Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?

Вътрешният министър предложил въвеждане на ислямски празници
14 окт 2017 19:48,
168
Смут в Германия: Де Мезиер искал мюсюлмански празници?
Снимка: архив Reuters

Близкият до Ангела Меркел германски вътрешен министър Томас де Мезиер предизвика бурни реакции в страната, включително в собствената си партия, след като спомена възможността официално да се отбелязва мюсюлмански празник в Германия, предаде Франс прес.

Де Мезиер повдигна тази идея на предизборен митинг преди два дни, но тя бе енергично отхвърлена от съюзения с християндемократите на канцлерката баварски Християнсоциален съюз, пише БТА.

"Християнското ни наследство не подлежи на договаряне. И дума не може да става да се въведе мюсюлмански празник", заяви за в. "Билд" влиятелният представител на ХСС Александър Добринт.

"Не виждам убедителна причина" да се въвежда подобен празник, тъй като Германия по традиция е юдео-християнска, а не мюсюлманска страна, заяви за същия вестник член на Християндемократическия съюз на Меркел.

В някои места на Германия, "където живеят много мюсюлмани, защо да не се помисли и за въвеждане на неработен ден за отбелязването на мюсюлмански празник", заяви Де Мезиер на митинг в Долна Саксония. Там утре ще има регионални избори, които се очертават много оспорвани между консерваторите и социалдемократите.

Местният кандидат на ХДС незабавно заяви, че в никакъв случай не споделя мнението на министъра да се въведе неработен ден за мюсюлмански празник.

Самият Де Мезиер подчерта, че "нашите неработни дни са белязани от християнската традиция и това трябва да остане така", като същевременно заяви, че "е готов да обсъди неработни дни за мюсюлмански празници в някои провинции", обясни говорителка на вътрешното министерство.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц пък реагира положително на идеята. "Трябва да се обмисли това предложение", заяви той днес за ДПА и дори се учуди, че то е направено от вътрешния министър, който по думите му е известен, че "в това отношение му липсва въображение".

В Германия живеят около 4,5 милиона мюсюлмани, много от тях от турски произход. Голяма част от над единия милион мигранти, които пристигнаха в страната през последните две години, също са мюсюлмани, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
6
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 38 от славянинНарича се тактика на отстъплението малки битки с цел тактически да отстъпиш до по-сигурни позиции и да се изнесеш.Война с исляма няма как да бъде спечелена много повече и по-сплотени са от нас.На западняк вяра да нямаш ще те продаде заради интересите си.Как мислиш Запада се напълни с ислямисти нека не се правим на луди западняците взимаха пари от тях и им раздаваха визи.
29
0
 
12
 
! Отговори
мутер Дойчланд преди 6 години
почивна седмица:понеделник - празник на феминистките и други дискриминиранивторник - празник на гейовете и други разни с претенциисряда - екзотични религии и пастафарианцичетвъртък - будизъмпетък - ислямсъбота - католици и юдеинеделя - православнидругите религии, секти и идеологии да се сместят между останалите
28
4
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 36 от славянинМного мислят таковат се с всеки докат са млади после на 35 се сеща че требва да има деца а на тая възраст повече от едно не може да има щото дотогава учела развивала се кариерно а всущност се издига до поста да разнася папки на шефа и да му върти ...Докато арабката е вече с 6 деца които се качват на лодките и те превземат!Разбра ли сега зависимостта дарагой!Да ти я нарисувам ако искаш!
27
7
 
1
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
ава каде е туи циничито дет му обештах ча сина му ша е маслиманин
26
0
 
17
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 19 от славянинАз съм атеист и ако настане война бегам там където е най-сигурно.Практиката е показала че сам човек не може да направи нищо а аз знам че съм сам защото другите бели на Запад са промити ако не бяха нямаше да допуснат тая ситуация.За чужда кауза не се бия!НИКОГА!А каузата на Западняка са парите и майка си продава тва означава че ако не съм му удобен ще ме продаде както французите са предали Жана Дарк на англичаните.С такива съюзници нямаш нужда от врагове!
25
20
 
4
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Браво! И у нас трябва да се честват мюсюлманските празници. Също по телевизиите вечер да се чете Корана.
24
8
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименТе не мислят!Жената е просто същество.Юдеите им дадоха права за да отслабят Запада и резултата е налице ЕС няма никаква имунна система затова всеки си влиза убива краде изнасилва все едно му е бащиния!Свободна жена деца не разжа а без деца всяка цивилизация изчезва!
23
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с какво толкова ви плаши шериата? Че жените ви няма да се плякат на воля с който си искат ли?
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на този шваба богати емири са платили няколко милиона и веднага се е надупил. Продсжници има навсякъде, не само у нас.
21
5
 
9
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 19 от славянинНикой не се трепе трепят се сунити и шиити както и арабските християни!Сунити със сунити не се трепят!
20
2
 
33
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Вчера излезе информация че в град Франкфурт на Майн,корените Германци са станали малцинство,чужденците вече са над 60% тези явно сами искат да се унищожат.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европа е новия близък изток за САЩ.
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следва шерият и жените да му мислят.
17
6
 
11
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Първата грешка че Германия била юдео-християнска.Тоест това не е религия на белият германец от северен произход!Тя е юдео Христос е ефреин!Ефреите не са бели хора те са семити ние нямаме нищо общо с тях затова и сме разделени и християнството не ни сплотява!Исляма си е ислям религията на Мохамад и арабите и те винаги са сплотени защото това е тяхната религия тя не им е наложена от друг!
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И исляма и християнството се състои от хора вярващи. Но християнството е отровено от многобройни секстански течения люшкащи се дори до будизъм. В мюсюлманството няма как да стане това. В православието също.
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този министър, и той ли е полски евреин по произход?И това е министър на ВЪТРЕШНИТЕ работи! Значи, удар право в сърцето на християнска Германия!Какво казват немските закони по този въпрос - за националното предателство?
14
15
 
12
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До до 12 от славянинИсляма си е ислям Мохамед е пророка и всички араби го слушат.Проблема на християнството е че това не е религия на белият човек а ефрейска глупост която му е била наложена тя не е наша религия а ефрейска.А ефрейте не са бели хора те са семити!Затова и христиенството не може да сплоти белият човек защото просто не е негова!
13
21
 
7
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнтисоросоидЗа какво са базилики в Рияд там християни няма а и без тва тия църкви не ги ползвате.Докато джамиите се ползват и тва може статистически да се докаже!
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юдеите си го върнаха на германците без да си цапат ръцете! Германия ***!
11
17
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Е дали днес или след 20 години, каква е разликата?