Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?

Вътрешният министър предложил въвеждане на ислямски празници
14 окт 2017 19:48,
168
Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?
Снимка: архив Reuters

Близкият до Ангела Меркел германски вътрешен министър Томас де Мезиер предизвика бурни реакции в страната, включително в собствената си партия, след като спомена възможността официално да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия, предаде Франс прес.

Де Мезиер повдигна тази идея на предизборен митинг преди два дни, но тя бе енергично отхвърлена от съюзения с християндемократите на канцлерката баварски Християнсоциален съюз, пише БТА.

"Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник", заяви за в. "Билд" влиятелният представител на ХСС Александър Добринт.

"Не виждам убедителна причина" да се въвежда подобен празник, тъй като Германия по традиция е юдео-християнска, а не мюсюлманска страна, заяви за същия вестник член на Християндемократическия съюз на Меркел.

В някои места на Германия, "където живеят много мюсюлмани, защо да не се помисли и за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник", заяви Де Мезиер на митинг в Долна Саксония. Там утре ще има регионални избори, които се очертават много оспорвани между консерваторите и социалдемократите.

Местният кандидат на ХДС незабавно заяви, че в никакъв случай не споделя мнението на министъра да се въведе неработен ден за мюсюлмански празник.

Самият Де Мезиер подчерта, че "нашите неработни дни са белязани от християнската традиция и това трябва да остане така", като същевременно заяви, че "е готов да обсъди неработни дни за мюсюлмански празници в някои провинции", обясни говорителка на вътрешното министерство.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц пък реагира положително на идеята. "Трябва да се обмисли това предложение", заяви той днес за ДПА и дори се учуди, че то е направено от вътрешния министър, който по думите му е известен, че "в това отношение му липсва въображение".

В Германия живеят около 4,5 милиона мюсюлмани, много от тях от турски произход. Голяма част от над единия милион мигранти, които пристигнаха в страната през последните две години, също са мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
2
 
! Отговори
JAS преди 6 години
До До 53: като гледам положението в Kreuzberg, Belin, или Kоln и как там са се интегрирали точно турците, които са там вече почти 60 години, направо изпадам в транс пред оптимизма ти. Този Sci-Fi къде го видя? Кобра 11 със Симир ли?
129
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
Въпрос на време е Германия да се ислямизира както Франция, ама е виновна Меркел и политиците като нея, както и некадърните бюрократи в Брюксел.
128
4
 
10
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Християнството е система от ценности, която приложена заличава от света всяко насилие и дава пълна хармония помежду членовете. Човекът спира да взема, особено с измама и започва да дава. А получава в следствие на това, че и останалите правят същото. Подобна организация има в здравото човешко тяло. Болестта рак възниква, когато клетката променя функцията си. Не съществува друг обществен ред, който да е способен да хармонизира обществото, ако той не включва самосъзнание и интелектуално израстване
127
4
 
6
 
! Отговори
Helleborus до 151 преди 6 години
Кладите не са християнски, най-често на тези клади са били християни. Християните са избивани от самото начало, но за беда не са ценили живота си на земята дотолкова, че да се откажат от вярата си, затова тя е набъбнала до размер, в който политиците на деня не са можели изобщо да я контролират, затова са я узаконили и национализирали. Вкарвайки свои хора в църквите, привързвайки ги към властта, пак са продължили да гонят християни, само че обществото не е знаело, обявени са били за еретици.
126
4
 
8
 
! Отговори
Прокуден преди 6 години
Всички религии трябва да се забранят и то веднага.Бъдете честн"коя религия допринесе полза за човечеството?".В средновековието христ.клади,лов на вещици,сега мохамедани психопати...
125
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не става от германците. Затова именно и ще изчезнат
124
0
 
7
 
! Отговори
Педро ел негро преди 6 години
Аз съм съгласен, обаче на всички християнски празници мюсюлманите ще бачкат.
123
1
 
11
 
! Отговори
от Ботуша преди 6 години
Заради тези маййймуни, в Италия махнаха кръстовете от училищата. Майймунчетата се стресирали от тях като ходели на училище.
122
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпросния депутат е за бесилото! Така както е тръгнало, война в Европа ще има! И този път, всички онези с нетрадиционна сексуална ориентация, ромите и мюсюлманите ще горят в пещите! До пълното им изтребление!
121
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сбогом Германия,сбогом завинаги.....настава меркелски халифат в сърцето на Европа.Немци, "гордейте" се че за пореден път ще запалите война на континента.Заслужавате да изчезнете до последния германец.
120
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мигрантите не се интегрираха, но германците започват да се интегрират малко по малко. Сега ще започнат сюнети, женски обрязвания и опаковане на жените сред германците, за да не се чувстват мигрантите изолирани. Масови веселби на мигранти с германки по празници, улици, паркове, концерти ... Точно така трябва, браво на германците, това е прогресивно мислене! Назад към първобитното общество!
119
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Религия на която основателя е неграмотен педофил с 19 жени.Това е най-ретроградната религия на тази планета.Имат очевидно някакви качества немците, водеща икономика в Европа и света са, но има и нещо деструктивно в днк-а то им. Десетки милиони хора са загинали от войни предизвикани от тях. Последното е поканата на изкуфялата им лидерка към мюсюлманите от Азия и Африка.
118
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, защо са разбунени духовете, нали германците си ги избраха тия политици? Ми заслужавате си ги, бе!
117
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GERMANISTAN LELEMALELELEMALEEEEE DE E XITLER NEMA KAK DA NE SE RODI
116
2
 
13
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Узаконяването на ценности винаги е натиск и репресия, макар да изглежда, че е защита на права. Защото ценностите ни не са универсални. И печели оня, който има политическо лоби, а който няма такова, бива измъчван да бъде извън закона за неща, които не би трябвало да са престъпления. Добрало се едно лоби до политиката, решило, че учебниците на МОН са задължителни и аз не мога да си купя по-добри. Нима МОН представлява цялата научна мисъл и най-добрия подход, нима БПЦ съдържа цялото божество?
115
5
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Като цяло ми се струва, че трябва да вървим към по-малко участие на държавата в духовната сфера, където се коренят свободите, за които хората са давали живота си. Точно в свободната конкуренция на идеи и мисли държавата не бива да подпира нерегламентирано определени идеологии. Защото изкривява средата и препятства на истината. Докато в икономиката има много важна функция, да пази общата ни собственост, която също е частна, но не е в ръцете само на един човек, а на група хора. Сега е обратното.
114
0
 
7
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Всеки човек си има приоритети, приоритет първи е неговия "бог", всеки има такъв. Може да са парите, кариерата, за мен е Христос. За който не вярва в съществуването на Словото Бог, нека възприеме, че говоря за учението. Законът не може да записва боговете на един и да ги налага над всички. Макар користолюбието да е легализирано, а то също е идол и определена "ценностна" система. От която хората обедняват, обратно на мераците си. Но не може да ти узаконяват нещо, което считаш за богохулно.
113
0
 
25
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Християнското общество е празнувало празниците си по съвест. Записването им в закона не е нужно на християните, но то се е случило естествено, защото обществото е такова. Докато мюсюлманите не решиха да налагат своята култура в Европа. Защото те определено не идват да се интегрират в европейската култура. Щом политиците ни са били толкова прости, че да го допуснат, предпочитам нито християнството да е регламентирано, нито исляма. Защото аз не мога да живея в държава, която ми налага чужди богове
112
7
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Стрикно спазване на евроатлантическите ценности.
111
1
 
9
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Законът е морална оценка. Когато запишеш проституцията, тя става правилна. Колкото и да се обяснява, че просто я регулираме, за да вземем данъци и да осигурим медицински грижи. Но никой не взема данъци от убийци или наркотрафиканти, нито се грижи за осигуровките им. Всичко, което е в закона, означава за поколенията възпитание, за тях това са достиженията на обществото и неговите ценности. Затова там не могат да бъдат записвани каквито и да било правила, които не са одобрявани от цялото общество.