ КЪМ БЪЛГАРИЯ!ОТКАК БЪЛГАРИЯ Е НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА---НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ С ТУРЦИЯ И НАШИЯ ЕТНОС!
64
3
 
5
 
! Отговори
demokratzia преди 7 години
da gi turiq da ebam vsichkite KOMYNuCTu ПАТРИОТИТЕ
63
2
 
15
 
! Отговори
Малоумници сме! преди 7 години
Стига сте плашили, да ги пуска то пък вече не се издържа!!! Ние като сме *** и си продадохме оръжието, сега голи и боси... Нито Ес нито Русия Нато Сащ им пука за нас... *** съдете се на себе си...
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАТРИОТИТЕ ДА ПАЗЯТ ГРАНИЦАТА БЕЗПЛАТНО...ТЕ ГИ ПАЗЯТ ЗА ХОРА С ДОКУМЕНТИ:-):-):-)ЗА ХОРА БЕЗ ДОКУМЕНТИ ИЗ ЦЯЛАТА ГРАНИЧНА ЗОНА ДА СЛОЖАТ НЕ ГУМИ ТОЗИ ПЪТ Е МИ ПАЛАТКИ, ДЕНОНОЩНО ДА ГЛЕДАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ***...:-):-):-):-)
61
0
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Да бъдат спокойни ПРАВИТЕЛСТВОТО макар и служебно взело е сериозни мерки да надгради и продължи предизборното решение на ПП за допълнително увеличение щата на Гранична полиция От няма и седмица от как започна назначаване на безработни младежи и такива в предпенсионна и пенсионна въздраст не по въздрастни от 60 години по документи на срочен договор.
60
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тия турци не задържат никакви бежанци. Бежанците си тръгват за Европа когато си поискат, турция плаши само гаргите...."ВЯРВАШ ЛИ СИ...ай да се махне турската жандармерията, която обикаля в граничните зони и да видим...Това, че на вас не ви показват тълпите, които се хващат и ги връщат обратно по лагерите:-):-):-)не означава твоето:-):-):-):-):-)МOРОН ТАКЪВ.
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВРОПА, САЩ, РУСИЯ, ЦИОНИСТИТЕ ИСКАТ ПОСЛУШНА ТУРЦИЯ, КОЯТО ДА РАБОТИ ЗА ТЕХНИ ИНТЕРЕСИ...ТЪРСЯТ КУКЛИ НА КОНЦИ...ЕРДО ИМ ВИКА АРЕ У ЛЕВО:-):-):-)ДЪРВОТО, КОЕТО ДАВА ПЛОД ВИНАГИ СЕ ЦЕЛИ С КАМЪНИ...НИЕ ИСКАМЕ "ЛОШИЯ" ЕРДО АЙ ПЪК ДЕ:-):-):-)ДА НЕ СЕ ТРЕВОЖИ НИКОЙ НА КЪДЕ ВЪРВИМ...НИМА ВСИЧКИ ТЕЗИ СЕ ТРЕВОЖАТ, ЧЕ ТУРЦИЯ ВЪРВИ НАЗАД:-):-):-):-):-):-)ИМА ЕДНА ТУРСКА ДУМА ЗА ТАКИВА СЛУЧАИ ВИКАТ...ПЪШЪЪЪК:-):-):-):-)
58
14
 
4
 
! Отговори
IC XC преди 7 години
Тия турци не задържат никакви бежанци. Бежанците си тръгват за Европа когато си поискат, турция плаши само гаргите....
57
2
 
6
 
! Отговори
До да преди 7 години
ЕМИ ДА НЕ СПРЕМ И ДРУГИ 20 000:-):-):-)НЕ СМЕ ДЛЪЖНИИИИИ...ДА БЯХТЕ ПОСЛУШАЛИФЕРДО ЗА СИГУРНАТА ЗОНА В СИРИЯ...
56
5
 
11
 
! Отговори
До да преди 7 години
"пълни глупости - някой до сега да е чул за бежанци, които да са поискали да тръгнат към Европа и Турция да ги е спряла !??!!"КО КАЗА КО:-):-):-)ЛИЧИ СИ, ЧЕ НЕ СЛЕДИТЕ...МИНАЛОТО ЛЯТО ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВА ТЪЛПА СЕ БЕШЕ ЗАПЪТИЛА КЪМ КАПЪ КУЛЕ:-):-):-):-):-):-)А НЕЕЕ МАЙ ЕЙ ЗА Е ТАКИВА КАТО ТЕБ ТРЯБВА ТУРСКАТА ЖАНДАРМЕРИЯ ДА СПРЕ ДА ОБИКАЛЯ...В ЛАГЕРА В ЕДИРНЕ ИМА МАЛКО:-) АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ ДАЛИ ГИ СПИРАМЕ, А???
55
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото решение за бежанците и благото на бялата раса е стрелба на месо по границите и спукването на лодките в морето , резултат ще има до 2-3 дни и е крайно време ЕС с населени от 500 млн. 90% от които бели да тропне по масата и да попилее останалите велики сили на деня Турция, Сащ и Русия.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предстоящия Кюрдистан.....хахахаха.Чок мерси за смешката
53
12
 
9
 
! Отговори
да преди 7 години
смешните заплахи на смешния Ердоган нещо започват да се повтарят :))))а и паниката му от предстоящия Кюрдистан,който САЩ и Израел в момента изграждат като държавен фундамент е очевидна :)))
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
заплахите на напикания Ердоган само разсмиват....Внимавай да не се опикаш от смях.
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тия 20 000 ,които е върнал Ердоган отдавна са в Европа, но на малки порции, така, че анадолските мурафети не минават, смешници :)))....Едно е на порции, съвсем друго наведнъж.
50
8
 
6
 
! Отговори
да преди 7 години
заплахите на напикания Ердоган само разсмиватвидиш ли с бежанци ще дестабилизира Балканите(вратата на Турция към Европа)..и колко милиарда загуби ще му струва това...????тия лафове за пред балъците по митингите на тоя лудия може и да вършат работата,но ние в Европа нещо не сме впечатлени :)
49
3
 
13
 
! Отговори
БЕЗ КОЛЕБАНИЕ! преди 7 години
След като ситуацията се променя и НИЕ(ЕС) ВЕДНАГА трябва да променим НАРЕДБАТА: могат да преминават през ЗАКОННИ КПП САМО ХОРА с ИСТИНСКИ УДОСТОВЕРЕНИЯ за самоличност:Те МНОГО ДОБРЕ знаят, че БЯГАТ! ИНДИВИДИ БЕЗ ДОКУМЕНТ за самоличност се ВРЪЩАТ САМИ ОБРАТНО.На онези с док. за самоличност се вземат отпечатъци и се изпращат в ИНТРПОЛ или съотв. служби: НИКАКВО ДОВЕРИЕ: ХУМАННОСТ и ГОСТОПРИЕМСТВО, но БЕЗ НИЕ да рискуваме ЖИВОТА СИ!