Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!

Турски медии за инцидента със семейството на зам.-главния мюфтия Бирали
Обновена: 28 юни 2017 19:25 | 28 юни 2017 19:12, Елка Василева
185
Гласове от Турция: Грозно нападение срещу мюсюлмани в България!
Снимка: архив, Reuters

Турските медии съобщават за инцидента със семейството на заместник-главния мюфтия на България Бирали Бирали, чиято съпруга и дъщери бяха малтретирани в  супермаркет в София, предаде БТА.
 
Под заглавие "Грозно нападение срещу мюсюлмани в онази страна" вестник "Миллиет" описва подробно случая, така както е бил съобщен от секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелял.
 
Бирали Бирали, съпругата му и двете дъщери по на 16 и 20 години пазарували в  супермаркет в квартал Свобода в София. Две млади жени и един мъж нападнали Бирали и семейството му, защото жените били с консервативно мюсюлманско облекло и със забрадки.

Още по темата

Пострадалите били настанени в болница и им било издадено медицинско удостоверение. Бирали Бирали изпаднал в шок. Нападателите избягали от местопроизшествието.
 
Вестник "Стар" пише за случая под заглавие "Малтретиране на мюсюлмани в София", като уточнява, че нападателите избягали и все още не са заловени.
 
Анадолската агенция съобщава, че полицията започнала разследване, проучвали се данните от камерите. Главното мюфтийство подало оплакване в полицията и по думите на секретаря на Главното мюфтийство Фаик Джелил няма да остави случая без последствие.
 
"Ще направим всичко възможно виновните да бъдат разкрити и наказани",е цитиран да казва той от вестник "Стар".
 
Изданието "Хаберлер" акцентира, че малтретирането на семейството на Бирали Бирали в дните на свещения за мюсюлманите празник Рамазан Байрам предизвикало дълбоко безпокойство сред мюсюлманската общност в България.
 
За нападението в София съобщават и други вестници - "Сабах", "Хюриет".

В коментара на Анадолската агенция във връзка със случая се посочва, че "ксенофобският и крайно националистически Патриотичен съюз е коалиционен партньор в правителството на Бойко Борисов, който полага усилия да балансира влиянието на крайно националистическите среди в политиката на страната".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я по-добре турските медии/ако им стиска/да напишат нещо за султан Ердоган как малтретира собствения си народ и особено инакомислещите и как зомбира младите и ги нахъсва срещу цивилизования свят.
75
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Онази страна",уважаеми комшии се нарича България,европейска България.С подобно мислене вие никога няма да станете европейци.А иначе инцидента е укорим,но е един от многото,които стават всеки ден,за съжаление,и не само у нас.Така че не правете от мухата слон.
74
25
 
21
 
! Отговори
Фен на Ердоган преди 6 години
Час по-скоро да ни превзема Турция. Ще се пенсионирам на 50 години и ще вземам доста висока пенсия.
73
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ... 79Ти защото не си слизал в Източна Турция да видиш какво е. Все едно си в Саудитска Арабия. Между другото все повече момичета в големите турски градове носят забрадки и дори никаб.
72
22
 
31
 
! Отговори
Мъжаги преди 6 години
Българските мъже са най най големите мъжаги.Бият ,удрят ,убиват жени нападат слепи,ритат бабички,крадат инвалидни колички и дарения за болни деца.Еваллла машалллаа вай вай бай *** колко е серт.
71
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА НЯМАТ НИЩО ОБЩО!!!!!!!!!----------------------------------------------------------УКРАЙНА НЕ Е ЧЛЕН НИТО НА ЕС НИТО НА НАТО !!!!!!НАТО МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИЯ ОТ ЗЛА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ НО НАДАЛИ ЩЕ Я ЗАЩИТИ ОТ ЕРСДУХАНИЯ!!!!БЪЛГАРИЯ Я ПАЗИ ТОВА, ЧЕ Е В ЕС ! ЕС Е НЯКАКВА МНОГО СЛОЖНА СТРУКТУРА ЗА МНОГО КИНТИ И ГОСПОДАРИТЕ И ИСКАТ ДА ОСТАНЕ ТЪЙ ,ЧЕ ТАКИВА *** КАТО ЕРСДУХАН ЩЕ БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ СЪС ВСЕ ЗЕМЯТА АКО НАПАДНАТ ЕС!!БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ ЕС ТОВА МРАЗЯТ ЕРДОСИТЕ
70
19
 
20
 
! Отговори
мъжкари преди 6 години
Българските мъже са най най големите мъжаги.Бият ,удрят ,убиват жени ,ритат бабички,крадат инвалидни колички и дарения за болни деца.Еваллла машалллаа вай вай бай *** колко е серт!
69
16
 
13
 
! Отговори
мъжкари преди 6 години
Българските мъже са най най големите мъжаги.Бият ,удрят ,убиват жени ,ритат бабички,крадат инвалидни колички и дарения за болни деца.Еваллла машалллаа вай вай бай *** колко е серт.
68
15
 
34
 
! Отговори
... преди 6 години
Между другото туркините в Турция се обличат като европейки.. само нашите тука слагат забрадки!!! Много са прости!
67
10
 
15
 
! Отговори
Алабала Портокала преди 6 години
Абе успокойте се! Това са някви хулигани! Те не подбират.. бият всичко наред.. мюсюлмани, християни! Черни, бели!
66
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен това е ясен знак, че Ердоган иска да ни вкара в империята си. Това беше хора. 140 години свобода, а сега е време да се връщаме във вилаета. *** ще гледат с телешки поглед как САЩ и НАТО ни обръщат гръб и пред очите им се разпадат глупостите за вечна дръжба с краварите, франсета и шваби, които никога няма да ни помогнат и винаги биха избрали Турция пред нас. Само Русия щеше да ни помогне но ние я предадохме.
65
4
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Имаме поне четири турски партии, нормално една имаме и няколко пропуски медии.
64
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ПРЕВРАТА НА ЕРСДУХАН В ТУРЦИЯ ЦАРИ ФИКТИВНО ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ!!!ВЛАСТТА В ТУРЦИЯ БЕШЕ ЗАВЗЕТА СЪС СИЛА ОТ ЕРСДУХАН!!ТЪЙ, ЧЕ ТУРЦИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА ИМА САМО ЕРСДУХАНИ!!!ЕРСДУХАНИЯ Е МЪРТВА ДЪРЖАВА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ТОЛКОЗ!!!--------ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ КАКВО СТАВА В ЕРСДУХАНИЯ ДА СЕ КОЛЯТ ДА СЕ БЕСЯТ ЩОМ НЕМОГАТ ОТ ЕДИН СУПЕР ЖАЛЪК ЕРСДУХАН ДА СЕ ОТЪРВАТ СА ЗА НИКЪДЕ!
63
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ чак пък изконна.... вашата земя скоро ще остане без население, тогава дори и Ердоган няма да я иска. Турция си има стратегическото геополитическо положение и се развива икономически добре, не и трябват проблеми освен ако от Брюксел не му поставят условие за да влезе Турция в ЕС да присъедини и България.
62
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган не веднъж е казвал, че нашата земя е изконна турска територия. Въпрос на време е да си ни върне в нео-османската си империя. Този път обаче няма да допусне грешката на предците си и ще ни ислямизира до крак. Учете турски и четете корана за да не ви резнат зелката аскерите. Така е който обръща гръб на православните си братя каквато е Русия и се дупи на евроатлантическа ислямистка Турция пълна с радикали готови във всеки един момент да извършат геноцид срещу българите. Само чакат сигнал
61
6
 
26
 
! Отговори
Стига с тая Турция ! преди 6 години
Турското издание Днес отново публикува статия за Турция.Между другото, статиите за Турция и Ердоган на ден са повече от тези за България и Радев.Днес Радев е на посещение в Румъния, но какво пишат румънците за нас никой не се интересува.
60
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЪЗРАСТНИТЕ ЖЕНИ В НАШЕТО СЕЛО ПОВЕЧЕТО СА СЪС ЗАБРАДКИ НИКОЙ НИЩО НЕ Е КАЗАЛ!!!---------------САМО ЧУЙТЕ КАКВА ГЛУПОСТ ВЪВ КОЙТО И ДА БИЛО СУПЕРМАРКЕТ ВИНАГИ Е ПЪЛНО СЪС ХОРА!!!АКО ПОДОБНО НЕЩО СЕ СЛУЧИ ЩЕ СТАНЕ ЦЯЛО ЗРЕЛИЩЕ :D НЯМА КАК ВИНОВНИТЕ ДА ИЗБЯГАТ И ПЛЮС ТОВА ИМА КАМЕРИ НА КОИТО ЯВНО НЯМА НИЩО!!-------ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ С ТУРСКИТЕ КРАДЛИ Е ПЪЛЕН КЬОРФИШЕК АБСОЛЮТНО РЕЖИСИРАНО ОТ ЕРДОГАН!
59
10
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Турция изкла и прогони по особено жесток начин всички българи, гърци и арменци преди близо век, а ние не сме ги оставихме да си живеят тук и сега ни се качват на главата. Алоу чоджум, ръка трябва да целувате, че ви търпим със всичките ви мурафети и ви даваме хляб, а не да наглеете!
58
7
 
18
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
КОГАТО ЗАКОНА НЕ ЗАЩИТАВА СИГУРНОСТТА НА НАЦИЯТА ТОГАВА РАЗНИ ПАТРИОТИЧНИ ГРУПИРОВКИ СЕ ЗАЕМАТ ДА ЗАЩИТАВАТ НАЦИЯТА ,ЕСТЕСТВЕНО АКО ИМА ПАТРИОТИ ДЕ ! ТАКА ,ЧЕ НЕДЕЙТЕ ДА СПИТЕ ,А СЕ ПОРАЗХОДЕТЕ В КЪРДЖАЛИ И ЛУДОГОРИЕТО , ПРЕБИЙТЕ НЯКОЛКО ДУШИ НА КОИТО ОТ ТУРЦИЯ ИМ ПЛАЩАТ ЗА ДА ПРОПОВЯДВАТ ИСЛЯМ ! ПРЕДУПРЕДЕТЕ ГИ ,ЧЕ ИМ ДАВАТЕ 2 -3 ДЕНА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ ИЛИ ДА СИ ПРОМЕНЯТ ДЕЙСТВИЯТА ИЛИ ДА НАПУСНАТ СТРАНАТА ! ЗАПЛАШЕТЕ ГИ С ОЩЕ ПОВЕЧЕ МЪЧЕНИЯ ! БЪДЕТЕ СИГУРНИ ,ЧЕ ЛИ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ ИЛИ ЩЕ ИЗБЯГАТ !
57
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То е ясно че е постановка.Всеки ден по улиците на софия срещам десетки закачулени шишкави пингвини.Понякога се чудя дали не е некъф ш***н симпозиум на афро-арабски клошари.Никой нищо не им прави.Как па специално тия в супермаркета ги били?