За Ердоган резултатът от референдума е ясен

Опозицията в Турция обаче ще иска повторно преброяване на бюлетините
Обновена: 16 апр 2017 22:15 | 16 апр 2017 21:50, Веселина Йорданова
295

Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен, съобщиха източници от офиса на президента, предаде БТА.
Още по темата
Той се е обадил по телефона на премиера Бинали Йълдъръм и на председателите на партиите, подкрепящи предлаганите конституционни промени, за да ги поздрави с победата на референдума.

Досега са преброени 98,6 на сто от бюлетините. Според последните данни 51,3% от избирателите са гласували с "да", а 48,6% с "не".

Поддръжници на турския президент Реджеп Тайип Ердоган празнуват с фойерверки в Истанбул.

Основната опозиционна партия в Турция ще поиска повторно преброяване на до 60 на сто от бюлетините на референдума за конституционни промени, каза Ердал Аксюнгер, заместник-председателят на партията, съобщи Ройтерс.

Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
55
 
! Отговори
Discovery преди 7 години
Тея от снимките да не се радват, много много щото скоро ще трябва да се повият с чували и да не си и помислят за такива голи кореми и подобни
5
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Пакетът от 18 поправки в конституцията ще премахне поста премиер и ще даде на президента право да изготвя проектобюджата, да обявява извънредно положение, както и да издава укази за контрол на министерства без парламентарно одобрение."Е НЕ ВСИЧКИ ТОЧКИ ОТ ПРОМЕНИТЕ СА СВЪРЗАНИ С ТОВА:-):-):-):-)Защо го отразявате този референдум само в тая посока:-):-):-):-):-):-)
4
5
 
47
 
! Отговори
Демокрация преди 7 години
Бил всенароден любомец - дрън, дрън! Турция е 80 милиона, а за ислямистката сатрапия на Ердоган гласуват 24 милиона, при всички манипулации и репресии. То и наш Боко се смята за любимеца на народа, а взима 1 милион гласа при 6.8 милиона с право на глас.
3
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои хора са готови да правят наколенки на Ердоган, само щото не харесвал ЕС. Смех...
2
12
 
37
 
! Отговори
Свобода преди 7 години
РЕФЕРЕНДУМ и в България за излизането от ЕвроГейския съюз и терористичната организация и връщането на България в мястото си съюз с Турция и Русия......долу българските национални предатели и убийците на народа
1
31
 
39
 
! Отговори
Свобода преди 7 години
Да живеее новия Султан ЕРДОГАН,Ангел спасител и за България...долу Софийското робство и геноцид над Бедния и изчезващ български народ...долу националните предатели и убийците на народа си,долу пПсевдопатриотите-фашистите които насаждаха етническа злоба и омраза....да живеее СУЛТАНА ЕРДДОГАН,политик с топки