Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!

Тя може да достигне Япония и базите на САЩ там
22 май 2017 10:52, Елка Василева
100
Ким Чен Ун наредил: Масово производство на ракетата!
Ким Чен Ун. Снимка: Reuters

Северна Корея заяви, че е готова да започне масово производство и да разположи нов вид ракета със среден обсег, способна да достигне Япония и намиращите се там големи военни бази на САЩ. Вчера тя извърши пробно изстрелване, което според нея е потвърдило бойната готовност на ракетата и представлява "отговор" на политиката на американския президент Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Ракетата тип "Пхукгусон"-2 прелетя около 500 км и достигна височина от 560 км, преди да падне във водите на Тихия океан. Севернокорейските медии съобщиха, че в бъдеще ще бъдат изстреляни още ракети.

Още по темата

Тръмп, който беше на посещение в Саудитска Арабия, засега не е коментирал публично поредното ракетно изпитание на Пхенян.

Вчерашното изстрелване е било наредено от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който е наблюдавал пуска от команден пункт, съобщиха държавните медии в Пхенян.

Севернокорейската осведомителна агенция КЦТА предаде, че при изпитанието са били проверени техническите аспекти на тази оръжейна система и е била изследвана нейната "приспособимост към различни бойни условия", преди да бъде приета на въоръжение от армията.

Ким, както се посочва, окачествил изстрелването като успех, одобрил "разполагането на тази оръжейна система" и заявил, че "бързо трябва да започне масовото й производство".

През последната около половин година Северна Корея значително ускори ракетните си изпитания. Тя изглежда е постигнала голям напредък в разработването на арсенал, представляващ заплаха не само за Южна Корея и Япония - в които общо са разположени около 80 000 американски военнослужещи - но и в придобиването на междуконтинентална балистична ракета, способна да достигне Америка, отбелязва Асошиейтед прес.

Пхенян продължава да работи и по програмата си за ядрено оръжие.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Северна Кореяракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиАма не били сертифицирани. И кво? Кво като не са? Незабавно са напуснали НАТО ли?
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиГлупости говориш.Всички страни от бившия соцлагер, които влезнаха в НАТО си ползват и до днес старата съвеЦка техника. С тази разлика, че съвеЦката техника вече почти за нищо не става. И Германия имаше (вероятно може би още има) МиГ-29 например. Ние, балтииците, Словакия... какво западно или американско имаме? Чехия доста неща и сама си произвежда, но и тя кой знае колко хамериканска техника не притежава. И Полша си ползват руските самолети. Румъния също.
54
0
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
ако една ракета прелети 500 км. по балистична крива и при това се издигне на 560км. височина , то това е най-идиотската балистична крива .
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиМалко си ми прекален. Доста повърхностно ти звучат думите. Едно такова като на човек фантазьор, отколкото на реалист.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #48Германия няма как да си позволи неща, които са по силите на Русия. Продължавай да упорстваш в невежеството си...
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До риалитиКато цяло има логика в думите ти. Само дето в ИД, Ирак и т.н. които си изброил, пак се ползват американски оръжия.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аве тия корейци каква трева почнаха да пасат, съмняват ме вече...
49
0
 
2
 
! Отговори
риалити преди 6 години
ок Боби, тогава що гламавите араби дадоха 100млдр $ на Тръмп основно за авиация, а великите руски оръжия се харчат от ИД, Ирак, Сирия, С. корея, България и др. подобни нещастници? САщ продават на Западна Европа, Канада и белия свят. А, другарю? кво ще кажеш?
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уважавам Eлкa Василева! Жената работи, труди се, пише си статиите, взима си паричките и т.н.Eлке, напиши скоро за войната в Йемен, щото тия дни пак станаха "интересни" неща там.
47
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Тръмп си е бизнесмен и му е светнала идеята: защо ние да ви пазим за наша сметка като можем да ви продадем оръжия сами да се пазите и 1-2 трилиона долара да влязят в САЩ. Не е глупав май а?
46
1
 
3
 
! Отговори
риалити... преди 6 години
фактите, другари - русия въоръжава пасящите трева корейци, САЩ реализира сделката на века - 100 млдр $ с богата С. Арабия... Мъка, съчувствам ви, почвайте да мучите...
45
0
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
какво ми говориш ве? Руския хеликоптер гои свалиха на границата с джепане някви ислямски *** и това го видя целия свят, а твоите измислици никой не ги потвърждава! А защо С. Арабия даде сега на Тръмп 100 млдр за превъоръжаване? Най -голямата оръжейна сделка в света!Щото са по- слаби от рашките? Ами те мн. прости арабите ве, да купуват по- скъпа и по - слаба техника?? Алоу, стига си измисляхте новини. Реалността е друга. Сега е светло, тва знам. *** разправяйте,ч е е нощ...
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 46Виж колко струва Раптор и F35 и му сравни характеристиките знаеш с кои.а знаеш ли защо раптор и f35 са 5-то поколение? Щото ти трябва определена технология и материална база, за да направиш нещо 5-то поколение. Освен янките никой друг не притежава тези неща, а те се постигат с наука, за която трябва пари.Само със сравнение на клипчетата по руския канал Звезда не става - трябва и акъл!
43
2
 
5
 
! Отговори
към 44 преди 6 години
що не написа поне кръгло 20 или 30 млн, за авторитет.. с факти работите вие, рашките ***... знаем ви ние Сталинистките факти... верваме ви... А кой ще ти потвърди написаното? Няма никой емигрант в Русия да те опровергае. Можеш да напишеш и40 млн. Виж, ако кажеш за Германия или Италия - там има наистина емигранти българи, които ще те опровергая! А че си неграмотен е ясно - германия не може да си позволи 15 млн емигранти, камо ли бедна Русия. Алоу, корабчета плуват ли?
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала БВП на Северна Корея ще скочи и може да ги продава и на ислямска държава.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя е луд за връзване. А тука един който пише за военния бюджет на Щатите. Вярно най-големия е, но.. Виж как гори Абрамс улучен с ракета от миналия век. Виж колко струва Раптор и F35 и му сравни характеристиките знаеш с кои. Майката и бащата на бомбите сравни по цена и ефективност. Чудя се някои хора как ги мързи да прочетат нещо. Сравни и джипове, кораби, оръдия, бмп и престанете да се изказвате неподготвени и да разказвате клюки от бабешките седянки
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасчо не е нареждал подобно нещо. Какво стана с химическите оръжия на Саддам и с доказателствата, че Тръмп е руски хакер ? Вече никой не вярва на краварите.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единствения начин да се спасиш от истината е цензурата и забраната... Меркел ще те спаси. Това няма да промени факта, че в Русия се трудят около 15 000 000 мигранти.
38
1
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 6 години
бла бла ... кого мислиш че лъжеш? Ние не пасем трева като корейците, другарю! Тва, че ме обиждаш, показва неща : - че си ***- че си безсилен да ме оборишМодератора, прочисти си форума! трий ги такива ***, които не спазват добрия тон! Скоро ще бъдеш принуден от закон да го правиш! Това се задава от ЕС - Меркел го каза оня ден!
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Источникът е ООН, бунако. Дори веднаж за последните 7-8 години, беше на второ място.