Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Един от тях е участвал в документален филм, озаглавен "Моите съседи джихадистите"
5 юни 2017 22:00,
242
Лицата на терора в Лондон: Полицията съобщи имената им

Британската полиция съобщи имената на двама от тримата нападатели от Лондон, предадоха световните агенции.

Още по темата
Шефът на звеното за борба с тероризма към полицията Марк Роули каза, че първият е 27-годишният Хурам Шазад Бут, който е британски гражданин, роден в Пакистан, известен на службите за сигурност. Те обаче не са разполагали с елементи, навеждащи на мисълта, че той е подготвял атентат.

Вторият е 30-годишният Рашид Редуан, който е претендирал, че е от мароканска или либийска националност и който е бил непознат на службите за сигурност. Редуан е използвал и друга самоличност. Представял се е за Рашид Елхдар и е твърдял, че е на 25 години.

Двамата мъже живеели в квартала Баркинг в източната част на Лондон, където полицията задържа няколко души в последните дни.

Според някои британски медии Хурам Бут се е появил миналата година в документален филм, излъчен по Канал 4 и озаглавен "Моите съседи джихадистите". Той е работел за лондонската компания за обществен транспорт, твърдяха медиите, цитира БТА.

По-рано ирландската държавна телевизия РТЕ съобщи, като се позова на полицейски източници, че един от тримата нападатели е бил мароканец, живял в Дъблин, женен за шотландка.

Тримата нападатели убиха 7 души в Лондон и раниха близо 50, от които 36 остават в болници. Ислямска държава пое отговорност за атаката.

Засега е известно, че сред убитите има британец, канадка и французин.

Сред ранените има трима полицай, които са били на работа и един, който е бил в почивен ден. Ранени са и седем французи, двама германци, двама австралийци, двама новозеландци, един българин и един грък.

За българина от българското МВнР съобщиха, че той се лекува в болница и че е в стабилно състояние. 

Разследването продължава за установяването на самоличността на третия нападател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
индус и будистики монах. хора като хора. нищо общо с исляма...
109
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само заради снимката на тоя мога да му дам 20 год затвор
108
1
 
10
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Така ще бъде докато нормалните хора не проумеят, че втората световна я спечелиха лошите........
107
0
 
7
 
! Отговори
Дръндер преди 6 години
Тия са зомбита и са друсани. Вижте им зениците!
106
0
 
12
 
! Отговори
Лондонистан преди 6 години
Има определени зони в Лондон, които не се препоръчват за белите. Тези зони са на араби, черни и пакита и се управляват от законите на шариата. В тях се влиза само при крайна нужда, с придружител и кола. Един приятел беше пристигнал отскоро в Лондон, не се беше ориентирал още и влезе в една такава зона, от която излезе посинен, без документи, телефон и пари. По-умните бели, които имат финансови възможности отдавна напуснаха Лондон и се преселиха в покрайнините му. Ще става все по-зле
105
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
мислех че бьлг полиция е на дьното но се оказа че британската е вьрха на сладоледатакава некадьрност тези хора на друга планета ли живеят не знаят ли е 21 веквчера на концерта имаше хоро с полицаи хванал се до младежите тои затова ли екурдисан там или да се грижи за сигурността им
104
1
 
17
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Това са *** от вида Хомо Еректус ,населяват предимно територии на Изток от България ,на запад от Китай,на Юг от Русия чак до Индия и Индийския океан.Тяхни популации има и в Севрна Африка а от известно време извършват преселения и в Европа. Характеризират се с подобно на човека телосложение но слаб и недоразвит мозък.В момента популацията им наброява около 1 милярд но трябва да бъде ограничена а защо не и заличена.Тези индивиди трябва да останат в специално пригодени за целта резервати.
103
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се създава атентатор- сираци от Ирак, Афганистан и др унищожени от Евро-Америка главно страни се обучават и биват подложени на системния мъчения и дрога, в Американски военни лагери и се ползват за войници или ,самоубийствени, атентати. Повечето местно родени с арабски произход са били близо преди атентата в затвор и са с присъди за наркотици.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимки от затвора Абу Гариб, всеки може да види, защо нямаше атентати преди Афганистан и Ирак и тнт, защото рептилите нямаха достъп до човешки ресурси за ,терористични, атаки.
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото до изгледа на хората, как да сме сигурни,че това са наистина хората участвали в атентата, никога не видяхме съд или интервю от атентатор, виж за Брейвик, всяка година вести.
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички в правителството, полицията и тнт трябва да бъдат разследвани за участие масонски и др. тайни организации, защото те именно са в участие за осъществяването на тези всъщност ритуални убийства.
99
0
 
4
 
! Отговори
Полски водопроводчик преди 6 години
Гледал съм въпросния документален филм "Моите съседи джихадистите". Препоръчвам го на съфорумците за да видят какви измекярчета са джихадистите и колко неефективна е либералната система, наложена на британците. Вместо да затворят джихадистите или да ги депортират, те им правят документални филми или ги задържат за 24 часа и ги пускат. Затова Великобритания след 50 години ще се нарича Великохалифатия.
98
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боли *** фара за розовобузите англета - да не съм им напълнил аз държавицата с джихадисти, да не съм им дал аз на милионите *** британски паспорти, да не съм им дал аз социални помощи за да се въдят като скакалци .... нека сега им жихадистите им покажат какво е мултикултурно общество - ние добре го знаем от времената на османската империя, която англетата финансираха така щедро.
97
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 6 години
Ам типични маймунопитеци...
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не си мислете, че се случайно.Правителствата им пълниха главите на англичаните, че българите, румънците, поляци... са най-голямото зло 30 години. Накрая и ES излезнаха.А междувременно приемаха *** в държавите им, които не работят, раждат само деца и затриват бялата нация.Просто това изби накрая,м нямаше как да е иначе. Бог да ги прости невинните хора!
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За това нас няма да ни споходи подобно нещо. В Лондон от всички изброени само един е британец, дали няма международен екот?
94
1
 
15
 
! Отговори
Дарвин преди 6 години
Вижте им муцуните. Погледнете внимателно снимките. Това е друг вид... не е точно човешкият. Ние трябва да се борим за спасявне на човеците от тези примато-подобни същества. Хомо сапиенс трябва да надделее. Дано всички политици в Европа го проумеят гледайки тези снимки.
93
0
 
9
 
! Отговори
Повръщам преди 6 години
Като им гледам физиономиите... тези са си за арест и мъчения и без да са направили нищо. Долни и мръсни австрало-питеци!Как позволихме белият свят да се напълни с тази ***.... И после Англия щяла да излиза от Евросъюза... Боже! Тя да излезе от ориент-съюза първо
92
0
 
6
 
! Отговори
Некъф луд преди 6 години
Малко им е на англичаните. Като не ни искат нас Българите и Румънците които сме бели хора търсещи прехраната си по честен начин така им се пада. До всеки пъпчив англичанин по една брадата изкукала особа с раница пълна с взривове.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича на нашия Московски от ГЕРБ