Флорин с щайгите от Лондон: Гастарбайтерът, който спасява!

Безстрашният хлебар се хвърля да спасява ранените на моста
12 юни 2017 07:00,
34

Снимка: Facebook

Храбър румънски хлебар настъпи с голи гърди срещу терористите в Лондон и натри носа на британските ксенофоби, които все търсят да се заядат с преселилите се там власи и българи.

Флорин Морариу сега е герой в квартала си и в цяла Англия, хвален от пресата и възвеличаван в социалните мрежи.

На 3 юни вечерта 32-годишният румънски имигрант пристига за нощна смяна в пекарницата "Бред Ахед" на лондонския пазар "Бороу маркет", известна с вкусния си хляб и сладкишите.

Още по темата

Едва запасал престилката, той чува врява и писъци - атентатори току що са се врязали с микробус в тълпа туристи на Лондонския мост, вилнеят с дълги ножове из пазара и колят наред.

"Погледнах през витрината и замръзнах - всички бягаха в ужас. Мъже и жени падаха, припадаха", разказа пред Би Би Си безстрашният имигрант.

 Без да му мисли много, той се втурва да ги спасява, търси дебелата си точилка, а колегите му – румънец и хърватин – са хванали метли и четки, за да се отбраняват от терористите.

Неуспял да си намери оръжие, Морариу грабва две пластмасови щайги за хляб и се втурва навън въпреки призивите на другите балканджии да не излиза.

На пазара нападателите ислямисти тъкмо се канят да намушкат поредната си жертва. Хлебарят Флорин замерва единия от тях с касетка, после се приближава и с другата тарга го фрасва по лицето.

"Бяха на пет метра от мен. Двама налитаха с ножове на един безпомощен човек, трети се приближаваше отзад. Ударих с касетката този отдясно. Чух как полицаи в патрулна кола ми се развикаха: "Бягай оттам, махни се", спомня си румънецът.

Той без съмнение рискува живота си – тримата терористи брутално избиха 8 и раниха 50 души, 18 от които тежко.

"Съзнавах, че аз също съм в опасност, но съжалението към жертвите надделя", казва хлебарят. Той се опасявал също, че ако отстъпи и побегне, може да го подгонят.

След като отблъсква нападателите, Флорин се хвърля да помага на пострадалите. Държи в ръка дебела сопа, в случай че убийците атакуват отново. Сниман е на видео как заедно с един полицай пренася кървяща жертва в пекарницата.

Приютява в магазина 20 души - ужасени и стъписани хора, багащи от касапницата. Спуска щорите, дава им вода.

Когато екшънът затихва и атентаторите са застреляни, Морариу снима опустошения пазар и лежащите трупове и ранени. Пуска видеото във Facebook и получава десетки хиляди лайкове и коментари.

Лондонските съседи на румънския преселник също не пестят похвалите.

"Малцина биха направили това, което стори той - казва комшията му Майкъл. – Миналата година дойде у нас и каза, че иска да отвори своя пекарница. Надявам се сега властите да му помогнат да осъществи мечтата си. Заслужава го".

"Да му дадем поданство и орден", призована в. "Гардиън".

Но Флорин не търси награда: "Не ламтя за пари, не драпам за славата на герой. Единственото, което ми трябва, е защита. Честно казано, разочарован съм. Постъпих, както смятах за редно, но никой от полицията не се обади да обсъдим моята сигурност", каза той пред румънските медии.

Хлебарят се опасява от отмъщение. В Лондон се таят още стотици джихадисти, готови да раздават възмездие.

Флорин Морариу е от североизточния румънски град Яш, на 170 км от молдовската столица Кишинев. Когато през 2014 г. Великобритания отваря трудовия си пазар за имигранти от ЕС, той пристига в Лондон да търси препитание. Хваща се на работа в "Бред Ахед" като майстор хлебар. Фирмата е любима на лондончани. Освен магазина, тя държи и сергия на пазара, пред която се вият опашки за топли франзели, тарталети, понички.

Никой не пита дали ги пекат британци, или румънски и български имигранти, върху чиято глава британски медии и филистери струпват вината едва ли не за всички проблеми в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо се допуска да се пише на латиница ?
8
18
 
1
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Ajde. be Bolgari dosta se falite. ste bile junaci se falite so Florijan kaj se Dinko i Perata da na spssat Anglija.
7
2
 
30
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Защото са *** затова плюят българи и румънци . Никой българин или румънец няма да отиде да ги взривява и тероризира ,а ще отиде най-много да им работи .Но те си обичат тарамбуките -сега ако е сириец ,афганистанец ,пакистанец ще има цветя и мечета vs джихадисти които колят и бесят. Това е като бий ме -обичам те.
6
2
 
16
 
! Отговори
Циник до 6 преди 6 години
Просташки са такива фенчета на БХК като теб!С какво по-точно в коментара ми не си съгласна?А мижитурко анонимна?С какво?
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен до 6 преди 6 години
А докато има такива ***.оти като теб България никога няма да се оправи.
4
14
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Докато има такива в БГ, нискочели, с просташки коментари----Винету ще бъде нашият герой!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След случката само победители и герои останаха. Равносметката 8 убити и 3-*** застреляни от полицията. Добре, че не са го подвели под отговорност, че не е спазил "бягай, скрий се, обади се".
2
11
 
4
 
! Отговори
Жоро павето преди 6 години
Иначе не ги любиме много румънеските.А *** са се пишеме като българи и власи....се едно сме от едно котило :)))))))Голема статийка,върхо на журналисто от сегодня.бг ;))))))
1
10
 
35
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Мда...останали са балканци...Днес слушах интервю ( по hr.4) с някаква си мисля Иляна Искрова ( не съм сигурен за името) та таА гУспожица от БХК направи България, и Българите на пух, и прах, че биели, и събличали клетите афганистански бежанци! Обирали ги, и ги унижавали - даже в Харманли!Много ми се ще тази БУРКИня за афганистански права да се окаже пред калъчките на алаходупците...и тогава пак да мрънка за "гадните българи"