Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват

Руски издания: Населението в страната обеднява!
3 окт 2017 09:15, Елка Василева
171
Заплатите в Русия растат, а реалните доходи намаляват
Снимка: архив, Reuters

Населението на Русия обеднява въпреки рекордното забавяне на инфлацията в страната, пише в. "Ведомости". Официалната статистика сочи, че заплатите растат; реалните доходи обаче намаляват.

Според банкови експерти официалните данни не отразяват достоверно нивото на заплатите в Русия. Статистиката визира големите компании, които плащат повече и по-често индексират възнагражденията. А дребните фирми, включително тези, които плащат неофициално, намаляват заплатите.

Заплатите в бюджетния сектор пък не се индексират и заплатите на държавните служители не растат вече трета година, добавя "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

"Независимая газета" дори твърди, че руските работодатели експлоатират работещите за жълти пари. Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час, а произвежда стоки и услуги за 9 долара. Жителите на федерацията получават едва една трета от това, което са произвели, заключава изданието и посочва за сравнение, че в Европа хората по принцип получават като заплата половината от продукта на своя труд.

"Известия" помества друга новина за финансовото положение на хората в Русия: по данни на вестника кредитното бреме на жителите й е стигнало минимално ниво от 2014 г. насам.

Съотношението между месечните плащания по заеми и нивото на доходите през първото полугодие на 2017 г. е било 32 процента - с 8 на сто по-малко отпреди 4 години, показват данни на руското Обединено кредитно бюро. Смята се, че ниво от 30 до 35 на сто е комфортно за хората, пише всекидневникът. Според експерти дълговото бреме е намаляло, защото доходите в Русия растат, хората се ограмотяват във финансов план, а банките по-строго преценяват кандидатстващите за заеми.
 

/БТА/


171
Още по темата: обедняванеРусияДоходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
растът ама по руски 100000 места -фалшиви -за менажери и 10 - реални- за работници заплата 26000 рубли доста мизерно
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако 26 000 рубли се смятат за пари ... прав ви път към руската ко4ина
119
4
 
2
 
! Отговори
До №132 преди 1 година
До Отговор
Хи-хи! Не само по титан, а и платина, родий, рений, въобще всички редки земи. По добив на злато е на 2-ро място (след Китай). Гладували! Русия е на ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА по добив и експорт на жито. Владее китайския пазар на захарни изделия, сладки,
бисквити. Владее световния пазар на рибни деликатеси, хайвер, крабове. Няма да продължавам
Сега за титана - Русия доставя произведения от тях от титан и Ti-сплави главен колесар на Еърбас-380, тежащ 3.5 т. А ние правим магарешки каручки!
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ssdd
Умник си, няма съмнение, но ще е полезно да научиш разликата между емигрирам и
имигрирам! Русия ще се оправи, защото хората са патриоти, ние - вече не, минахме тънката червена линия! Масова духовна деградация, връщане няма! Изчезваме!
117
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 146
Каката е спец по въпросите на Русия! Не минава ден без нейното участие със стотици страници за Русия! На мястото на Путин щях да я взема за съветник или поне за говорител на МИД! А то там се вихри една Мария Захарова, дето се фука с перфектния си английски и китайски, но не е така хубава като каката!
116
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаганда! Кака Зелка да погледне валутните курсове. Това важи само за България, за жалост!
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 144
Сметките Ви са верни, но .......поради голямата спекула стоките в Русия в сравнение с България са много по-скъпи. Хляб 0,7 кг под 1,2 евро няма. За плодове и зеленчуци да не говорим. Така че реалната покупателна способност в България е по-голяма.
114
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един работник или служител в Русия печели средно 3 долара на час......
8х 5,20= 41,60 взимат на ДЕН, това е минималната пенсия във БГ за 4,5 дни работа. или 1150 лева заплата на СЛУЖИТЕЛИ !!!! Кога ще ги стигнем Руснаците със нашите надници.........а СРЕДНАТА ЗАПЛАТА каква е?
113
3
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До БЪЛГАРКАТА 139 И България не е цъфнала като Русия , но ние не правим бомби и нямаме намерение да се бием с никой.А и не искаме да сме световен лидер.Затова се занимаваме с Русия. Боси ходят , ама по търговски стъпват.
112
1
 
3
 
! Отговори
ssdd преди 1 година
Това в българина е псевдо патриотизъм.И не мисля че е дори и малък фактор в живота на който и да било.Можеш ли с патриотизъм да купиш храна за семейството си? Ако се разболееш ,можеш ли с патриотизъм да си купиш лекарства ? Колкото и странно да звучи ,ако парите не са най-важното ,то кое е ?
111
2
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 1 година
До ссдд,
Това, че политиката е *** работа, е ясно! Само че хората, които са на мнение, че е по-добре да си осигуриш живота в Западна Европа или в САЩ, не могат да бъдат патриоти! Покрай нова година даваха интервю с един лекар, работещ в спешното! Той каза много стойностни неща, едно от които беше, че весела емигрантска песен няма! На този свят, в крайна сметка, има и по-важни неща от парите!
110
1
 
3
 
! Отговори
ssdd преди 1 година
До пущиняк

Аз съм доста добре финансово тук и дори да имигрирам ,няма да е това причината.Да ,по-добре е да си оправим държавата ,но и ти и аз,че това е просто една заучена фраза и е невъзможно.Хората са на мнение ,че е много по-добре да си осигуриш живота в Западна Европа ,а късметлите дори в САЩ ,от колкото тук да те спират политици да направиш нещо добро за държавата.Никой не иска детето му да израстне в мизерия,да няма какво да яде,да няма бъдеще и поле за развитие ,нали ?
109
5
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРКАТА преди 1 година
ВИЕ НЯМАТЕ ЛИ СИ ДРУГА РАБОТА ТА ПАК ПОДХВАНАХТЕ РУСИЯ. ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ. МАФИЯТА Е ОБХВАНАЛА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАТО ПАЯДЖИНА. МНОГО СМЪРТ, БОЛЕСТИ, ГЛАД, НЕГРАМОТНОСТ, ПРОСТАЩИНА, И СТРЕМИТЕЛНО ОБОГАТЯВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЧНОСТИ. А ВИЕ СТЕ СЕ ХВАНАЛИ ЗА РУСИЯ. РУСИЯ ТА РУСИЯ. В БЪЛГАРИЯ КАКВИ ДОХОДИ ИМАТЕ, НЕ ОБЕДНЯЯВАТЕ ЛИ СКОРОСТНО. СЕДНАЛИ СТЕ ДАА РЕВЕТЕ НАД ЧУЖДО УМРЯЛО.
108
5
 
2
 
! Отговори
пущиняк преди 1 година
До ссдд,
Като предпочиташ финансово добрия и финансово спокоен начин на живот в западните страни, какво правиш още тук- емигрирай там и ти! Аз пък съм чул за българи, емигрирали в Русия и успели да се реализират там! Има информация в нета- потърси ако ти е интересно! Това, обаче какво общо има в случая? Не е ли целта икономиката на България да се развива и да носи дивиденти на самите нас, българите, а не на някакви чужденци, дошли тук да правят пачка с нашите ресурси, на наш гръб!
107
5
 
11
 
! Отговори
ssdd преди 1 година
До пущиняк

Смешно е да кажеш "западнопоклонници" на хората които предпочитат добрия и финансово спокоен начин на живот във западните страни ,пред мизерията и бедността в Русия например.Вас Путинофилията тогава какви ви прави ? Мазохисти май ? Гледай малко по-сериозно на нещата,а ако си комунист ,вече имаш поне някакво оправдание.Хората масово имигрират в Западна Европа и САЩ,защото искат спокоен живот за смейството им.Не съм чул някой някога да е имигрирал в Русия ,защото търси успех,а ти ?
106
11
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 1 година
До ссдд,
Много ми е интересно как точно Норвегия например ще стои на върха без ресурси! Айде Канада, като придатък на САЩ, може и да си позадържи стандарта, въпреки че и там е съмнително! Пък и не съм казвал, че тези по-малки държави от Русия, имат по големи икономики! Малки, големи, най-важен е показателя- "на човек от населението", само че явно американофилите(западопоклонниците) още не сте сигнали до този урок!
105
4
 
6
 
! Отговори
ssdd преди 1 година
До пущиняк

Да ,но това са водещите икономики в света и те са в състояние да стоят на върха дори и без ресурси ! Русия неможе да стой редом до тях в момента ,а смятай ако нямаше и ресурси.Сам го каза - Държави по-малки от Русия ,са по-големи икономики и поддържат много по-богат стандарт на живот.Разбираш ли разликата ?
104
5
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 1 година
До ссдд,
Какво по-точно имаш в предвид с това- "да граби ресурси"? Норвегия не граби ли ресурси, Канада не граби ли ресурси, Австралия не граби ли ресурси? Имай в предвид, че и трите горепосочени държави да в много по-малки по население от Русия! Като имаш ресурси- грабиш, като нямаш- развиваш други производства! Класически пример за последното са не само Япония и Германия, но и Беларус!
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Отговор Какъв титан, те не могат да произведат тиган.
102
8
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До пущиняк 119 Русия и световен лидер по производство на титан.А ууу ,а по останалите производства къде са?И ката произвеждат титан се смятат за титани. Хи , хи...!