Решаващ ден в Турция, дали Ердоган ще получи още власт?

252 000 полицаи и 128 000 войници са мобилизирани за референдума
183
Решаващ ден в Турция, дали Ердоган ще получи още власт?
Снимка: Reuters

252 000 полицаи и 128 000 войници от турската жандармерия са мобилизирани за охраната на референдума за конституционните промени, който ще се проведе днес в Турция, съобщи турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от БТА.

Още по темата

Мерките за сигурност в страната са повишени до най-висока степен.

Разкрити са над 167 000 избирателни секции. Има секции и в турските затвори. А гласуването на граничните пунктове, летищата и пристанищата продължава и днес и ще приключи в края на изборния ден.

Със самолети на Търкиш еърлайнс бяха транспортирани в Анкара чувалите с бюлетините, подадени от избирателите в чужбина, които са около 1.5 милиона. Но тяхното броене ще се извърши след приключването на изборния процес.

Според наблюдатели гласовете от чужбина може да се окажат решаващи за резултатите от вота.

Опозиционната Народнорепубликанска партия е сформирала в Истанбул кризисни щабове за предотвратяване на възможни нарушения в изборния процес. Юристи и близо 200 000 души ще бъдат доброволни наблюдатели.

Компактно населената с български изселници община Авджълар ще осигури безплатно транспорт за хората с увреждания до избирателните секции. Екипи на общината ще помагат за тяхното безпроблемно придвижване до местата за гласуване.

Последните проучвания на социологическите агенции сочат преднина за подкрепа на конституционните промени, като прогнозите варират между 53 и 60 на сто в подкрепа на промените.

Първите неокончателни резултати се очаква да бъдат подадени към 19 ч. местно време.

Всички телевизионни канали ще излъчват специални програми след вдигането на забраната за публикуване на резултатите. Като цяло Турция я очаква много дълга нощ в неделя срещу понеделник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истанбул, Измир, не мога да повярвам и Анкара - са гласували с НЕ;Малките вилаети с ДА;Това какво ви говори?
125
1
 
1
 
! Отговори
Бурса евет преди 7 години
Ураа първите резултати 63,3 ДА37,1 е за ДАЧестито за вдички демократи честито и радост.
124
1
 
1
 
! Отговори
Бай преди 7 години
Тоя *** ще погуби една съвременна държава, в стремежа си да се направи на по-турчин и от турците. Той и Хитлер е бил австриец. Историята си знае работата - на 50-60 г се повтаря.
123
1
 
3
 
! Отговори
Бурса евет преди 7 години
Остават броени минути до великия ден . До новата ера само мини Ути останаха!!..
122
1
 
1
 
! Отговори
ЕР(ДОГАН) преди 7 години
До Хасан Георгиев....ТИ ПЪК КАКВО СИ ?
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 141Ти се бъркаш на Ердоган с Б.Б Тиквата май?? :)))
120
2
 
2
 
! Отговори
15:41 преди 7 години
До Хасан Георгиев....Хаха ти си съвсем откачил бе георгиев.. Ти имаш ли мозък бе човек? Ти знаеш ли изобщо значението на думата Диктатор ??? Срамота!
119
7
 
8
 
! Отговори
Хасан Георгиев.... преди 7 години
Ако Ердоган спечели ще стане ужас на Балканите...той е диктатор като Садам ,Сталин,Хитлер и др.ще се бърка и в нашите работи....помнете ми думата ще пострада и Бг.на тоя не му пука от нищо ...войната *** на вратата ни...дано да греша....НЕ НА ДИКТАТОРА !!!
118
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След всички диктатури в историята на човечеството, не знам колко трябва да си глупав за да глсуваш власт на този не нормалник.
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е ние много обичаме Ердоган и другото е пунта Мара евро невро
116
6
 
8
 
! Отговори
Бурса евет преди 7 години
Едно е ясно , Европа не иска силна Турция , точно затова трябва да гласуваме с ДА .
115
4
 
4
 
! Отговори
DenizMolitor преди 7 години
Логично след като 90% от медиите са под контрола на "АК" парти и Ердоган ..подминаха новината само със съобщаването ..."Двама починали" и до там ..ама защо как НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ...
114
2
 
4
 
! Отговори
DenizMolitor преди 7 години
Следя турските медии и новина от последната минута - "Двама починали членове от изборна секция след скандал "
113
5
 
10
 
! Отговори
Jhope преди 7 години
Дано Господ помогне на турския народ и този диктатор да не спечели.
112
7
 
8
 
! Отговори
ТУРЦИЯ ДНЕС ИЗБИРА: преди 7 години
...НЕЗАВИСИМОСТТА , СИГУРНОСТТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА ДЪРЖАВАТА СИ!"ШИЗОФРЕНИЦИ"---СА КОМУНИСТИТЕ , ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ПКК И ЕВРОЛЕВИЧАРИТЕ ...!/..те трябва да мразят някого ---ЗА ДА СЪЩЕСТВУВАТ.../
111
7
 
12
 
! Отговори
да живее Ердухан преди 7 години
Благодарение на него краят на Турция наближава !
110
6
 
4
 
! Отговори
ZULU преди 7 години
DOVECERA VSICHKI PLATENI TROLOVE NA ERDO SIZOFRENA STE ZAMLIKNAT,NEMA DA IMA MANGIZI,BEZPLATNO BULGUR,ORIZ,ISPAGETI,KOMUR I DR.IZSELNITSE SA GOLEMI AVANTACIYI MNOGO DOBRE GI ZNAEM KATO DOYDAT V BG YADAT I PIYAT DO SPUKVANE NA TUMBATSITE IM.
109
6
 
4
 
! Отговори
Шехит преди 7 години
Не се пише гюзлемджи , а гюземджи !Втора ти грешка - сечим инин / за изборите / А ти трябваше да преведеш - резултатите от вота ! Тоест ой нетиджелери ,или ой сонучларъ ! --------------Господин Депесар, думата гюземджи не съществува, правилното е гюзлемджи. А за второто - и трите версии са правилни. Просто ти си конкретизирал, а когато се знае в кой контекст се използва, конкретизацията не е задължителна.
108
4
 
5
 
! Отговори
hayir преди 7 години
Тез дето не казват евет са високоинтелигентни, образовани хора с голяма ерудиция. Другите са с коефициент на интилигентност под 50 като правило, не могат да четат и пишат, а когато го правят са обучени предварително на условен рефлекс.
107
3
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН-християнин преди 7 години
ДНЕС Е ВЕЛИКДЕН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАКЛЕВАМ СЕ , НИКОГА ВЕЧЕ ДА НЕ ВДИГАМ РЪКА СРУЩУ БРАТА СИ МЮСУЛМАНИН И КОМШИИТЕ СИ!ЗАКЛЕХ СЕ!!!!!