Китай предупреди: Война между САЩ и Пхенян ще е без победител

Пекин настоява конфликтът да се реши с диалог и по мирен път
15 апр 2017 09:27,
79
Китай предупреди: Война между САЩ и Пхенян ще е без победител
Снимка: архив Reuters

Няма да има победители, ако между САЩ и Северна Корея избухне война заради ядрената и ракетна програма на Пхенян. Това предупреди снощи китайският външен министър Ван И и се обяви за диалог между страните в конфликта, съобщи Асошиейтед прес.

Изявленията на Ван И, направени на обща пресконференция в Пекин с френския външен министър Жан-Марк Еро, са поредният опит на основния съюзник на КНДР да успокои напрежението.

Още по темата
Китай е и ключов доставчик на храна и гориво за Северна Корея. Всякакви сблъсъци на Корейския полуостров вероятно ще доведат до намесата на Китай, който неведнъж е изразявал безпокойство от евентуална вълна от бежанци и присъствие на американски и южнокорейски сили по границата си, припомня още АП, цитирана от БТА.

Китай е все по-недоволен от отказа на севернокорейския лидер Ким Чен-ун да се вслуша в предупрежденията му.
През февруари Пекин прекрати вноса на севернокорейски въглища, който за Пхенян бе важен източник на чужда валута. Късно снощи държавни медии съобщиха, че "Еър Чайна" прекратява и полетите от Пекин към Пхенян поради слабите продажби на билети.

На военния парад в Пхенян днес бяха показани няколко междуконтинентални балистични ракети КН-08 и КН14. Бяха показани и танкове, самоходни артилерийски установки, бойни машини на пехотата и нови модификации на реактивни системи за залпов огън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и да има победени, но ще има и страшно много радиация
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те САЩ никога не са печелили война през историята си :)
47
12
 
6
 
! Отговори
Божил преди 7 години
Може да няма победител,но победен ще има и това няма да е перхидролената прическа,а пънкарската- тя ще хвърчи във въздуха с невиждани темпове.
46
6
 
12
 
! Отговори
европа преди 7 години
Човека си остава животно.Няма религия,система,обществен строй,икономика която може да го промени.С квото и да се покрие,от вътре си остава един див звяр подчинен на своите инстинкти.Ако трета световна война е неизбежна,за нас европейците,е добре да се започне в Корея.Така по голяма част от ракветите ще полетят натам,после към САЩ и Русия.За Европа квото остане.Срамна сметка,но все пак европееца е дал терен за две световни и много жертви.
45
2
 
4
 
! Отговори
Лилит преди 7 години
Нека някой пак да каже, че Азия е населена само със скучни работохолици/алкохолици.Такова раздаване на карти само в Азия умеят, ние, в Европа, и онези, в Америка, можем само да се учим на правила в хазарта директно от родината му. :)
44
34
 
10
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Китай да на си отваря мръсните уста! Това разделение довело до десетилетия страдания за част от корейския народ беше провокирано от Москва и военно пидкрепено от Пекин! Конфликтът инспириран от страхливците в Кремъл е осъден от международната общност и с резолюция на ООН в региона влизат части на 17 държави. Единствената която с военна сила се противопоставя е Китай! Сега Москва и Пекин какво лъжат света?
43
15
 
12
 
! Отговори
Фокк преди 7 години
До ПакКНДР заплашва Южна Корея и Япония. Те са съюзници на САЩ. Многократно заплашва и американците. Ти на луд ли се правиш?Без ядрен арсенал , ако японците само ги запукат до 3 дни са паднали. КНДР няма ресурс за продължителна война. Добре , че Китай ги защитава. Ама и той и бил японски някога ;)
42
4
 
6
 
! Отговори
Да бъде Мир! преди 7 години
Пекин и Москва настояват за мир. КНДР не изстреля балистична ракета. Пиндостан днес няма да започне нова война. Да бъде Мир!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е реми партията, трябва да се доиграва до победа. Може да ползват и жокер - "обади се на приятел". То в такива разигравания щЪт нещЪт "приятелите" сами пристигат. Винаги в на другарчето канчето е по-интересно, а приятелите за какво са, ако не облажат нещо.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнгелАнгеле, тихоокенския икономически съюз беше насочен срещу Китай. Искането да излезне от него буди недоумение сред всички американски партньори. Защо? Както казах, потенциалът на Китайският вътрешен пазар е умопомрачителен. Как може да се контрира? С обща/и икономически зони м/у ЕС, САЩ, Канада, Япония, Ю. Кореа, Австралия и още няколко държави. С обединена/и икономики се контрира Китай. Това разбира се са стратегически планове, Тръмп му трябва време да ги схване :)
39
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ади ве те една война не могат да започнат като хората
38
6
 
2
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До АнонименБЪЛГАРИЯ И САМА МОЖЕ
37
7
 
41
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
САЩ не разбраха ли вече ,че е късно да се правят на най- големият играч.След толкова загуби и сълзи проляти от жалките им либерасти за мир,любов и тн.те продължават да са причина номер едно за всяка война от 1945 насам.Изгнилата им държава се разпада от вътре и за да продължава зомбирането на дебелаците ,Тръмп обещава геройски подвизи на хиляди километри с ракети и дронове.Не им стиска сухопътна инвазия ,защото знаят че ще бъдат унижени както винаги.
36
9
 
52
 
! Отговори
История преди 7 години
Не С Корея не Китай не Русия а САЩ са страната която използва атомни бомби срещу граждански цели нали!?
35
9
 
51
 
! Отговори
Пак преди 7 години
Аз не знам Северна Корея да заплашва САЩ?напротив САЩ постянно провокира и дразни Севера ето сега пак!защо не оставят хората да си живеят както искат?
34
10
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За първи път след Втората световна война американски президент трябва да осъзнае, че в триъгълника Русия Китай САЩ именно САЩ са най-слабата страна.
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля министъра на външните работи на Китай да се свърже с наш Ангел да му обясни някои работи.,които не знае.
32
15
 
6
 
! Отговори
Hellen Poptodoroff преди 7 години
Не трябва България да пази неутралитет.Трябва да пратим българската армия в Северна Корея.Мирът е вреден!
31
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пекин и Москва настояват конфликтът да се реши с диалог и по мирен път. Време е Пиндостан да разбере, че няма сили да бъде световен шериф. Опитът им от Корея (1953), Виетнам, Ливан, Сомалия, Афганистан, Ирак и др. недвусмислено показва това. Навсякъде, където те са се опитали да влязат с груба сила под измисления предлог, че защитават националните си интереси, се е образувало единствено блатото на терора.
30
8
 
5
 
! Отговори
ВИЦ преди 7 години
Тук се разсмях . В случая Китай се явява като Горския от вица за белите и червените .