НАТО-вски изтребител гони Руски ТУ над Черно море

Придружил бомбардировачите, извън зоната на Алианса
Обновена: 27 юли 2017 09:10 | 27 юли 2017 09:07,
269
НАТО-вски изтребител гони Руски ТУ над Черно море
Снимка: Reuters

Изтребител на британските Кралски ВВС бе вдигнат във въздуха от база в Румъния, за да прехване руски бомбардировачи Ту-22, летящи над Черно море, съобщи Би Би Си.

Изтребителят наблюдавал движението на руските самолети в рамките на мисия на НАТО.

Британският "Тайфун" придружил руските бомбардировачи, докато те излезли от зоната на интересите на алианса. Ту-22 летели над западната част на Черно море в южна посока.

"Това не е извънредна операция и тя не се отличава по нищо от това, което авиацията на НАТО прави на редовна основа", заяви командирът на базираната в Румъния ескадрила Андрю Коу.

Мисията на Великобритания в Румъния е част от т.нар. еър полисинг на алианса, който осигурява защита на въздушното пространство на дадена страна от нейни съюзници в НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, в бившите приятели на Русия всичко е в хаос, защото комунизма обърка всичко още преди години."Добре е там, където нас ни няма"- руска поговорка.
186
12
 
14
 
! Отговори
Русия- в Сибир! преди 6 години
Няма как една алкохолизирана страна да е нормална... няма как.Затова Русия лежи озлобена и пияна в сибирските блата. Затова пък САЩ станаха супер сила само за 200 години.Русия от 1000 години само злини прави, най-вече на собственния си народ.
185
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен А де е ! В Ирак ,Афганистан ,Либия има американска демокрация . И какви плодове се народиха ,лелииии !
184
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Венецуела, Куба, Ангола - все приятелски на Русия правителства управляваха преди време и затова тези държави живеят в хаос и нищета!Русия постави проруски диктатори на власт и закопа в четвеното блато народите на тези държави.Добавете и държавите от бившия СИВ и картинката е пълна. Китай промени модела и се развива в съвсем друга посока, но и там е див комунизъм.
183
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Русия - в Сибир! САЩ нали ни дръпнаха и сега сме богати ,развити и правови . Цъфтим и благата на демокрацията се сипят върху нас ,та трабва да ходим с каски ,да не ни удрят благата де . И да ходим с обувки с голям трайфер ,та да не се пързаляме по меда и маслото който се сипят .
182
7
 
8
 
! Отговори
NATO преди 6 години
в Румъния от както има база на НАТО и американци на земята, има доста осъдени политици, заплатите в Румъния за 27% по-високи от колкото в България, повече чуждестранни компании отварят заводи там и безработицата e samo 5,4% сравнено с нашите 7,5%Дали има някаква връзка..... може би за да имаш НАТО база трябва да махнеш всички Руски агенти и *** и бивши ДС от работата на държавата. Интересно нали как държава, която 89 имаше 3 часа на седмица телевизия ни издуха. Хубаво, че има Албания...
181
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза ,че го е гонил, ама не го настигнал и наблюдавал отдалееече .Кой *** му е пречел да го догони ?
180
14
 
10
 
! Отговори
Русия - в Сибир! преди 6 години
Русия е поробвала всичките си съседи!Няма държава, дето е била близка с Русия, сега да е развита, правова и богата.Русия дърпа всички към дъното.Кремълската отрова трябва да е далеч от!
179
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До че гевара А Империята на Сатаната ,чии го дърви в Афганистан ,ИраК, Либия и навсякъде където мирище на петрол ?
178
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо се ,,гони ,,в празните глави на ,,свободната и демократична ,, преса .Бръмчи . Пак лъжи, на поразия.
177
9
 
15
 
! Отговори
до соросоидите преди 6 години
А защо в статията не пише, че е имало ескорт от СУ-27, и че пилотът на тайфуна е оглушал от алармa RWR (radar warning reciewer). Сигурно не е приятно да те държат под прицел и да не знаеш изстреляна ли е ракета по теб или не, та стоиш на почетно разстояние "извън зоната на видимост", или на *** език - 50 км.
176
5
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Искаме еър полисинг и у нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
175
3
 
13
 
! Отговори
Костов преди 6 години
А къде са били съпровождащите бомбардировача руски изтребители? Или се оказва, че ТУ-то си е летяло в тяхното си въздушно пространство, а?
174
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиС китайцине нищо не може да се смята за приключено!
173
16
 
23
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Тия руски аероплани са от 60-те години на миналия век.Натовският пилот е бил много учуден от кой музей са ги извадили руснаците.
172
25
 
17
 
! Отговори
че гевара преди 6 години
Империята на злото трябва да бъде държана под око и да не бъде допускана до границите на суверенна държави.Видя се как нападна суверенна Украйна,изби десет хиляди невинни християни,отне домовете на хората,отне им земята.Повече самолети и техника на НАТО в България.Веднага.
171
22
 
17
 
! Отговори
ким сун преди 6 години
Всички русофили най вероятно са на лсд или над 60-70 години.Тръгнали да сравняват армиите на НАТО и Русия.Ако Русия няма ядрено оръжие и нападне страна от НАТО,ще бъде срината за два три дена.
170
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Натовски изтребител гонел руски ТУ. Всеки бомбардировач се охранява от изтребители. Какво тогава ще се гони и кой кого.
169
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 17810 000 са китайците убити и тежко ранениДамански е предаден от Елцин мисля(поредното предателство) на Китай за да няма спорове при демаркирането на границата. Границата е окончателно установена между Китай и РФ и въпросът е приключен.
168
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** , нали бяха 1 милион китайците , или си пропуснал да напишеш няколко нули . Може да провериш чия територия е въпросния остров в момента .